Παρασκευή, 23 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΗράκλειο, κορωνοϊός | Ραγδαία αύξηση των μολύνσεων

Ηράκλειο, κορωνοϊός | Ραγδαία αύξηση των μολύνσεων

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Ανεβαίνει μέρα με τη μέρα ο αριθμός των κρουσμάτων στην ΠΕ Ηρακλείου, που κάθε μέρα καταρρίπτει και ένα αρνητικό ρεκόρ.

Χθες ο ΕΟΔΥ κατέγραψε 61 νέες μολύνσεις στο Ηράκλειο, από τις συνολικά 101 σε όλη την Κρήτη, ενώ ένα 24ωρο νωρίτερα, την Πέμπτη τα νέα κρούσματα ήταν 48.

mechanical adv 2021

Η κυριαρχία του βρετανικού στελέχους που είναι πολύ πιο μεταδοτικό αλλά και η “εισοδος” του νοτιοαφρικανικού στελέχους, κάνουν την κατάσταση εκρηκτική.

apostolakis adv 2

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες τα επιβεβαιωμένα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 533, δηλαδή 174 ανά 100.000 πληθυσμού. Τα μη επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκτιμάται ότι είναι πολλαπλάσια, καθώς κάθε ένα από αυτά τα ενεργά κρούσματα μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε έως 4 ή 5 άλλους ανθρώπους.

Η πίεση στα νοσοκομεία του Ηρακλείου είναι μεγάλη, ειδικά για το Βενιζέλειο, που παρά τα ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα, αύξησε χθες, σε 60 τις κλίνες, στις τρεις κλινικές Covid που διαθέτει.

Σήμερα συμπληρώνονται 10 ημέρες από την 4η Μαρτίου, οπότε ολόκληρη η ΠΕ Ηρακλείου μπήκε στο “βαθύ κόκκινο”, σε πολύ αυστηρά δηλαδή μέτρα περιορισμού, με πολλούς να εκτιμούν ότι το δεκαήμερο που στο βαθύ κόκκινο ήταν μόνο ο δήμος και όχι όλος ο νομός, στοίχισε πολύ ακριβά, επιδημιολογικά, με ευρεία διασπορά του κορωνοϊού, κυρίως στην ενδοχώρα, και στα χωριά, όπου κατά γενική ομολογία, τα μέτρα δεν τηρούνται.

Ο Δήμος Ηρακλείου με ένα σποτ κάνει έκκληση ενόψει τριημέρου να αποφύγουμε τα γιορτινά τραπέζια και τον συγχρωτισμό, επισημαίνοντας την σοβαρότητα της κατάστασης.

Από σήμερα σε “βαθύ κόκκινο” ξύπνησε και ο Δήμος Χανίων με ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, μετά από πολλούς μήνες.

Η κατάσταση τις επόμενες ημέρες θεωρείται εξόχως κρίσμη με την κόπωση όλων να είναι έντονη, κάτι που εσχάτως αναγνωρίζουν και οι επιστήμονες, μαζί με λάθη στη λήψη των αποφάσεων…

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble