ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο | Η «Ευρωπαiκή Πράσινη Συμφωνία» ταξιδεύει με τα αστικά λεωφορεία

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την Ευρωπαiκή Πράσινη Συμφωνία, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ταξιδεύει με τα αστικά λεωφορεία του Ηρακλείου και ενημερώνει το κοινό για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Από τη Δευτέρα 15/02/2021, οι αστικές συγκοινωνίες ντύθηκαν στα χρώματα της φύσης, ζωντανεύοντας τους δρόμους του Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου.

neratzoulis neo

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία είναι η νέα αναπτυξιακή στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ένα φιλόδοξο σχέδιο για μια πιο βιώσιμη και ανθεκτική οικονομία, μια πιο δίκαιη κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και έναν πιο «πράσινο» πλανήτη. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη βιώσιμη κινητικότητα, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι οι δημόσιες συγκοινωνίες που θα πρέπει να ενισχυθούν στη μετά-COVID εποχή. Υιοθετώντας νέες πράσινες συνήθειες όπως η χρήση των αστικών συγκοινωνιών, κάνουμε τις πόλεις μας ασφαλέστερες, καθαρότερες και προσβάσιμες σε όλους.

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία είναι ο οδικός χάρτης για να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στηρίζουμε τη μετατροπή των κλιματικών  και περιβαλλοντικών προκλήσεων σε ευκαιρίες σε όλους τους τομείς πολιτικής και επιτυγχάνουνε μια μετάβαση δίκαιη για όλους, χωρίς αποκλεισμούς.

bakaliko lagos
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button