ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Επεσαν θύματα απάτης – Πλήρωσαν αυτοκίνητα και ποτέ δεν ήρθαν

Συχνό φαινόμενο αποτελούν πλέον οι απάτες μέσω διαδικτύου με πολλούς χρήστες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν κάποιον προϊόν να πέφτουν θύματα των επιτήδειων προσώπων που δήθεν πωλούν διάφορα προϊόντα.

Τις τελευταίες ημέρες, δύο Ηρακλειώτες που ενδιαφέρθηκαν να αγοράσουν αυτοκίνητα μέσω αγγελίας που είχε αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι μόνο έχασαν τα χρήματά τους αλλά δεν παρέλαβαν ποτέ τα οχήματα.

caffeine adv2020b

Η πρώτη περίπτωση αφορά σε έναν 48χρονο Ηρακλειώτη ο οποίος είδε στο facebook μία αγγελία σύμφωνα με την οποία ένας άνδρας πωλούσε αγροτικό αυτοκίνητο έναντι 8.600 ευρώ.

Αφού ήρθαν σε επικοινωνία, συμφώνησαν να καταβληθεί τμηματικά το ποσό με τον Ηρακλειώτη συνολικά να του καταβάλλει 8.200 ευρώ. Το αυτοκίνητο όμως δεν έφτασε ποτέ στον ενδιαφερόμενο Ηρακλειώτη με αποτέλεσμα εκείνος να καταγγείλει το περιστατικό στην Αστυνομία.

neratzoulis neo

Το πλοίο ήρθε χωρίς το αυτοκίνητο

Η δεύτερη περίπτωση, έχει να κάνει και πάλι με έναν Ηρακλειώτη, κάτοικο του Μαλεβιζίου. Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στις Αρχές, ο 41χρονος Ηρακλειώτης είδε στο facebook μία αγγελία η οποία αφορούσε σε ένα αυτοκίνητο το οποίο πωλούνταν για 11.500 ευρώ.

Ενδιαφερόμενος και πωλητής ήρθαν σε επικοινωνία και αφού καταβλήθηκαν τα χρήματα στον λογαριασμό του πωλητή, συμφωνήθηκε το αυτοκίνητο να ερχόταν με το πλοίο της γραμμής. Στις 5 Ιανουαρίου όμως, ημέρα κατά την οποία θα έφτανε το ΙΧ στο Ηράκλειο, ο 41χρονος πήγε στο λιμάνι για να το παραλάβει όμως το πλοίο ήρθε χωρίς το αυτοκίνητο αφού όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για αγγελία… μαϊμού.

Πηγή
ekriti.gr

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button