ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Απολύθηκαν 78 εργαζόμενοι του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας78 εργαζόμενοι του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας απολύθηκαν από το Δήμο Ηρακλείου εν μέσω πανδημίας οι οποίοι ήταν συμβασιούχοι και οι οποίοι ενημερώθηκαν μία ημέρα πριν.

Όπως αναφέρουν με ανακοίνωση της η Κίνηση Εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας Ηρακλείου η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων έχει προγραμματιστεί για τις 18 Δεκεμβρίου.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 16/11, εκδόθηκε η απόφαση της Προέδρου Πρωτοδικών κας Σγουρού (αφορά εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων από 23/10 των συμβασιούχων- παρατασιούχων της 8/2018 δημόσιας πρόσκλησης του ΟΑΕΔ) η οποία είναι αρνητική ως προς τη διατήρηση των θέσεων εργασίας 78 εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου.

swell adv 2021

Την επόμενη μέρα (17/11) κάποιοι συνάδελφοί μας ενημερώνονται από το γραφείο προσωπικού του Δήμου Ηρακλείου ότι σήμερα είναι η τελευταία τους μέρα στην δουλειά, ενώ άλλοι την επόμενη μέρα ότι είναι απολυμένοι.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Η αρνητική αυτή δικαστική απόφαση γνωστοποιείται, ενώ η χώρα βρίσκεται σε καθολικό κλείσιμο. Η δικαστής αποφάσισε η εργασία μας να διακοπεί βίαια αποκλείοντας μας από το δικαίωμα να δουλεύουμε, δεδομένης μάλιστα της τραγικής κατάστασης από την πανδημία.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι όποιες δικαστικές αποφάσεις στηρίζονται σε νόμους που στην ουσία τους είναι αντεργατικοί, ερωτηματικά όμως γεννιούνται από την τόσο βιαστική απόφαση.

Εμείς οι 78 εργαζόμενοι ήρθαμε αντιμέτωποι με την σκληρή στάση των δικηγόρων του δήμου στα δικαστήρια (στις 23/10), ενώ μισή ώρα πριν την εκδίκαση σε συνάντηση μας με την αρμόδια αντιδήμαρχο κα. Μαρία Καναβάκη, μας διαβεβαίωνε ότι θα μιλήσει στο δήμαρχο κο. Βασίλη Λαμπρινό και στους δικηγόρους του δήμου, ώστε να παραμείνουμε στις θέσεις εργασίας μας.

Η δημοτική αρχή έχει μεγάλη ευθύνη. Είναι υπόλογη στους πολίτες και στους εργαζόμενους και υπεύθυνη που ριχνόμαστε πάλι στην ανεργία καθώς είναι αδύνατον να βρούμε αλλού εργασία.

Χρησιμοποιούν το επιχείρημα του κόστους για τον δήμο από τη στιγμή που εμείς παράγουμε εργασία με τον κατώτατο μισθό καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες όπως και ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο έχει αναγνωρίσει ,ειδικά τώρα που λόγω covid οι υπηρεσίες όπου εργαζόμασταν για δύο χρόνια, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από προσωπικό.

Επιπλέον είναι φανερό ότι η εργασία μας αυτή είναι απαραίτητη για την επιβίωση την δική μας αλλά και των οικογενειών μας.

Αλήθεια, τι έχει μεγαλύτερη αξία τα δικαιώματα των εργαζομένων και η εξυπηρέτηση των πολιτών ή το θεαθήναι; Η δημοτική αρχή φοράει το κοινωνικό προσωπείο όποτε την συμφέρει, ενώ στην πραγματικότητα εναντιώνεται και απολύει εργαζόμενους που διεκδικούν το αυτονόητο, το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς όπου εκατοντάδες συνάνθρωποί μας στη χώρα, χάνουν τη ζωή τους και χιλιάδες νοσούν, χωρίς η κυβέρνηση να παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την δημόσια υγεία, χιλιάδες συνάδελφοί μας μένουν άνεργοι χωρίς να έχουν τα βασικά προς το ζην, η αλληλεγγύη και η συναδελφικότητα είναι το όπλο μας.

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας για μια ζωή όπως την αξίζουμε! Στεκόμαστε στο πλευρό και των υπόλοιπων συναδέλφων μας που η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων έχει προγραμματιστεί για τις 18 Δεκεμβρίου.»

Κίνηση Εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας Ηρακλείου


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button