Macrame-Voulisma
Karnagians Toyland - Jumbo Ποτηράκι

BOX Cafe
ΚΡΗΤΗ

Οι μαθητές της Κριτσάς διεκδικούν τα αυτονόητα, αυτά που δικαιούνται

GMG

SKALA

LE DELICE Γραφανάκη Καίτη Kosa

Το απόγευμα της 15 Μαϊου έγινε μια  συνάντηση στο κοινοτικό κατάστημα της Κριτσάς με θέμα την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει σχετικά με την τοποθέτηση της αίθουσας υπολογιστών.

Εδώ και τριάμισι χρόνια μετά από αγώνα που έκανε η διευθύντρια μας έχοντας στο πλευρό της το Σύλλογο Γονέων ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες εγκρίθηκε η χορήγηση της αίθουσας. Η αίθουσα αυτή πρόκειται να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο ως ένα υπερσύχρονο εργαστήριο πληροφορικής αλλά και ως χώρος άλλων δραστηριοτήτων όπως  εργαστήριο τεχνολογίας, χώρος βιολογίας και ως χώρος εργασίας των μαθητών.

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Και ενώ οι ίδιες οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου ενέκριναν ως τον πιο κατάλληλο χώρο την τοποθέτηση της συγκεκριμένης αίθουσας σε μια γωνία του προαυλίου, εδώ και δυόμισι μήνες οι εργασίες σταμάτησαν και δεν προχωρούν. Κάποιοι από τους συγχωριανούς μας διαφωνούν  είτε για λόγους αισθητικούς είτε επειδή θεωρούν ότι μειώνεται ο προαυλίου χώρος, στον όποιο λαμβάνουν χώρα πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Εμείς λοιπόν ως μαθητές τονίζουμε πως ο χώρος του σχολείου δεν είναι πρωτίστως χώρος εκδηλώσεων αλλά χώρος εκπαιδευτικής διαδικασίας και αυτό που προέχει είναι η μάθηση. Μια μάθηση που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί για εμάς να είναι κατώτερη από τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Αξίζει να πούμε ότι η αίθουσα αυτή είναι απολύτως αναγκαία αφού αναγκαζόμαστε να δανειζόμαστε μια αίθουσα του Δημοτικού. Εμείς οι μαθητές του Γυμνάσιου υποχρεωνόμαστε να μπαίνουμε σε ξένη αίθουσα διδασκαλίας η όποια δεν είναι κατάλληλη για το συγκεκριμένο μάθημα και δεν είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες μας. Επιπλέον μπαίνοντας στο Δημοτικό Σχολειό δημιουργούμε αναπόφευκτα προβλήματα και στις δυο βαθμίδες.

Επιπρόσθετα το σχολείο μας δεν είναι τουριστικό αξιοθέατο. Η αίθουσα εξυπηρετεί τις ανάγκες μας και δεν αποσκοπεί στο να γίνει μια καλλιτεχνική προσθήκη. Έτσι κι αλλιώς στο σημείο που θα τοποθετηθεί η αίθουσα δεν ενοχλεί με κανένα τρόπο. Εξάλλου θα τοποθετηθεί σε μια γωνία ενός πολύ μεγάλου προαυλίου. Ακόμα θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι τα δέντρα τα όποια βρίσκονται στο σημείο τοποθέτησης θα μεταφυτευτούν.

Zuper Service

Ας μην ξεχνάμε ότι αυτό το θέμα αφορά πρώτα το Γυμνάσιο μας και μετά όλους τους υπόλοιπους. Έτσι κι αλλιώς εμείς θα χρησιμοποιούμε αυτό το κτήριο, εμείς περνάμε πολύ περισσότερο χρόνο σε αυτό το χώρο και αν ενοχλούνταν κάποιος από την αισθητική του θα ήμασταν εμείς.  Για αυτό λοιπόν απαιτούμε την άμεση τοποθέτηση της αίθουσας προκειμένου να μη χάσουμε την ευκαιρία που μας δίνεται.

Έτσι παρακαλούμε όλους να σκεφτούν το καλό των μαθητών και του χωριού μας και να παραμερίσουν τις όποιες ασήμαντες λεπτομέρειες τους ενοχλούν και μας φέρνουν σε αντιπαράθεση.

Καλούμε επίσης τις αρχές του Δήμου να υπερασπιστούν τις αποφάσεις τους  και να προχωρήσουν στην τοποθέτηση της αίθουσας.

Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας ενάντια σε κάθε είδους παραπληροφόρηση έχοντας συμπαραστάτες τους γονείς μας και τον  Σύλλογο που τους εκπροσωπεί και που γνωρίζουν την αναγκαιότητα αυτού του έργου.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΡΙΤΣΑΣ


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button