ΚΡΗΤΗ

Φωτιά στο Αμάρι: Ο πρώτος απολογισμόςΕπί ποδός παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Ρέθυμνο, οι οποίες εξακολουθούν να επιχειρούν στους Αποστόλους Αμαρίου, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί.

Οι πολύ ισχυροί νότιοι που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή, δυσχεραίνουν κατά πολύ το έργο των επίγειων δυνάμεων, όμως μέχρι και αυτή την ώρα, οι άνδρες της πυροσβεστικής κατάφεραν και έθεσαν υπό μερικό έλεγχο την φωτιά, που ευτυχώς δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή το έργο της πυροσβεστικής ενίσχυσαν δυνάμεις από το Ηράκλειο και τους άλλους νομούς, καθώς συνολικά για την κατάσβεση επιχειρούν 32  πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος από το Ηράκλειο, 15 οχήματα και τρία ακόμα από το δήμο Αμαρίου και την περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου.

Το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά θεωρείται δύσβατο, ενώ με βάση τον μέχρι στιγμής απολογισμό, οι φλόγες κατέκαψαν οκτώ στρέμματα δασικής έκτασης και ένα στρέμμα γεωργικής.

swell adv 2021

Τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

(φωτογραφία αρχείου)


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button