ΚΡΗΤΗ

Ενισχύεται με δυο ηλεκτροκίνητα λεωφορεία ο Δήμος Ηρακλείου

Τη σύμβαση για την προμήθεια δυο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων υπέγραψε το πρωί της Τρίτης 15 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Η σύμβαση είναι ενταγμένη στην πράξη «Κοινές Δράσεις για τη Δημιουργία Πράσινων – Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές», με ακρωνύμιο «ECOROUTs», του Προγράμματος Συνεργασίας «INTERREG V-Α Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020».

neratzoulis neo

Η πράξη «ECOROUTs» χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου. Στην προκειμένη περίπτωση, η προμήθεια των δύο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων συνολικού κόστους 748.960,00 ευρώ χρηματοδοτείται και από πόρους του Δήμου Ηρακλείου (248.960,00 €).

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, όπου παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι της πράξης «ECOROUTs», o Δήμαρχος δήλωσε: «Ενισχύουμε το στόλο του Δήμου Ηρακλείου με δυο σύγχρονα, ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, τα οποία ευελπιστούμε να έχουμε στη διάθεσή μας στις αρχές του επόμενου έτους.  Είναι σημαντικό για εμάς να αναπτύξουμε περαιτέρω την βιώσιμη κινητικότητα στο Ηράκλειο, προσφέροντας με εναλλακτικούς, ασφαλείς  και περιβαλλοντικά φιλικούς τρόπους μετακίνησης στους δημότες. Με την προσθήκη αυτών των δυο οχημάτων κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση».

bakaliko lagos
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button