ΚΡΗΤΗ

Διασωληνωμένο 9χρονο αγοράκι στη ΜΕΘ λόγω λαρυγγίτιδας

Διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύεται ένα αγοράκι 9 ετών το οποίο υπέστη το πρωί της Δευτέρας λαρυγγόσπασμο με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Το παιδί έκανε διακοπές με τους γονείς του στην περιοχή του Κερατόκαμπου όταν κρύωσε και η κατάσταση της υγείας του το πρωί επιδεινώθηκε.

caffeine adv2020b

Αμέσως οι γονείς του το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, όπου του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η κατάσταση της υγείας του ήταν πολύ σοβαρή και οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη μεταφορά του στο νοσοκομείο του Ηρακλείου. Χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος ξεκίνησε η μεταφορά του παιδιού με ασθενοφόρο ενώ αμέσως κινητοποιήθηκε και η κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ από το Ηράκλειο.

neratzoulis neo

Τα δύο ασθενοφόρα συναντήθηκαν στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου – Αρκαλοχωρίου, όπου η γιατρός του ΕΚΑΒ, Μάγδα Ζεάκη το διασωλήνωσε καθ οδόν. Καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, κατάφερε να κρατήσει στη ζωή το μικρό αγγελούδι, το οποίο παρέλαβε χωρίς τις αισθήσεις του.

Αρχικά το παιδί διεκομίσθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και στη συνέχεια λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης στο ΠαΓΝΗ.

Οι γιατροί της ΜΕΘ Παίδων παρέλαβαν το παιδί το οποίο και νοσηλεύεται διασωληνωμένο.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button