ΚΡΗΤΗ

Χωρίς πρωτοβάθμια υγεία ο Αγιος Νικόλαος

Τελευταία ενημέρωση:

Κανένας γιατρός από το νομό Λασιθίου δεν κατέθεσε το ενδιαφέρον του για τις 16 θέσεις των οικογενειακών γιατρών που προκηρύχθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί η Πρωτοβάθμια Υγεία, καθώς όπως είναι γνωστό μέχρι σήμερα, δεν έχει προβλεφθεί η λειτουργία Τοπικής Μονάδας Υγείας στο νομό Λασιθίου.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο Γ. Μανουσάκης, νοσηλευτής και πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ:

«Όπως έγινε γνωστό, κανένας γιατρός δεν ενδιαφέρθηκε στο νομό Λασιθίου για τις 16 θέσεις των οικογενειακών γιατρών που είχαν προκηρυχθεί από τον ΕΟΠΥΥ.

Η μη εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι προφανώς αποτέλεσμα  των μη ευνοϊκών συνθηκών συνεργασίας της προκήρυξης, κάτι που είχε επισημανθεί εγκαίρως από τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας και της Κρήτης, αλλά δεν απασχόλησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη και  τη μη λειτουργία ΤΟΜΥ στο νομό Λασιθίου, η περιοχή του Αγίου Νικολάου εξακολουθεί να είναι ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, εξέλιξη που επιβαρύνει την κίνηση και λειτουργία του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου στο οποίο πέφτει όλο το βάρος ΚΑΙ της πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή εκτος από τη δευτεροβάθμια. Αυτό καταγράφεται και στα σχετικά στατιστικά κίνησης για το ΓΝΑΝ.

Όμως παρά τα παραπάνω, το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου συνεχίζει να είναι ΤΟ ΠΙΟ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟ Νοσοκομείο της Κρήτης και ένα από τα πιο υποστελεχωμένα της Ελλάδας.

Αυτό έχει αρνητικη επίπτωση, τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στους ασθενείς, αφού υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Δυστυχώς η κυβέρνηση, οι κυβερνητικοί παράγοντες και βουλευτές απλά παρακολουθούν αυτή την αρνητική κατάσταση χωρίς να κάνουν κάτι για να τη διορθώσουν.

Το προσωπικό του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου βρίσκεται πλέον σε απόγνωση για την κατάσταση που επικρατεί με την έλλειψη προσωπικού, παρά το ότι το Νοσοκομείο έχει διπλό ρόλο, αφού ανταποκρίνεται και στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας του πληθυσμού.

Δυστυχώς όμως όλες οι εκκλήσεις και οι κραυγές αγωνίες πέφτουν στο κενό, αφού κανείς από την πλευρά της κυβέρνησης και των κυβερνητικών κομμάτων δεν δείχνει να ασχολείται με το σοβαρό αυτό θέμα.»

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close