Δευτέρα, 17 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΧανιά | Συνάντηση Περιφερειάρχη για το μεγάλο έργο του Ποταμού Ταυρωνίτη

Χανιά | Συνάντηση Περιφερειάρχη για το μεγάλο έργο του Ποταμού Ταυρωνίτη

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Συνάντηση για το μεγάλο έργο της Αξιοποίησης του Υδατικού Δυναμικού του Ποταμού Ταυρωνίτη, είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή, τον Δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη και τον Δήμαρχο Κισάμου Γιώργο Μυλωνάκη.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 στην Περιφέρεια Κρήτης, αποφασίστηκε ομόφωνα, να υποβληθεί αίτημα από τον Περιφερειάρχη Κρήτης προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα η ολοκλήρωση των μελετών και η κατασκευή του εμβληματικού αυτού έργου.

mechanical adv 2021

Το έργο με τίτλο «Έργα Αξιοποίησης του Υδατικού Δυναμικού του Ταυρωνίτη Ποταμού Π.Ε. Χανίων Κρήτης», αποτελεί με διαφορά το μεγαλύτερο σχεδιαζόμενο υδραυλικό έργο στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το οποίο μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη Κρήτης, χαρακτηρίστηκε Εθνικού Επιπέδου, Ειδικό και Σημαντικό και εντάχθηκε στον προγραμματικό σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Υποδομών.

apostolakis adv 2

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, το έργο θα εξυπηρετήσει αρδευτικούς σκοπούς για την άρδευση γεωργικών εκτάσεων μεγάλης απόδοσης, όπως η υψηλή ζώνη Πλατανιά και η Δυτική Κίσαμος. Θα εξοικονομήσει νερό για άλλες χρήσεις, όπως η ύδρευση οικισμών και τουριστικών εγκαταστάσεων και θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αντιπλημμυρική προστασία των εκτάσεων της λεκάνης απορροής του Ταυρωνίτη ποταμού. Επιπλέον έχει και σημαντική περιβαλλοντική διάσταση, με την ανάσχεση του φαινομένου ερημοποίησης λόγω υφαλμύρινσης των αντλούμενων υδάτων στα Φαλάσσαρνα, καθώς και την μείωση των πιέσεων σε σημαντικούς υπόγειους υδροφορείς, όπως αυτός του Κολενίου.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble