ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία από τις 15 Ιουλίου

«Σε συνεργασία με τη βρετανική κυβέρνηση και ακολουθώντας τη συμβουλή των ειδικών η κυβέρνηση ανακοινώνει την επανάληψη των απευθείας πτήσεων από τη Βρετανία προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας από τις 15 Ιουλίου» είπε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα θετική σε ότι αφορά τον τουρισμό στο Νομό Χανίων, καθώς από τη Βρετανία το 2019, είχαμε τις περισσότερες αφίξεις στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης», σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Fraport Greece. Συγκεκριμένα οι αφίξεις ήταν 184 χιλιάδες ή ποσοστό 16,1%.

caffeine adv2020b

Σε ότι αφορά τυχόν επιδημιολογική επιβάρυνση από την απελευθέρωση των πτήσεων από τη Βρετανία, αυτό μένει να φανεί το επόμενο διάστημα από τα τεστ που θα πραγματοποιηθούν, με την ελπίδα βέβαια, οι επιπτώσεις να μην είναι σημαντικές.

Για την περίπτωση της Σουηδίας, που αποτελεί μία ακόμη χώρα, που στέλνει ένα σημαντικό αριθμό τουριστών στο Νομό Χανίων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε σήμερα, πως οι αρχές παρακολουθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα λάβουν τις αποφάσεις ανάλογα με την εξέλιξή τους.

neratzoulis neo

Να θυμίσουμε ότι το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής η βρετανική κυβέρνηση εξέδωσε μία λίστα με τις χώρες για τις οποίες το Ηνωμένο Βασίλειο ανοίγει τα σύνορά του από τις 10 Ιουλίου χωρίς την καραντίνα των 14 ημερών. Σε αυτήν ήταν τελικά και η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι οι αρχικές πληροφορίες την ήθελαν στην «κόκκινη λίστα».

Μάλιστα το πρωί εκείνης της ημέρας μιλώντας στο BBC ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαρπς, είχε θέσει θέμα αμοιβαιότητας σχετικά με την απαγόρευση που διατηρούσε εν ισχύ η Ελλάδα για τις πτήσεις από τη Βρετανία. «Η αμοιβαιότητα δεν μπορεί να έρθει πριν από τις 15 Ιουλίου για την Ελλάδα και αυτό είναι θέμα για την ίδια την Ελλάδα» είχε πει για να διαψευστεί ωστόσο από την επίσημη λίστα λίγες ώρες αργότερα.

Η συμπερίληψη της Ελλάδας στη «λευκή λίστα» ήρθε έπειτα από πυρετώδεις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν και αφού από ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποφασιστεί σχετικά άμεσα η άρση της απαγόρευσης απευθείας πτήσεων τόσο για τη Βρετανία όσο και για τη Σουηδία.

Πηγή
Με πληροφορίες από naftemporiki.gr

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button