ΚΡΗΤΗ

Αποκόρωνας: Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για το καταδυτικό πάρκο

Εντός Οκτωβρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την έγκριση χωροθέτησης του καταδυτικού πάρκου, στη θαλάσσια περιοχή Όρμος Μπρος Γιαλός του Δήμου Αποκορώνου Χανίων.

Ο Δήμος Αποκορώνου έχει ήδη υποβάλλει αίτηση για τη χωροθέτηση του έργου στη Διεύθυνση Χωροταξίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, με τον υφυπουργό Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος, Δημήτρη Οικονόμου, να υπογραμμίζει ότι η διαδικασία της έγκρισης χωροθέτησης θα έχει ολοκληρωθεί εντός Οκτωβρίου.

caffeine adv2020b

Μετά από αυτό το στάδιο, θα ακολουθήσει η υποβολή του αιτήματος χρηματοδότησης και στη συνέχεια η δημοπράτηση του έργου.

Το καταδυτικό πάρκο θα χωροθετηθεί εκτός περιοχής «Natura 2000». Εντός του πάρκου πρόκειται να ποντισθούν τεχνητοί ύφαλοι τεχνολογίας του ΕΛΚΕΘΕ, καθώς και δύο παροπλισμένα πλοία που έχει παραχωρήσει το Πολεμικό Ναυτικό.

neratzoulis neo

Για την ασφαλή λειτουργία του πάρκου θα αναπτυχθούν, μεταξύ άλλων, επιφανειακοί πλωτήρες επισήμανσης ορίων καταδυτικού πάρκου, πλωτήρες πρόσδεσης σκαφών, περιοχές πόντισης δύο πλοίων και τρεις καταδυτικές διαδρομές, με τρόπο ώστε το πάρκο να μπορεί ταυτόχρονα να φιλοξενήσει ισάριθμες ομάδες επισκεπτών.

Η πρώτη διαδρομή θα είναι μήκους 370 μέτρων και βάθους 20 μέτρων, στην οποία θα ποντιστεί ένα σκάφος και μία ομάδα πέντε υφάλων. Η δεύτερη διαδρομή θα είναι μήκους 350 μέτρων βάθους 20 μέτρων, στην οποία θα ποντιστεί το δεύτερο σκάφος και μία ομάδα οκτώ υφάλων. Στην τρίτη διαδρομή, μήκους 250 μέτρων και βάθους 10 μέτρων, θα ποντιστεί μία ομάδα οκτώ υφάλων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η εξυπηρέτηση του καταδυτικού πάρκου θα έχει αφετηρία τα λιμάνια Γεωργιούπολης, Αλμυρίδας, Καλυβών, Μαραθίου και Μπρος Γιαλού ενώ φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι ο Δήμος Αποκορώνου.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button