ΚΡΗΤΗ

Απόφαση για μόνιμη φωταγώγηση της Σπιναλόνγκας

«Οι προσπάθειες πολλών ετών για τον ηλεκτοροφωτισμό του μνημείου της Σπιναλόγκας ευοδώθηκαν. Στο εξής όπως συμφωνήθηκε μετά από σύμβαση που υπεγράφει από την ΕΤΑΔ με τοπικό ιδιωτικό συνεργείο,  καθ΄όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου,  το νησί, θα φωτίζεται τρία βράδια την εβδομάδα (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή) μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Στις παραπάνω δηλώσεις προχώρησε ο  Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός,  ευχαριστώντας την παρούσα και την προηγούμενη διοίκηση της ΕΤΑΔ,  η οποία όπως έκανε γνωστό σε σύντομο χρόνο, υλοποίησε τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί , ενώ ενημέρωσε ότι ήδη έχει προγραμματιστεί συνάντηση για τις 27 Ιουλίου, στο γραφείο της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού κ.  Μαρίας Βλαζάκη, προκειμένου να συζητηθεί σε μια νέα βάση το ζήτημα της πόντισης καλωδίου στο νησί.

caffeine adv2020b

Στην παραπάνω συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχουν ο Γ.Γ του Υπ. Τουρισμού κ. Γεράσιμος Ζαχαράτος, ο νέος Διευθύνων σύμβουλος της Εταιρίας  Ακινήτων του Δημοσίου κ. Γιώργος Τερζάκης,  ο Γ.Γ της Περιφέρειας Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκης –  που ήδη έχει δεσμευτεί για την χρηματοδότηση κατά το ήμισυ του έργου – καθώς και επιχειρηματίες της περιοχής.

Από τη νέα χρονιά,  τα πράγματα θα είναι διαφορετικά,τόνισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, εξηγώντας ότι η λειτουργία του συστήματος φέτος ( κάθε Παρασκευή-Σάββατο και Κυριακή),  θα  δώσει τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε τυχόν προβλήματα καθώς και  το πραγματικό κόστος λειτουργίας,  διότι ενδεχομένως –πρόσθεσε- από τα πρώτο μηνύματα που υπάρχουν συμεραίνουμε, ότι το καύσιμο που χρειάζεται ανά ημέρα για τον ηλεκτροφωτισμό, είναι πράγματι λιγότερο από εκείνο που είχε προυπολογιστεί, γεγονός που καταδεικνύει ότι δύναται να φωτίζεται το νησί,  περισσότερες μέρες το μήνα με τα ίδια χρήματα.

neratzoulis neo

Συγκεντρώνοντας και αξιολογώντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, θα μπορέσουμε –επεσήμανε-  του χρόνου ή δυνατόν, το μνημείο να είναι φωτισμένο κάθε βράδυ, για να υπάρξει μια συνολική αναβάθμιση της περιοχής, που έτσι κι αλλιώς είναι μια περιοχή ιδιαίτερης αξίας !

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button