ΚΡΗΤΗ

Άμεση καταγραφή ζημιών και αποζημίωση ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος ΧερσονήσουΆμεση καταγραφή των ζημιών και έναρξη των διαδικασιών αποζημίωσης στους πληγέντες ζητά σε ανακοίνωση του ο Εμπορικός Σύλλογος Χερσονήσου μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που για τρίτη φορά σε διάστημα 20 ημερών έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η διοίκηση του Συλλόγου σημειώνει τα εξής:

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

“Ο Δήμος Χερσονήσου, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις για τρίτη φορά σε διάστημα ενός μήνα βίωσαν έντονα καιρικά φαινόμενα, χαρακτηρισμένα μετεωρολογικά ως “θεομηνίες”. Πριν καν προλάβουν οι δημότες και επιχειρηματίες να εκτιμήσουν το μέγεθος των ζημιών της χαλαζόπτωσης της 20ης του Οκτώβρη και της έντονης βροχόπτωσης στις 7 Νοέμβρη, ήρθαν οι έντονες βροχοπτώσεις στις 9 και 10 στον ίδιο μήνα να προκαλέσουν ακομα μεγαλύτερα προβλήματα και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Καλούμε την πολιτεία, σύμφωνα με το άρθρο 36 ν 2459\1997(Α1) και το άρθρο τεσσαρακοστό πέμπτο του ν 4737\20(Α΄204), να πραγματοποιήσουν άμεσες ενέργειες για την απογραφή των ζημιών με σκοπό την γρήγορη και άμεση οικονομική στήριξη.

swell adv 2021

Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν και να δηλώσουν στη σελίδα του Δήμου οτι επλήγησαν οι κατοικίες και τα νοικοκυριά, ώστε ο Δήμος να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Οι επιχειρήσεις που επλήγησαν  εντός του Δήμου Χερσονήσου θα μπορούν επίσης να δηλώσουν τις ζημιές στον Εμπορικό σύλλογο ή και στην Περιφέρεια άμεσα.

Ο Εμπορικός σύλλογος Δήμου Χερσονήσου σε συννενόηση με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου, Κο Αλιφιεράκη,  πραγματοποιεί ενέργειες για τη διάθεση πραγματογνώμονα, ώστε να γίνει ο απολογισμός, εφόσον ζητηθεί.

Πρωτόγνωρες οι καταστάσεις που βιώνουμε! Ο Πρόεδρος, Τρευλάκης Λευτέρης, και το Διοικητικό συμβουλίου του Εμπορικού συλλόγου Δήμου Χερσονήσου δηλώνουν την συμπαράσταση τους στους πληγέντες και παραμένουμε στη διάθεσή των συναδέλφων για οποιαδήποτε δυνατή βοήθεια και διευκρίνιση”.


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button