ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στην κορυφή των ερευνητικών επιδόσεων!

Έρευνα πραγματοποιήθηκε σχετικά με τις Ερευνητικές Επιδόσεις 34  Περιφερειακών Πανεπιστημιακών Τμημάτων Οικονομικής Κατεύθυνσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

caffeine adv2020b

Πρώτο Τμήμα στην έρευνα είναι το ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΒΟΛΟΣ).

Δεύτερο Πανελλαδικά και πρώτο στην Κρήτη είναι το ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ του Αγίου Νικολάου.

neratzoulis neo

Επίσης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο που διαθέτει 2 πρώτες θέσεις στα αντίστοιχα Τμήματα, με το ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ και το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ να είναι πρώτα ανάμεσα στα  6 Τμήματα ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ και στα5 Τμήματα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, αντίστοιχα.

Τα Τμήματα που βρίσκονται στην πρώτη θέση  στην τελική κατάταξη στην έρευνα ανά ομάδα αντίστοιχων Τμημάτων αναφέρονται παρακάτω:

  • Στα 8 Τμήματα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ είναι του Βόλου.
  • Στα 8 Τμήματα σχετικά με ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ είναι της Πάτρας.
  • Στα 6 Τμήματα ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ είναι του Ηρακλείου.
  • Στα 5 Τμήματα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ είναι του Αγίου Νικολάου.

Πρόκειται για την πρώτη σε πανελλαδικό επίπεδο η οποία διεξάγεται με στόχο τη ανάλυση των ερευνητικών επιδόσεων των  Πανεπιστημιακών Τμημάτων Οικονομικής Κατεύθυνσης. Επίσης, υπάρχει ανάλυση των κριτηρίων επιλογής των Πανεπιστημιακών Τμημάτων  από τους υποψήφιους φοιτητές.

Σύμφωνα με τον Δρα Κώστα Παναγιωτάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου: «Όπως θα φανεί και στην παρούσα έρευνα, η επιλογή των Τμημάτων από τους υποψήφιους δεν στηρίζεται τόσο στους δείκτες έρευνας, οι οποίοι βέβαια δεν είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό αλλά πολύ περισσότερο σε οικονομικά  κριτήρια».

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button