ΚΡΗΤΗ

Αγιος Νικόλαος: Η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών ενάντια στον νέο νόμο για τους διορισμούς (pics)

Η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στην πλατεία Αγίου Νικολάου από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Μεραμβέλλου – Οροπεδίου, την ΕΛΜΕ Λασιθίου , το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και των συλλόγων εκπαιδευτικών Ιεράπετρας κ Σητείας. Με αίτημα να αποσυρθεί η τροπολογία για το νέο σύστημα διορισμών.

Το νέο σύστημα αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής, με τους εκπαιδευτικούς να αντιδρούν στα κριτήρια διορισμών που έχει προτείνει το υπουργείο Παιδείας. Μέσω των κινητοποιήσεων, οι εκπαιδευτικοί ζητούν την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών πέρα των 15.000 που θα υλοποιηθούν σε βάθος τριετίας, ενώ υπογραμμίζουν ότι τα βασικά κριτήρια επιλογής θα πρέπει να είναι η προσμέτρηση του συνόλου της προϋπηρεσίας και το βασικό πτυχίο.

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας μιλά για ένα δίκαιο σύστημα διορισμών με στόχο να εξευρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς που έχουν πολλά χρόνια προϋπηρεσίας ως αναπληρωτές και στους νεότερους που έχουν αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα (μεταπτυχιακά, δεύτερα πτυχία, ξένες γλώσσες κ.λπ.). Το νέο σύστημα ορίζει ως κριτήρια α) την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας έως τους 120 μήνες β) τα ακαδημαϊκά προσόντα και γ) τα κοινωνικά κριτήρια.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close