Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ 2023

«Συνεργασία Δημοτών»: Επίσκεψη στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB

Η ανθρωποκεντρική πολιτική και εκπροσώπηση από την επόμενη μέρα που ο συνδυασμός «Συνεργασία Δημοτών» θα αναλάβει την εκλογική εντολή των δημοτών για τη διαχείριση του Δήμου Αγίου Νικολάου, αποτελεί ουσιαστικό περιεχόμενο του όλου σχεδιασμού και των προτεραιοτήτων μας.

Με τη γνώση και την εμπειρία, από τη διοίκηση των Κοινωνικών Υπηρεσιών και Κοινωνικών Δομών του Δήμου Αγίου Νικολάου ο υποψήφιος Δήμαρχος Θωμάς Χαριτάκης τόνισε την ευαισθητοποίηση που διατηρεί απέναντι στα κοινωνικά θέματα του τόπου. Τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν και μάλιστα υπό πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, ο Οργανισμός Κοινωνικών Υπηρεσιών και οι δομές του εργάστηκαν μεθοδικά και αθόρυβα, όπως επιβάλλει ο πολύ ευαίσθητος αυτός τομέας δράσης μας. Οργάνωσε και υλοποίησε δράσεις και παρεμβάσεις υποστήριξης αναξιοπαθούντων, απόρων και σε κάθε λογής ανάγκη, συμπολιτών μας.

NOVA

Ως δημοτική αρχή πιστεύουμε στον κοινωνικό παρεμβατικό ρόλο του Δήμου, αφού κύριος και βασικός στόχος όλων των δράσεων και της λειτουργίας του θα πρέπει να είναι η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής του τόπου μας. Εκεί στηρίζεται η δύναμη και ισχύς της κοινωνίας μας για συνεργασία, διεκδίκηση και υλοποίηση των στόχων και προτεραιοτήτων που θέτουμε, τόνισε ο κ. Χαριτάκης.

Διαβεβαίωσε και ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου, θεωρούσε τη σύμπραξη με το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου ως προϋπόθεση και εγγύηση για την επιτυχία κάθε κοινωνικής δράσης και πρωτοβουλίας στον Δήμο Αγίου Νικολάου. Την πεποίθηση αυτή δεσμεύεται ότι θα κάνει πράξη και ως ο αυριανός δήμαρχος.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Ο κ. Χαριτάκης και τα στελέχη του συνδυασμού ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Μανόλη Πεπόνη για τις θέσεις της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, καταγράφοντας τις επισημάνσεις και προτάσεις του.

Συμφωνούμε, ότι ο Δήμος και οι ΟΤΑ γενικά, πέραν της κατασκευής έργων, πρέπει να εκδηλώνουν ανάλογη ευαισθησία στα κοινωνικά θέματα.

Mechanical Solutions

Ότι υπάρχουν αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις εξυπηρέτησης, για τα ΑμεΑ, τις γυναίκες και τα παιδιά. Ότι είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, προκειμένου να αποφορτιστούν κυρίως οι εργαζόμενες γυναίκες, σε μία κοινωνία που το 80% του πληθυσμού είναι εργαζόμενοι και ένα μεγάλο ποσοστό εξ’ αυτών γυναίκες. Ο μισθός δεν επαρκεί για τη φροντίδα των παιδιών. Γι’ αυτό, στο πρόγραμμά μας εντάσσουμε τη δημιουργία ΚΔΑΠ σε Άγιο Νικόλαο και Ελούντα, καθώς και τη δημιουργία ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.
Συνεχίζουμε και ενισχύουμε την προσφορά του «Κοινωνικού Παντοπωλείου». Όσον αφορά στα αναπτυξιακά έργα και την προτεραιότητα που πρέπει να δίνεται σε αυτά που εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας, θεωρούμε ότι τα έργα λειτουργούν στο σύνολό τους συμπληρωματικά και συνεισφέρουν στην γενικότερη ανάπτυξη άρα και στη δημιουργία θέσεων εργασίας στον τόπο μας.

Εύλογη και θετική θεωρούμε την πρόταση του κ. Πεπόνη, να εκπροσωπούνται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σε επιτροπές και όργανα λειτουργίας του Δήμου, εξασφαλίζοντας την παρουσία και τη συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο.

Επίσης ταύτιση απόψεων διαπιστώθηκε στην εκτενή συζήτηση που έγινε για την ΑΣΤΕΚ και τον αγώνα που πρέπει να δοθεί, προκειμένου να αναβαθμιστεί η λειτουργία της σχολής, ο ρόλος της στην τοπική πραγματικότητα, η υποστήριξη των φοιτητών και η ισοτιμία του πτυχίου με αντίστοιχες σχολές που θα ανοίγει νέες προοπτικές στους αποφοίτους της.

Συζητήθηκε η ανάγκη δημιουργίας Συλλόγου Ξενοδόχων, καθώς ο Δήμος Αγίου Νικολάου, δικαιολογημένα θεωρείται, η ναυαρχίδα του τουρισμού, με τη παρουσία ορισμένων από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος κ. Πεπόνης αναφέρθηκε στην ανάγκη κατασκευής και λειτουργίας του Καταδυτικού Πάρκου. Έγινε εποικοδομητική συζήτηση για το θέμα και κατέστη σαφές, ότι ως έργο τουριστικής υποδομής που εμπλουτίζει το τοπικό τουριστικό προϊόν, το Καταδυτικό Πάρκο αποτελεί προτεραιότητα για τη «Συνεργασία Δημοτών».

Με εκτίμηση,

Γραφείο Τύπου ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ

Υποψήφιος Δήμαρχος ΘΩΜΑΣ ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button