Europlan

Xaritakis
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Στην Πράξη»: Κινηματογραφική παραγωγή ως μοχλός ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας

BOX CAFE
Αλφαβητάρι

Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Οι δυνατότητες του Δήμου Αγίου Νικολάου να φιλοξενήσει κινηματογραφικές παραγωγές δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για την τοπική οικονομία, αναδείχθηκε στην ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Κινηματογραφική παραγωγή ως μοχλός ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας» που διοργάνωσε το Σάββατο 3 Ιουνίου στην Ελούντα ο συνδυασμός του Υποψήφιου Δημάρχου Αγίου Νικολάου Χάρη Αλεξάκη “στην Πράξη”.

Ο Χάρης Αλεξάκης αναφέρθηκε στην ιστορία που συνδέει τον τόπο με σημαντικές παραγωγές  που έγραψαν ιστορία όπως «Ο Χριστός Ξεσταυρώνεται», «Τα κρόσσια του Φεγγαριού», «Η Νεραΐδα και το παλικάρι» «Το νησί» αλλά και με πρόσωπα που άφησαν το στίγμα τους στην εβδόμη τέχνη όπως ο Νικος Κουνδουρος η Μελίνα Mερκούρη, o  Walt Disney  κ.α. Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου αναφέρθηκε στην πρόταση του για τη δημιουργία ενός γραφείου υποστήριξης των κινηματογραφικών παραγωγών στο Δήμο Αγίου Νικολάου,  την αξιοποίηση και ανάδειξη της κινηματογραφικής ιστορίας της περιοχής  αξιοποιώντας τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών αλλά και την αναζήτηση  χώρου που θα την φιλοξενήσει. Τέλος επανέφερε το ζήτημα της υλοποίησης  ενός Φεστιβάλ Κινηματογράφου όπως είχε προτείνει  στα πλαίσια του προγράμματος «Ελλάδα 2021».

“IN_AND_OUT

Μέσα από την συζήτηση αναδείχθηκαν τα άμεσα και έμμεσα οφέλη για την τοπική οικονομία, τόσο σε σχέση με την τουριστική προβολή του τόπου όσο και με έσοδα που μπορεί να αποφέρει στις τοπικές επιχειρήσεις η διαμονή, σίτιση και παραμονή κινηματογραφικών συνεργείων, καθώς και η αξιοποίηση του εμψύχου δυναμικού της περιοχής, δημιουργώντας έτσι επιχειρηματικές ευκαιρίες για τους νέους της περιοχής. Επίσης δόθηκε έμφαση στις απαιτήσεις που πρέπει να πληροί ένας προορισμός για να προσελκύσει και να φιλοξενήσει κινηματογραφικές παραγωγές.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν καταξιωμένοι επαγγελματίες από το χώρο της οπτικοακουστικής παραγωγής.

Mechanical Solutions

Ο Γιώργος Σταθόπουλος, location manager και παραγωγός που τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην Κρήτη προωθώντας παράλληλα τις δυνατότητες του νησιού ως κινηματογραφικού προορισμού, εξήγησε πως η Κρήτη και συγκεκριμένα ο Άγιος Νικόλαος συνδυάζει όλα τα χαρακτηρίστηκα που χρειάζεται ένας σκηνοθέτης όταν αναζητάει τους κατάλληλους χώρους για το δημιουργικό σκέλος της παραγωγής.

Ο Νίκος Μποζάνης, διευθυντής παραγωγής, συνεργάτης της εταιρίας «Faliro House» υπεύθυνης  για  τα γυρίσματα ταινίας βασισμένης σε βιβλίο του Jo Nesbo για λογαριασμό της ΑΜΑΖΟΝ, εξήρε τη στενή και αποδοτική συνεργασία που είχε με τον Δήμο Αγίου Νικολάου για την εξασφάλιση των απαραίτητων παροχών, υποδομών και αδειοδοτήσεων.

Ο σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς, επιστρέφοντας στην Ελούντα μετά την παραγωγή του «Νησιού» της Βικτώρια Χίσλοπ, τόνισε τον καθοριστικό ρόλο της τοπικής κοινωνίας στην επιτυχία τέτοιων παραγωγών και το δέσιμο που δημιουργείτε με τον τόπο.

Η Ζωή Σγουρού, σκηνοθέτης με καταγωγή και μόνιμη διαμονή στον Άγιο Νικόλαο, εστίασε στο ρόλο των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και κυρίως στο πως ο Χάρης Αλεξάκης υπήρξε αρωγός στην επιτυχία οπτικοακουστικών παραγωγών, αφιερώνοντας πολύ προσωπικό χρόνο και βρίσκοντας λύσεις όποτε αυτό ήταν απαραίτητο.

Τη συζήτηση συντόνισε ο φιλόλογος και πρόεδρος της ΕΘΟΑΝ, μέλος του συνδυασμού μας Αντώνης Νοτάκης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Νικολάου προανήγγειλε κι άλλες θεματικές εκδηλώσεις σε άλλες τοπικές κοινότητες, εφαρμόζοντας “στην Πράξη”, τη βούληση του συνδυασμού για αποκέντρωση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την εκδήλωση στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://fb.watch/kZAUytL7CX/


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button