Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ 2023

«Περί συνεργασιών και άλλων δαιμονίων»! | της Δέσπω Καρνιαδάκη

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Οι Δημοτικές εκλογές, είναι τελικά η ζυγαριά, όπου μετρώνται αξίες, χαρακτήρες, συνεργασίες…

Θα πρέπει εξ αρχής να ξεκαθαρίσω, ότι η ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, στόχευε κυρίως στην δημιουργία ενός καθαρά αυτοδιοικητικού σχήματος, χωρίς πολιτικές εξαρτήσεις, προεκτάσεις πομφόλυγες και φληναφήματα.

NOVA

Με άλλα λόγια, η πρωτοβουλία μου, όπως γνωρίζουν συνεργάτες και συμπολίτες, είχε ξεκάθαρα ενωτικό χαρακτήρα. Στόχευε να προσθέσει και όχι να αφαιρέσει, να πολλαπλασιάσει και όχι να διαιρέσει !

Ήταν μια πρωτοβουλία που θ΄ αναλάμβανε ν΄ ανοίξει το διάλογο με όλους τους πολίτες για το τι Δήμο θέλουμε, αλλά και πώς ο δήμος αυτός, θα είναι έτοιμος για τις αυριανές προκλήσεις.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Ήταν μια πρόταση που δεν έστρεφε το ενδιαφέρον, μόνο στο ποιος θα κέρδιζε τις εκλογές, αλλά κυρίως στο ποιος θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της επόμενης μέρας.

Διαψεύστηκα, και το ομολογώ με ευθύτητα – όπως έκανα πάντα – για την αντίληψη που είχα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να ξεφύγει από κηδεμονίες και ιδιοκτησιακές  αντιλήψεις προκειμένου να εξελιχτεί σ΄ ένα θεσμικό πολιτικό αντίβαρο αποσυγκέντρωσης της εξουσίας.

Mechanical Solutions

Τον τελευταίο καιρό, πληροφορούμαι καθημερινά απόψεις συμπολιτών, εκλεγμένων και μη, που αναιρούν, αυτό που ευαγγελίζονται… Η συνεργασία, φαντάζει στις μέρες μας “αδειανό πουκάμισο”, κενή φιλοδοξία, στημένο κόλπο! Όλοι εναντίον όλων σ΄ ένα προχειροφτιαγμένο σκηνικό, που οδηγεί σε αδιέξοδο. Λόγια κενά, “προφάσεις εν αμαρτίες” , με την απουσία του πολιτικού λόγου και των προτάσεων που θα έπρεπε να τον συνοδεύουν να ηχούν ως “κύμβαλα αλαλάζοντα”, στον κοινό μας τόπο, εκεί που η σύνθεση, η συνεργασία, η δημιουργική παρουσία στην καθημερινότητα του Δήμου με σχέδιο, όραμα και προοπτική αποτελούν σήμερα ουτοπία !

Λένε ότι για να πας μακριά πρέπει να πας με παρέα !

Αντ΄ αυτού παρακολουθούμε καθημερινά μια προσπάθεια δημιουργίας μηχανισμού παζαριών για την άσκηση της εξουσίας και την εκπροσώπηση προσωπικών συμφερόντων.
Η αξιακή μάχη που θα πρέπει να δοθεί όσο υπάρχει ακόμα καιρός για να μας εμπιστευτούν οι δημότες, ο διάλογος, η γόνιμη αντιπαράθεση, οι ιδέες αλλά και οι προγραμματικές θέσεις σε ζητήματα που ταλανίζουν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, φαίνεται ότι δεν βρήκαν προς το παρόν “σημαιοφόρους” για να τις οδηγήσουν στην ουσία των κοινών μας πραγμάτων.
Οι φέροντες δε, τον “μανδύα” του συνεργάτη, του συνοδοιπόρου, του αυριανού διαχειριστή των καινοτόμων αλλαγών στην κοινωνία, αρκούνται σε μια τελματωμένη – μη ελκυστική πρόταση για την τοπική αυτοδιοίκηση, που είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει ρεύμα εξελίξεων μέσα στην κοινωνία που αμήχανη αλλά και προβληματισμένη παρακολουθεί τις αντιπαραθέσεις, τις κόντρες, τα σενάρια περί “πολιτικών βαριδίων” και την δυστοκία ουσιαστικού διαλόγου, με όλα τα οφέλη που μπορεί να επιφέρει .

Συμμετέχω στον προβληματισμό των συμπολιτών μου για τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος, αλλά και για τον φόβο μήπως τελικά επικρατήσουν λογικές υπόγειων διαδρομών και κομματικών γραφείων.

Αφουγκράζομαι την αγωνία τους και δηλώνω ότι απέχω μακράν των τεχνασμάτων τύπου : “Δούρειου Ίππου”.

Ωστόσο, δηλώνω παρούσα! Θα πρέπει έστω και την ύστατη ώρα να υπάρξει συνεργασία προοδευτικών δυνάμεων, ώστε στις επικείμενες δημοτικές εκλογές με πρόγραμμα, λογική και συναίνεση να προχωρήσουμε.

Είναι ανάγκη να πρυτανεύσει η λογική και η συνεργασία ανθρώπων που έχουν εμπειρία από την Τ.Α αλλά και ευρύτερα από την κοινωνία. Με όραμα για το Δήμο και όρεξη για δουλειά. Χρειάζεται βούληση, συνεργασία από την πλευρά των υποψηφίων και συμμετοχή των πολιτών, ώστε να γίνουν κι αυτοί μέρος της δράσης.

Οι δημοτικές εκλογές, δεν θα πρέπει να θεωρηθούν απλά ως μια ανάθεση έργου σε κάποιους. Είναι επιλογή των συμπολιτών μας, με ποιους θα συνεργαστούν για το καλό της ευρύτερης περιοχής. Η συμμετοχή και οι συνεργασίες είναι η κινητήριος δύναμη!

Οι μέρες που διανύουμε δεν προσφέρονται για “μαγαζάκια”, κενές φιλοδοξίες και σκοπιμότητες. Γνωριζόμαστε αρκετά σ΄ αυτό το μικρό  τόπο, ξέρουμε καλά τι κομίζει ο καθένας στις αποσκευές του και είναι αδιανόητο, οι προοδευτικές – υγιείς δυνάμεις να παραμένουν “διάσπαρτες” , μην μπορώντας να συνεννοηθούν για το αύριο του τόπου, των παιδιών τους και της κοινωνίας ολόκληρης.

Είναι αδιανόητο, είναι πολιτικό έγκλημα και μάλιστα χωρίς ελαφρυντικό…Για κανέναν!

Δέσπω Καρνιαδάκη

Δικηγόρος

Πρόεδρος Δ.Σ  Αγίου Νικολάου


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button