Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ 2023

Νέοι υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Θωμά Χαριτάκη

BOX CAFE
DROP Cafe Palermo TECH HUB

Η Μαρία Μαρκάκη-Φαζού υποψήφια με τον Θωμά Χαριτάκη

Γεννήθηκα στα Κάτω Καστελλιανά Ηρακλείου. Φοίτησα στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων. Από το 1980 ζω στον Άγιο Νικόλαο όπου και εργάστηκα ως Ξενοδοχοϋπάλληλος. Διετέλεσα Γραμματέας του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν.Λασιθίου επί πολλά έτη και Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου,καθώς και Αναπληρωματική Γραμματέας της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού. Είμαι Γραμματέας στο Σύλλογο Φροντίδας Μητρότητας “Παναγία η Παντάνασσα”.

Mechanical Solutions

Παντρεμένη με τον Μανώλη Φαζό και έχω μια κόρη τη Στέλλα-Ρεβέκκα και δύο εγγόνια. Συμμετέχω στην προσπάθεια αυτή με το ψηφοδέλτιο του Θωμά Χαριτάκη “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ “με ευαισθησία και συνέπεια για το μέλλον του Δήμου μας. Αγωνίστηκα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων απέναντι στην εργασιακή εκμετάλλευση, με αίσθημα ευθύνης και ενσυναίσθηση . Συμμετείχα σε δράσεις ενεργοποίησης των πολιτών με σθένος και αποφασιστικότητα. Αντιδρώ στο ζοφερό κοινωνικό σκηνικό της απαξίωσης της ανθρώπινης ύπαρξης και θέτω στόχο την προάσπιση του ανθρώπου την αλληλεγγύη και την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών. Με όλες τις δυνάμεις μου επιθυμώ να συμβάλω σε θέματα τουρισμού και κοινωνικής βοήθειας, για την ανάπτυξη δομών προστασίας αλλά και ευημερίας του τόπου μας.

Ζούμε σε μία δύσκολη εποχή, πρέπει να αγρυπνούμε για μα μην εξαφανιστεί ο πολιτισμός και οι ελευθερίες μας. Δύναμη μας η ψήφος σας! Υπόσχεση θα ληφθούν υπόψη οι προτάσεις σας για ένα καλύτερο Δήμο που αξίζουμε όλοι μας. Συνεργασία με συμπολίτες, συνεργάτες μας και όχι αντιπάλους. Χωρίς τοξικότητα με γνώμονα τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων της πόλης, αλλά και της περιφέρειάς μας. Με σεβασμό στο περιβάλλον και τους ανθρώπους του.

Λάθη και παραλείψεις μπορούν να εξαλειφθούν. Σας χρειαζόμαστε όλους τους συμπολίτες, δεν περισσεύει κανείς. Μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, πολιτικά βαρίδια και συμφέροντα όλοι μαζί μπορεί να συμπορευτούμε και να σχεδιάσουμε τον Δήμο που θέλουμε. Να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που δίδονται για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για τους ανθρώπους και τον τόπο μας. Στασιμότητα και προχειρότητα δεν ταιριάζουν σε μια κοινωνία που επιθυμεί να είναι προοδευτική. Επιθυμούμε την αξιοποίηση όλων των πολιτών, κάθε ηλικίας, με τη συνεργασία, την αγάπη τους για τον τόπο μας.

Θα βελτιώσουμε τις υποδομές όχι μόνο στην πόλη αλλά και στα χωριά μας και θα διαμορφωθούν κατάλληλες συνθήκες για να αναπτυχθεί η ύπαιθρος, να παραμείνουν οι νέοι στον τόπο τους, να μην ερημώνονται τα χωριά μας. Οι καλές προθέσεις υπάρχουν. Βοηθήστε μας για την υλοποίηση τους με την προτίμησή σας. Οι ιδέες και οι προτάσεις σας είναι σεβαστές. Συμβάλετε στην υλοποίηση των στόχων μας. Μετά την ανακοίνωση των προγραμματικών μας θέσεων, παρακαλούμε να υποβάλετε τις απόψεις σας.


Η Σοφία Βάρδα υποψήφια με τη «Συνεργασία Δημοτών»

Ονομάζομαι Βάρδα Σοφία. Γεννήθηκα το 2002 στον Άγιο Νικόλαο και μεγάλωσα στο Καλό Χωριό. Ο πατέρας
μου ονομάζεται Ιωάννης Βάρδας και η μητέρα μου Μαρία Δατσέρη. Έχω έναν μικρότερο αδελφό τον Γιώργο.

Η καταγωγή μου είναι επίσης από Κριτσά και Κρούστα. Είμαι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Δινεράκη του
Εμμανουήλ από την Λατσίδα και τώρα περιμένουμε το πρώτο μας παιδάκι. Σπουδάζω στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Νοσηλεύτρια Χειρουργείου και στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ Ηρακλείου Διατροφολογία.

Έχω ασχοληθεί με τα κοινά και συγκεκριμένα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλού Χωριού και με πολλές
εθελοντικές δράσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Έτσι και τώρα αποφάσισα να ενταχτώ στην ομάδα
“Συνεργασία Δημοτών” με επικεφαλής τον κ. Θωμά Χαριτάκη για ένα καλύτερο μέλλον του τόπο μου. Μέσα
από την συμμετοχή μου ένας από τους στόχους μου είναι οι νέες γενιές να αποκτήσουν φωνή στην κεντρική
διοίκηση για να προτείνουν και να διεκδικούν για το μέλλον τους.


Η Χρύσα Καροφυλάκη υποψήφια με τη «Συνεργασία Δημοτών»

Ονομάζομαι Χρύσα Καροφυλάκη, είμαι σύμβουλος Τουριστικών επιχειρήσεων, εκτιμητής ακινήτων και
διοργανώτρια εκδηλώσεων / γάμων, κυρίως ζευγαριών από το εξωτερικό.

Υπήρξα πρόεδρος του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου για τέσσερα χρόνια, μέλος
της Ένωσης Γονέων, μέλος επιτροπών και Τοπική Σύμβουλος Δήμου Αγίου Νικολάου (2014-2019).

Ανήσυχο πνεύμα με έντονη εθελοντική δράση , και με θεμελιώδης αξίες της ζωής μου: Το να είμαι ξεκάθαρη
απέναντι στον εαυτό μου, απέναντι στους άλλους, να μην παραιτούμαι και να μην δέχομαι ότι τα πράγματα
δεν αλλάζουν. Μητέρα δύο υπέροχων κοριτσιών,της Κωνσταντίνας, φοιτήτριας στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου και της Καλομοίρας, μαθήτριας Γ’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου.

Στη μέχρι τώρα επαγγελματική και προσωπική μου διαδρομή έχω επιλέξει να συνεργάζομαι μόνο με ανθρώπους που σέβομαι και εκτιμώ. Για αυτό το λόγο δε θα μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση του Θωμά
Χαριτάκη να ενταχθώ στο υπέροχο, δημιουργικό σύνολο συνεργατών και φίλων, πιστεύοντας ότι είναι ο μόνος
που από τη θέση του Δημάρχου θα εργαστεί με πρόγραμμα, σοβαρό σχεδιασμό, αποφασιστικότητά, θέληση
και όρεξη.

Η πρόταση του να δουλέψουμε μαζί με τιμά ιδιαίτερα. Με την ψήφο σας μου δίνετε τη δύναμη να γίνω η φωνή σας και να διαμορφώσουμε μαζί τον δικό μας Δήμο, το δικό μας μέλλον!!!


Ο Βασίλης Ορφανάκης υποψήφιος με τη «Συνεργασία Δημοτών»

Ονομάζομαι Βασίλης Ορφανάκης. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Άγιο Νικόλαο. Οι γονείς μου είναι από την Τουρλωτή Σητείας. Ο πατέρας μου, Μιχάλης Ορφανάκης, ήταν ναυτικός και η μητέρα μου, Χρυσούλα Ορφανάκη, είναι συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος (πρώην Διευθύντρια του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου και υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών ΠΕ Λασιθίου).
Είμαι παντρεμένος με τη Γεωργία Καλύβα, Διευθύντρια του 4ου Νηπιαγωγείου Αγίου Νικολάου και Αντιπροέδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕΔΑΝ). Έχουμε δύο παιδιά, την Καλλιόπη και τον Μιχάλη.

Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «Πληροφορική και Πολυμέσα» του ΤΕΙ Κρήτης.

Το 2001, μετά από επιτυχή εξέταση μέσω ΑΣΕΠ διορίστηκα σαν εκπαιδευτικός πληροφορικής στο ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου (τότε ΤΕΕ). Στα επόμενα χρόνια αποσπάστηκα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, στη θέση του Υπεύθυνου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, έχοντας στην αρμοδιότητά μου όλες τις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου. Από τον Ιούλιο του 2022 και μετά είμαι διοικητικός υπάλληλος στη ΔΔΕ Λασιθίου και Προϊστάμενος του Τμήματος Δ’ Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών.

Σαν καθηγητής πληροφορικής του ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου, είχα λάβει μέρος και διακριθεί σε συνεργασία με συναδέλφους και με ομάδες μαθητών, τους οποίους και ευχαριστώ από καρδιάς, σε καινοτόμες δράσεις, αποσπώντας θετικά σχόλια, ακόμα και από τον Αθηναϊκό τύπο.

Το Νοέμβριο του 2015 βραβεύτηκα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Παιδείας για το βέλτιστο σενάριο «Καθοδήγηση Lego Mindstorm με τη χρήση του App Inventor», στα πλαίσια του προγράμματος «Αίσωπος». Γνωρίζω άριστα την αγγλική γλώσσα και συμμετείχα ενεργά σε καινοτόμα ερευνητικά ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά και σε προγράμματα ERASMUS.

Έχω παρακολουθήσει αρκετά επιμορφωτικά σεμινάρια και παράλληλα, ως επιμορφωτής, έχω συμμετάσχει σε πάρα πολλές σημαντικές επιμορφωτικές συναντήσεις συναδέλφων μου, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο ενεργητικό μου επίσης έχω αρκετές εισηγήσεις και παρουσιάσεις σε σχολεία αλλά και σε διάφορες εκδηλώσεις με θέματα Νέων Τεχνολογιών και Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Είμαι κριτής εργασιών σε αρκετά συνέδρια πληροφορικής και έχω κάνει δεκάδες δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα συνέδρια και περιοδικά, με θέματα που αφορούν στην Επιστήμη των Υπολογιστών και τη διδακτική διαφόρων θεμάτων όπως προγραμματισμός για αρχάριους, ρομποτική κ.ά.

Ως μαθητής είχα ασχοληθεί ενεργά με τη συμμετοχή μου στα μαθητικά συμβούλια, κάτι που συνέχισα στα φοιτητικά μου χρόνια. Από το 2005 – 2011 διετέλεσα Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης, το 2008 – 2010 ήμουν μέλος, Οργανωτικός Γραμματέας και Ταμίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λασιθίου. Από το 2011 μέχρι το 2019 ήμουν μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Το 2012 – 2013 είχα τη θέση του Αντιπροέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίου Νικολάου. Από το 2014 έως το 2019 ήμουν Αντιπρόεδρος και Ταμίας της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγίου Νικολάου. Το 2017 έως το 2019 ήμουν Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου.

Τέλος, έχω διατελέσει αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Λασιθίου για δύο συνεχείς θητείες, ενώ το καλοκαίρι του 2011 συμμετείχα και ως μέλος του Διευρυμένου Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου. Από το 2019 μέχρι και σήμερα είμαι Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου και της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγίου Νικολάου (ΣΕΔΕΔΑΝ).

Πρωταρχική αξία για μένα είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Ο ΧΩΡΟΣ μέσα στον οποίο δρα και ο ΧΡΟΝΟΣ. Με σεβασμό στον ΧΩΡΟ (περιβάλλον) αλλά και στον ΧΡΟΝΟ (ιστορία-πολιτισμό) θα προσπαθήσω να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να αναδείξουμε τη μέγιστη αξία του ΑΝΘΡΩΠΟΥ, που δυστυχώς ακόμα στις μέρες μας είναι ζητούμενο.

Συντάσσομαι με τον συνδυασμό «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ» με επικεφαλής τον Θωμά Χαριτάκη, γιατί με νέους ανθρώπους και με ανθρώπους που ξέρουν να συνεργάζονται, μοιραζόμαστε τις ίδιες σκέψεις και τις ίδιες αγωνίες, που αφορούν στη βελτίωση των συνθηκών στον Δήμο μας και σε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.


Ο Μιχάλης Φιορέτζης υποψήφιος με τη «Συνεργασία Δημοτών»

Είμαι ο Φιορέτζης Μιχάλης, γεννήθηκα το 1972 και ζω στην Φουρνή Μεραμπέλλου Κρήτης.

Είμαι απόφοιτος του Τεχνικού Λυκείου Νεάπολης και ασχολούμαι με ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Ήμουν επί σειρά ετών μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φουρνής «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ». Αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά γιατί πιστεύω με τη Συνεργασία των Δημοτών μπορούμε να φτιάξουμε μια Φουρνή και τον οικισμό της όπως της αξίζει, σαν έδρα του πρώην Δήμου Φουρνής.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button