ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ 2023

Νέοι υποψήφιοι με τον Χάρη Αλεξάκη

Ο Μανόλης Πάγκαλος υποψήφιος με τον Χάρη Αλεξάκη

Αγαπητοί συμπολίτες & συμπολίτισσες,

Αν και οι περισσότεροι/ες θεωρώ με γνωρίζετε μέσω της επαγγελματικής μου δραστηριότητας, καθώς και τα τελευταία χρόνια ως Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου, θα ήθελα να ξανά συστηθώ μαζί σας, αλλά και σε όλους εσάς, που οι δρόμοι μας δεν διασταυρώθηκαν ακόμη. Ονομάζομαι Μανώλης Πάγκαλος του Αντωνίου Πάγκαλου και της Σοφίας, το γένος Δατσέρη. Γεννήθηκα & μεγάλωσα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης Ν. Λασιθίου. Είμαι παντρεμένος και έχω έναν γιο.

Το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου το έχω ζήσει στον Άγιο Νικόλαο, δραστηριοποιούμενος επαγγελματικά από μικρή ηλικία. Στα πρώτα επαγγελματικά μου βήματα συνέβαλα στον δυναμικό τουρισμό της πόλης του Αγίου Νικολάου εργαζόμενος στην πολύκοσμη βραδινή ζωή των δεκαετιών του 80’ και 90’ με επιτυχημένες επιχειρήσεις στο χώρο της διασκέδασης.

Τα τελευταία 30 χρόνια δραστηριοποιούμαι στο χώρο της λιανικής πώλησης τροφίμων & τροφοδοσίας καταστημάτων εστίασης, μέσω του καταστήματος (Σούπερ Μαρκετ Πάγκαλος) που διατηρώ στο κέντρο της πόλης αναλαμβάνοντας από νωρίς το τιμόνι της οικογενειακής επιχείρησης. Με την πάροδο όλων αυτών των χρόνων, γαλουχήθηκα σε έναν αναγνωρισμένο επιχειρηματία, έχοντας γνώση των ανακατατάξεων και των προβλημάτων της τοπικής οικονομίας, αναπτύσσοντας μια δυνατή εργατική ηθική και μια βαθιά σύνδεση με την παλμική ροή της πόλης μας.

Μέσα από χρόνια αφοσιωμένης υπηρεσίας και εμπορικών συνεργασιών, έγινα ένα αξιόπιστο πρόσωπο μεταξύ των συναδέλφων επιχειρηματιών, κατανοώντας τις προκλήσεις και τις επιθυμίες τους. Πρώτα σαν Μέλος, μετέπειτα εκλεγμένος Αντιπρόεδρος και τέλος Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου ως και σήμερα, υποστήριζα πάντα τα συμφέροντα των επιχειρήσεων της περιοχής μας, συνειδητοποιώντας τον πολύ σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην ευημερία της πόλης, αλλά και του Δήμου γενικότερα. Εκτός από τον τοπικό ρόλο μου, υπήρξα για πολλά χρόνια Πρόεδρος της μεγαλύτερης κρητικής αλυσίδας Σούπερ & Μίνι Μάρκετ ΦΑΙΣΤΟΣ του νησιού μας.

Η θέση αυτή με έφερε αντιμέτωπο με μεγαλύτερες προκλήσεις και με βοήθησε να αναπτύξω πρακτικές λύσεις για την επιτυχία και την εφημερία της επιχείρησης επί ημερών μου. Επιπλέον, είμαι Εκπρόσωπος στην Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπόρων & Επιχειρηματιών Ελλάδος (ΕΣΕΕ) και έχω εκλεγεί Α’ Αντιπρόεδρος στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Eμπόρων Ν. Λασιθίου Κρήτης (ΟΕΒΕΝΛ). Θέσεις που μου παρέχουν τη δυνατότητα να υποστηρίζω τα συμφέροντα των επιχειρήσεων όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Όλη αυτή η εμπειρία έχει ενισχύσει την πίστη μου στη δύναμη της συλλογικής δράσης για αλλαγή, όταν εργαζόμαστε όλοι από κοινού. Θέλω να σταθώ ως γέφυρα μεταξύ των φιλοδοξιών των επιχειρηματιών και των ευκαιριών ανάπτυξης που έχει και δικαιούται ο Δήμος μας και ο τόπος μας γενικότερα.

Σήμερα στέκομαι μπροστά σας για πρώτη φορά, ως Υποψήφιος Σύμβουλος για τον Δήμο Αγίου Νικολάου με το Συνδυασμό του Χάρη Αλεξάκη #στηνΠΡΑΞΗ κινούμενος από την βαθιά αγάπη για τον τόπο μου και με γνήσια δέσμευση προς την κοινότητά μας. Είμαι εδώ, με βαθιά ενσυναίσθηση, κατανόηση αλλά και γνώση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες, για να ενισχύσω στην οικονομική ευημερία της περιοχής μας και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από μια θέση επιρροής. Δεσμεύομαι να εκμεταλλευτούμε τη συλλογική μας δύναμη για τη βελτίωση του Δήμου. Μαζί, μπορούμε να ξεκλειδώσουμε νέες ευκαιρίες και να σχεδιάσουμε το δρόμο προς ένα μέλλον πλούσιο και ευήμερο, θέτοντας εαυτόν, σαν γρανάζι σε μία καλοκουρδισμένη μηχανή όπως είναι ο Συνδυασμός του Χάρη Αλεξάκη #στηνΠΡΑΞΗ.

Υποστηρίζω με πεποίθηση, πιστεύοντας στο όραμά του, πως με τον Χάρη Αλεξάκη ως τον επόμενο Δήμαρχο, ο Δήμος μας θα αποκτήσει και δυναμική και φωνή απέναντι στις σύγχρονές προκλήσεις, εξελίξεις και ανάγκες. Όλοι μαζί, ας διαμορφώσουμε ένα μέλλον λαμπρό, πλούσιο, για εμάς και τα παιδιά μας, τοποθετώντας ξανά το Δήμο Αγίου Νικολάου επικεφαλή στο άρμα του τουρισμού, αλλά και της υγιούς ανάπτυξης σε όλους τους κοινωνικούς και παραγωγικούς τομείς!

Ευχαριστώ από καρδιάς


Η Παρασκευή Παγκάλου υποψήφια με τον Χάρη Αλεξάκη

Είμαι η Παρασκευή Παγκάλου ή αλλιώς κα Βούλα όσοι με γνωρίζετε τόσα χρόνια μέσα από τον χώρο της εκπαίδευσης ως η ξανθιά κυρία των Αγγλικών με τις δράσεις και την προσπάθειά εφαρμογής μιας πιο εναλλακτικής , κριτικής και βιωματικής μαθησιακής προσέγγισης της Αγγλικής γλώσσας στην σχολική κοινότητα του Αγίου Νικολάου . Mητέρα δύο παιδιών της Μάγδας Μανιαδάκη μαθήτριας Γ’ Λυκείου και Ρένιας Μανιαδάκη μαθήτριας Α΄Λυκείου, σύζυγος του Γιάννη Μανιαδάκη ,ιδιοκτήτη του εστιατορίου ‘Κύμα’, με προσωπική εμπειρία στο ‘επιχειρείν ‘ ως υπεύθυνη πωλήσεων οικονομικής διοίκησης και επικοινωνίας στο κατάστημα γυναικείας ένδυσης Esans Boutique.

Είμαι απόφοιτος της Αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας του ΕΚΠΑ , έχω ολοκληρώσει δύο μοριοδοτούμενα 9μηνα σεμινάρια στο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τίτλο ‘Ηγεσία και Διοίκηση στην Εκπαίδευση ‘ και ‘Παιδαγωγική ‘ , επιμορφώσεις του ΙΕΠ ‘ Εργαστήρια Δεξιοτήτων ‘ , ‘Εκπαίδευση για την ιδιότητα του Παγκόσμιου Πολίτη’ και φέτος ολοκληρώνω την διπλωματική μου στο μεταπτυχιακό της Κριτικής Παιδαγωγικής στο τμήμα Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου.

Μέσα σε όλη αυτή την εκπαιδευτική μου πορεία τόσο στην ιδιωτική , την δευτεροβάθμια , τριτοβάθμια (υπήρξα καθηγήτρια στα ΤΕΙ Ηρακλείου στο τμήμα Μηχανολογίας και Υπολογιστών , ΑΣΤΕΑΝ ) , αλλά κυρίως στην πρωτοβάθμια δημόσια εκπαίδευση στην οποία είμαι διορισμένη από το 2006 έχω προσπαθήσει να ανοίξω το σχολείο στην κοινωνία. Να προάγω μέσα από την διδασκαλία του αντικειμένου μου την ενεργό πολιτειότητα στους μαθητές μου, τον εθελοντισμό , την αλληλεγγύη ,τα θετικά πρότυπα ζωής , τα ανθρώπινα δικαιώματα , την σωστή διατροφή ,την ανακύκλωση για ένα βιώσιμο περιβάλλον μέσα από την συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα ‘Νοιάζομαι και Δρω’ , ‘Εγώ κι Εσύ – Διεθνής Αμνηστία ‘, ‘Role Models ‘ , ‘NoWaste21 – Κυκλική Οικονομία’ ,’ASPnet- UMESCO’ με μία ολιστική προσέγγιση μάθησης αναπτύσσοντας δεξιότητες ζωής ως απαραίτητα εφόδια για το μέλλον ενός παγκόσμιου πολίτη.

Συμμετέχοντας σε Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus , e twinning στα οποία υπήρξα συντονίστρια σχεδίου δράσης τα τελευταία δύο χρόνια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου και ενδοσχολική συντονίστρια έχω αναπτύξει συνεργασίες με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς , πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους ,οργανισμούς , κοινοφελή ιδρύματα και τοπικές αρχές σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια δράσεων αναπτύχθηκε και η προσωπική μου γνωριμία με τον Χάρη Αλεξάκη.

Με βαθιά συναίσθηση ευθύνης , αφοσίωσης στις παιδαγωγικές αρχές σε όλη αυτή την επαγγελματική μου διαδρομή και αξίες που πρεσβεύω στην προσωπική μου ζωή αποδέχτηκα την πρόταση να συμμετέχω ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην τοπική αυτοδιοίκηση με τον συνδυασμό @στην Πράξη με επικεφαλής τον Χάρη Αλεξάκη.


Η Κατερίνα Σπυροπούλου υποψήφια με τον Χάρη Αλεξάκη

Γεννήθηκα τον Ιούλιο του 1972 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσα και σπούδασα στο Πολιτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα στο Deree,Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος,BusinessAdministration&Marketing. Το 1995 αποφάσισα να μείνω μόνιμα στην Κρήτη, αφού η καταγωγή μου από την μητέρα μου είναι από την Μίλατο, το γένος Μανουσάκη.

Η πρώτη μου εργασία ήταν στο λογιστήριο και στον έλεγχο σε μία ξενοδοχειακή μονάδα στην Ελούντα. Το 1996 και για τα επόμενα 8 χρόνια αναλαμβάνω το γραφείο της νεοσύστατης επιτροπής τουριστικής προβολής στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου έχοντας την ευθύνη και την διαχείριση της προώθησης του νομού μας ως τουριστικού προορισμού. Το 2001 ίδρυσα και διατηρώ έως σήμερα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Πληροφορικής και Επαγγελματικών Πιστοποιήσεων. Συμμετέχω στα κοινά από το 2006 ως μέλος των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων των τριών παιδιών μου. Το 2021 εκλέχτηκα Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών δήμου Αγίου Νικολάου, τον Μάρτιο 2023 είχα την τιμή να επανεκλεγώ ως πρόεδρος του συλλογικού οργάνου εκπροσώπησης των γονέων & κηδεμόνων του δήμου μας.

Αποφάσισα να συμμετέχω στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στον συνδυασμό του Χάρη Αλεξάκη γιατί πιστεύω σ΄ αυτόν και στο νέο μοντέλο διοίκησης του δήμου που θέλει να εφαρμόσει…στην Πράξη.


Ο Μανώλης Σαριδάκης υποψήφιος με τον Χάρη Αλεξάκη

Ονομάζομαι Σαριδάκης Εμμανουήλ του Κωνσταντίνου και είμαι 47 ετών. Μεγάλωσα στην Αθήνα όπου και ολοκλήρωσα την ειδίκευση μου στην Καρδιολογία και τα τελευταία 5 χρόνια ζω με την οικογένεια μου στον
Άγιο Νικόλαο. Έχω καταγωγή από την Νεάπολη και από τις Βρύσσες. Δουλεύω στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας από το 2017 ενώ μέχρι πρόσφατα ήμουν στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου.

Ζώντας στον Άγιο Νικόλαο μου έκαναν εντύπωση πολλά κακώς κείμενα και στο πρόσωπο του Χάρη του Αλεξάκη βρήκα τον Νέο Δήμαρχο που θα μπορέσει να τα αλλάξει και να γίνει ο Άγιος Νικόλαος μια σύγχρονη πόλη για τους Δημότες της αλλά κα για τους επισκέπτες της.


Ο Χρήστος Σκαλαίος υποψήφιος με τον Χάρη Αλεξάκη

Ήρθα στην Κρήτη το 1974 ως μέλος συνεδρίου των ΤΕΙ (ΚΑΤΕΕ) και στα πλαίσια φιλοξενίας των συναδέλφων φοιτητών είχαμε επίσκεψη στην Κνωσό και στον Άγιο Νικόλαο .Στάση κάναμε στο Α δημοτικό και ήρθε ο έρωτας με την πρώτη ματιά και ανάσα και αυτόματα ήρθε η τρελή σκέψη ΜΑΚΑΡΙ να μπορέσω να ζήσω εδώ μια μέρα . Και πως τα φέρνει η ζωή 15 χρόνια μετά επαγγελματική πρόταση των πολυεθνικών καπνοβιομηχανιών ήρθα σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο να ζήσω με την οικογένεια μου που τότε ήταν η Αλέκα Σκαλαίου και η μόλις 4 χρονών Άλκηστης μετά ήρθε στην ζωή μας και ο Ιάσωνας .Κατά την 33χρονη επαγγελματική μου ζωή γνώρισα κάθε σπιθαμή του Μεραμπέλου και αργότερα όλου του Λασιθίου.

Λάτρης του μηχανοκινήτου αθλητισμού πέρασα 20 χρόνια μαζί με άλλους φίλους στον Αγωνιστικό Όμιλο Λασιθίου διοργανώνοντας αγώνες αυτοκίνητου Πλ.Νεάπολης –Σεληνάρι (έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα) και μοτοσικλέτας στην πιστά ΧΟΥΜΕΡΙΑΚΟΥ που μας είχε παραχωρήσει αντί πινακίου φακής ο αείμνηστος ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ με την αμέριστη συνδρομή του σημερινού Αρχιεπισκόπου Κρήτης .

Συμμετέχω δυναμικά στην προσπάθεια του ΧΑΡΗ ΑΛΕΞΑΚΗ για να συνεχίσει στην ΠΡΑΞΗ αυτό που κατάφερε η ομάδα του τόσα χρόνια δηλαδή να βγάλει την πόλη έξω από τα σύνορα της όπως έκανε με τους παγκόσμιους και πανελλήνιους αγώνες .


Ο Άγγελος Τόπι υποψήφιος με τον Χάρη Αλεξάκη

Ονομάζομαι Τόπι Άγγελος , σπουδάζω Πληροφορική στο DEI College που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη. Έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στον Άγιο Νικόλαο και η οικογένεια μου διατηρεί επί χρόνια επιχειρήσεις στον Άγιο Νικόλαο και στη Πλάκα. Ως νέος αναζητώ καινοτόμες , πρωτότυπες και νέες ιδέες οι οποίες θα βγάλουν το Δήμο μας από την αδράνεια . Θεωρώ ότι αυτά μπορούν να γίνουν «στη Πράξη» μόνο από ανθρώπους με όραμα και όρεξη να προσφέρουν. Ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν συνεχώς και εξελίσσονται. Έχοντας υπόψη όλα αυτά με χαρά δέχτηκα τη πρόταση του Χάρη και με πολλή όρεξη είμαι έτοιμος να δουλέψω για το Δήμο μας.

Σχετικά άρθρα

Back to top button