ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ 2023

Νέοι υποψήφιοι με την «Ενωτική Κίνηση Πολιτών»

Η Μαρία Καφετζάκη υποψήφια με τον Μανώλη Μενεγάκη

Ονομάζομαι Καφετζάκη Αποστολάκη Μαρία, είμαι 26 ετών και κατάγομαι από το Καλό Χωριό Αγίου Νικολάου – τόπος καταγωγής του πατέρα μου Τιμπώ Κύριλλου Μανώλη Καφετζάκη. Γεννήθηκα στο Ηράκλειο – τόπος καταγωγής της μητέρας μου Πελαγίας Αποστολάκη.

Είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού, κατά τη διάρκεια του οποίου παρακολούθησα σεμινάρια συναφή με τον τουρισμό και το digital marketing. Συνειδητά αποφάσισα να εγκατασταθώ μόνιμα στον τόπο καταγωγής μου, όπου ζούμε τα τελευταία χρόνια με το σύντροφό μου (Κωστή Κοντογιάννη) και εργαζόμαστε στην οικογενειακή μας επιχείρηση με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα LIVAS Rent a Car.

Με την εγκατάστασή μου στο Καλό Χωριό ξεκίνησα να ασχολούμαι εθελοντικά με τα αδέσποτα. Η ενασχόλησή μου με τον εθελοντισμό συνέβαλε στην απόκτηση δεξιοτήτων όπως οργανωτικότητα, ενσυναίσθηση, επίλυση προβλημάτων και ανάληψη ευθυνών. Είναι ένας απαιτητικός χώρος, μέσω του οποίου προσφέρεις με ανιδιοτέλεια. Συμπορεύομαι με τον Μανώλη Μενεγάκη, γιατί είναι απαραίτητο να δώσουμε κίνητρα στους νέους, ώστε να μείνουν στον τόπο μας.

Σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε το Δήμο και τα χωριά μας, ώστε να είναι ένας τόπος που θέλεις να ζεις! Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί, όμως διαθέτουμε τη θέληση και τον τρόπο για έναν καλύτερο Δήμο!


Η Σοφία Καραμανώλη υποψήφια με τον Μανώλη Μενεγάκη

Είμαι μάχιμη δικηγόρος , ζω και εργάζομαι στον ΄Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, κόρη του Μανώλη Καραμανώλη και της Ελευθερίας Χουρδάκη. Είμαι ή υπήρξα μέλος σε συλλόγους και σωματεία του Νομού μας και σε κάποια απ΄ αυτά συμμετείχα στα διοικητικά συμβούλια [Δικηγορικός Σύλλογος Λασιθίου, Κινηματογραφική Λέσχη, Ορειβατικός Σύλλογος, Σύλλογος Ενεργών Πολιτών, Ιστιοπλοϊκός Σύλλογος, Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων, Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου]

Είχα εκλεγεί δημοτική σύμβουλος κατά την περίοδο της Δημαρχίας του Γιάννη Λουκαράκη [2002-2006] και υπηρέτησα ως Πρόεδρος στη ΔΗΠΕΔΑΝ [REX , ΧΡΙΣΤΙΝΑ ,ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ] .

Μεγάλα διαστήματα της ζωής μου έζησα στην Κριτσά και τη Νεάπολη, αλλά και στον Κρούστα, χωριό της ευρύτερης οικογένειάς μου. Έχω δύο παιδιά , την Ελευθερία Βάρδα που ζει και εργάζεται ως αρχιτέκτων στο Λονδίνο και το Φωκά Βάρδα που είναι μαθηματικός- φροντιστής  και ζει στον ΄Αγιο Νικόλαο. Με την *ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ*: Γιατί ο χρόνος δε γυρίζει πίσω κι οι ευκαιρίες δεν πρέπει πια να χάνονται!!!!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο και τα πρώτα χρόνια της ζωής μου τα πέρασα στην Κριτσά. Ο πατέρας μου, Μανώλης Καραμανώλης εργάσθηκε εκεί πολλά χρόνια, στον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό της Κριτσάς, ήδη από την έναρξη της λειτουργίας του. Η μητέρα μου, Ελευθερία Χουρδάκη, δασκάλα, δίδαξε επί σειρά ετών στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Έτσι την Κριτσά, τη θεωρώ το χωριό μου, αφού αναπολώ τα όμορφα χρόνια που έζησα εκεί έως και την Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου. Όλα τα υπόλοιπα σχολικά και γυμνασιακά μου χρόνια τα έζησα στον Άγιο Νικόλαο, τόπο καταγωγής του πατέρα μου και μόνιμης εγκατάστασης πλέον της ευρύτερης οικογένειάς μου.

Είδα την πόλη μου από μικρό χωριό να εξελίσσεται σε τουριστικό θέρετρο, πασίγνωστο πλέον, αφού η φύση προίκισε την ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας με αυτή την υπέροχη ακτογραμμή από το Καλό χωριό μέχρι την Ελούντα και από τη Μίλατο μέχρι το Σείσι, ακτογραμμή που όμοιά της δύσκολα συναντάς. Την προίκισε, επίσης, και με την τόσο ενδιαφέρουσα ενδοχώρα της, με τα μοναδικά τοπικά προϊόντα [λάδι, τυροκομικά, μέλι, αμύγδαλα, χαρούπια], περιζήτητα παντού και αλλά και με τους παραδοσιακούς και μοναδικούς οικισμούς της.

Ακολούθησαν οι σπουδές μου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το έτος 1987 είμαι μάχιμη δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου  στον οποίο θήτευσα και μέλος του
διοικητικού συμβουλίου του. Η δικηγορία  είναι ένα επάγγελμα που αγάπησα πολύ και συνεχίζει να
μου κεντρίζει το ενδιαφέρον ακόμα και μετά από τόσα χρόνια. Τούτη η ενασχόλησή μου, άλλωστε, μου έδωσε  την ευκαιρία να βρίσκομαι σχεδόν καθημερινά στη Νεάπολη, τόπο καταγωγής της μητέρας μου, πόλη που πολύ αγαπώ και συνεχώς ανακαλύπτω, αφού κρύβει εξαιρετικές ομορφιές που χρειάζεται να αναδειχθούν. Επιπλέον, η επαγγελματική ενασχόλησή μου με προβλήματα των συντοπιτών μου ήταν η αφορμή να γνωρίσω οικισμούς και περιοχές του Δήμου μας και συγχρόνως τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τους. Ωστόσο, καθώς ο μικρός Δήμος που ζούμε δε δίνει από μόνος του πολλές ευκαιρίες, προσπάθησα μέσω της συλλογικής δράσης να συμβάλλω κατά το δυνατόν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Συμμετείχα, λοιπόν, αρχικά στο Συμβούλιο της Κινηματογραφικής Λέσχης, σωματείο στο οποίο εξακολουθώ να είμαι μέλος. Αξιόλογη και επιτυχή δράση είχε επί σειρά ετών ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών, στον οποίο ήμουν μέλος του Συμβουλίου, σύλλογος που αναδείκνυε θέματα και μαχόταν για τη λύση τους.

Ακολουθώντας επίσης αρκετά χρόνια τώρα τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου επιβεβαίωσα την ομορφιά του τόπου μας, γνώρισα τα πανέμορφα βουνά και φαράγγια μας, που θεωρώ πως πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού. Αλλά και η αγάπη μου για τη θάλασσα με παρακίνησε να τη γνωρίσω περισσότερο μέσω του τοπικού ιστιοπλοϊκού μας συλλόγου, αλλά και του ερασιτεχνικού αλιευτικού συλλόγου στους οποίους υπήρξα μέλος. Δε θα παραλείψω να αναφέρω πως η επαφή μου επί σειρά ετών με  οικογενειακή επιχείρηση εστίασης με έφερε πιο κοντά με το τουριστικό προϊόν και τις ανάγκες του κλάδου.

Η απόκτηση των παιδιών μου, της Ελευθερίας Βάρδα, που σήμερα ζει και εργάζεται ως αρχιτέκτων στο Λονδίνο, και του Φωκά Βάρδα, που είναι φροντιστής-μαθηματικός και ζει στον Άγιο Νικόλαο, ήταν η αιτία να γνωρίσω από κοντά, τα κατοπινά χρόνια, θέματα της απόμακρης από τα μεγάλα αστικά κέντρα κοινωνίας μας, που σχετίζονται με τη σχολική στέγη, τις αθλητικές δραστηριότητες, τη μουσική παιδεία, το ερασιτεχνικό θέατρο, την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της περιοχής, των αξιόλογων και αρκετών απ΄αυτούς προστατευόμενων χώρων λατρείας   κ.λ.π. Παράλληλα  όσο περνούσαν τα χρόνια κι οι γονείς και συγγενείς μας μεγάλωναν, χρειάστηκε μαζί με φίλους συντοπίτες να βοηθήσουμε, ώστε να ενισχυθούν οι κοινωνικές δομές για άτομα ηλικιωμένα, που χρειάζονται βοήθεια και συμπαράσταση.Έτσι μέσω του Συλλόγου των Φίλων του Νοσοκομείου της πόλης , στο συμβούλιο του οποίου υπηρέτησα ως μέλος, θελήσαμε να συνδράμουμε, ώστε να αναδειχθούν οι ανάγκες και να διεκδικήσουμε περισσότερα όσον αφορά το τεράστιο και πρώτιστο αγαθό, την υγεία συμπολιτών και επισκεπτών.

Το ενδιαφέρον μου, λοιπόν, για τα κοινά ,και στο παρελθόν, ήταν η αιτία να συμμετάσχω και να εκλεγώ Δημοτική Σύμβουλος στο συνδυασμό του Γιάννη Λουκαράκη που πλειοψήφησε τα έτη 2002-2006. Ολόκληρη εκείνη τη δημοτική περίοδο, την οποία θεωρώ από τις πιο δημιουργικές για τον τόπο, διετέλεσα πρόεδρος της ΔΗΠΕΔΑΝ με αρμοδιότητα τη διαχείριση των κινηματογράφων RΕΧ και ΧΡΙΣΤΙΝΑ και το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

Το διάστημα αυτό πήρα, επίσης, την πρωτοβουλία να φιλοξενηθεί στην πόλη μας καλοκαιρινό σχολείο [summer school] του Πανεπιστημίου ΕΤΗ της Ζυρίχης, ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου και με συμμετοχή καταξιωμένων πανεπιστημιακών , οπότε και  διαπίστωσα πως υπάρχουν δραστηριότητες που επιβάλλεται να καθιερωθούν και στον τόπο μας. Δραστηριότητες που δίνουν ζωή και ανατροφοδοτούν την τοπική οικονομία και όχι μόνο, συγχρόνως με την ενίσχυση των πανεπιστημιακών σχολών της περιοχής μας.

Το επάγγελμά μου στην πορεία με απορρόφησε σχεδόν ολοκληρωτικά. Ομως  η αγάπη μου για τον τόπο με οδήγησε ξανά με πείσμα και μεράκι πολύ να λάβω και πάλι μέρος στην εκλογική διαδικασία και να προσπαθήσω να συμβάλω, ώστε η περιοχή του Δήμου μας να πάει ένα βήμα παρακάτω. Το θεωρώ απολύτως αναγκαίο, αφού κοινή διαπίστωση είναι ότι η υστέρηση του Δήμου μας σε σχέση με άλλες πόλεις του νησιού μας είναι εμφανής.

Σε αυτό το εγχείρημα θα ανταποκριθεί αποτελεσματικά  ο συνδυασμός *ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ* στον οποίο συμμετέχω . Ο επικεφαλής του και  συνάδελφός μου δικηγόρος Μανώλης Μενεγάκης, είναι το πρόσωπο που με  έπεισε ότι θα μπορέσει να αντεπεξέλθει με στιβαρότητα, όραμα και επιμονή στα θέματα που η περιοχή αντιμετωπίζει, τα οποία φαίνεται να γνωρίζει καλά, σε πολλά από τα οποία ο ίδιος διαχρονικά έχει πάρει θέση με παρρησία , θάρρος και προσεκτική ενασχόληση. Συμμετέχουν στο συνδυασμό  άτομα ικανά , κάποια  με εμπειρία , κάποια νεώτερα με φρέσκιες ιδέες, κυρίως όμως με θέληση για συμμετοχή στο γίγνεσθαι του τόπου.

Θέλω να πιστεύω ότι το αισθητήριο του κόσμου, που τις περισσότερες φορές δε λανθάνει, θα μας εμπιστευτεί, με στόχο όλα από τον επόμενο κιόλας χρόνο να αλλάξουν στο Δήμο του Αγίου Νικολάου , αλλά και σε ολόκληρο το Μεραμπέλλο. Γιατί ο χρόνος δε γυρίζει πίσω και γιατί οι ευκαιρίες δεν πρέπει πια να χάνονται!!!!


Η Ελευθερία Δαβράδου υποψήφια με τον Μανώλη Μενεγάκη

Τομεάρχης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΓΝΑΝ. Πρ. Προισταμένη Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΓΝΑΝ Γραμματέας ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ

Γεννήθηκα στα Μέσα Λακώνια προερχόμενη από οικογένεια βιοπαλαιστών απλών ανθρώπων με αρχές και ήθος. Υπηρετώ ως Νοσηλεύτρια στο ΓΝΑΝ 35 συναπτά έτη. Ως εργαζόμενη και πολύτεκνη μητέρα συνέχισα τις σπουδές μου και αποφοίτησα τη Νοσηλευτική του ΤΕΙ Κρήτης . Μέσα από έναν διαρκή αγώνα αντιμετωπίζοντας αρκετές δυσκολίες της ζωής και κυρίως απώλεια αγαπημένων προσώπων στάθηκα δυνατή και αγωνίστηκα τόσο για την οικογένεια μου όσο και για την εργασία μου, παραμένοντας ενεργή και δραστήρια. Μέσα από συλλόγους-σωματεία προσπαθούσα πάντα να προσφέρω για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η πρόταση του υποψήφιου δημάρχου Μανώλη Μενεγάκη να συμπορευτώ μαζί του ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τιμά ιδιαίτερα ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα μου αγωνιζόμενοι όλοι μαζί για έναν καλύτερο δήμο που μας αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

Αγαπημένοι μου συντοπίτες , ζητώ την ψήφο και την στήριξη σας για να μετατρέψω σε δύναμη και δυνατότητα να αγωνιστώ για εσάς, για τα παιδιά και για τα εγγόνια μας. Είμαι μία από εσάς και θα εργαστώ ανιδιοτελώς και άοκνα για το συμφέρον της πόλης μας και των δημοτών μας. Δηλώνω πάντα δίπλα σας και κοντά σας όπως έπραττα μέχρι τώρα.


Ο Αλέξανδρος Δατσέρης υποψήφιος με τον Μανώλη Μενεγάκη

Γεννήθηκα στον Άγιο Νικόλαο το 1979 και αποφοίτησα από το Τμήμα Μηχανολόγων του ΤΕΛ Νεαπόλεως. Τα τελευταία 15 χρόνια και μετά το τέλος της στρατιωτικής μου θητείας εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα της ταπετσαρίας επίπλων, σκαφών και αυτοκινήτων στην πόλη του Αγίου Νικολάου. Πιστεύω ότι ο Δήμος μας αξίζει να γίνει το στολίδι του Νομού Λασιθίου και είμαι έτοιμος να συμβάλλω σε αυτήν την προσπάθεια.


Η Μαρία Γάλλου υποψήφια με τον Μανώλη Μενεγάκη

Δημοτική σύμβουλος. Μέλος του Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν της Σ.Ε.Δ.Ε.Α.Ν της Τουριστικής επιτροπής. Πρώην μέλος της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου μας. Η ενασχόληση της με τα κοινά άρχισε πολύ πριν την εκλογή της με δωδεκαετή θητεία στο Δ.Σ της Ένωσης Γονέων και μαθητών του δήμου μας όπου εξελέγη τρεις φορές πρόεδρος, υπήρξε επίσης αντιπρόεδρος του αθλητικού σωματείου ΑΛΜΥΡΟΣ .

Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και μάρκετινγκ και διετέλεσε διευθύντρια του τουριστικού γραφείου Nisos Holidays δίπλα στον πατέρα της Ιωάννη Γάλλο. Είναι καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Είναι μονογονεϊκή οικογένεια και έχει ένα γιο τον Ιωάννη Τραντα.


Ο Νίκος Ιωαννίδης υποψήφιος με τον Μανώλη Μενεγάκη

Ονομάζομαι Νικόλαος Ιωαννίδης του Δημήτριου και της Ειρήνης γεννηθείς στο Ηράκλειο Κρήτης. Είμαι παντρεμένος με την Χατζηαθανασίου Βασιλική και έχουμε μια κόρη. Διαμένω και δραστηριοποιούμε επαγγελματικά στον Άγιο Νικόλαο. Συγκεκριμένα διατηρώ επιχείρηση – καθαριστήριο ρούχων.

Σχετικά άρθρα

Back to top button