ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ 2023

Νέοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον Μανώλη Μενεγάκη

Η Ειρήνη Κλώντζα υποψήφια με τον Μανώλη Μενεγάκη

Ονομάζομαι Ειρήνη Κλώντζα του Μάρκου και της Αικατερίνης. Είμαι 42 χρονών με καταγωγή από τον Άγιο Νικόλαο και τα Μέσα Λακώνια. Είμαι παντρεμένη με τον γενικό ιατρό Γιώργο Ξυριστάκη.

Μετά το πέρας των λυκειακών μου χρόνων, φοίτησα στο Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών της Σχολής Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου από όπου έλαβα το πτυχίο μου με βαθμό «Λίαν Καλώς». Έπειτα συνέχισα τις σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Περιβαλλοντική και Οικολογική Μηχανική από όπου έλαβα μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχω συμμετάσχει σε 3 συνέδρια (έπειτα από κρίση)ως εισηγήτρια και έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια που εντάσσονται σε διάφορα επιστημονικά πεδία (οικονομία, διοίκηση, περιβάλλον).

Την περίοδο 2007-2008 εργάστηκα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως Ιχθυολόγος στο τμήμα Υπερπόντιας Αλιείας- Σπογγαλιείας όπου η κύρια ενασχόληση μου ήταν η επεξεργασία, η λήψη απόφασης και η εφαρμογή των Ευρωπαϊκών οδηγιών και Ευρωπαϊκών Κανονισμών στον Ελληνικό χώρο. Την περίοδο 2012-2022 διατηρούσα το δικό μου κατάστημα τουριστικών ειδών ενώ από το 2014 έως και σήμερα διατηρώ το δικό μου γραφείο περιβαλλοντικών μελετών.

Επίσης από τον Ιανουάριο του 2020 έως και σήμερα είμαι τακτικό μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης. Η ενασχόληση μου με τα κοινά έρχεται σε μια ιδιαίτερη και κομβική περίοδο για την περιοχή του Αγίου Νικολάου. Έχοντας ζήσει αρκετά χρόνια τον τομέα του Τουρισμού στον Δήμο μας (ως ελεύθερη επαγγελματίας) αλλά και την περιβαλλοντική άλλοτε αναβάθμιση και άλλοτε υποβάθμιση της περιοχής μας, θεωρώ ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να πάρουμε αποφάσεις που σκοπό έχουν την καλυτέρευση του βιοτικού, περιβαλλοντικού επιπέδου μας. Ήρθε επιτέλους η ώρα να αξιοποιήσουμε όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας προκειμένου να τον κάνουμε έναν Δήμο πρότυπο.


Η Αριστέα Κόρακα υποψήφια με τον Μανώλη Μενεγάκη

Ονομάζομαι Κόρακα Αριστέα, γεννήθηκα στην Αθήνα το 1982, όπου και έζησα έως τα εφηβικά μου χρόνια, περνώντας όμως τα καλοκαίρια μου στη Μίλατο. Είμαι κόρη του Κόρακα Χαράλαμπου και της Παπαμιτσάκη Μαρίας από τη Νεάπολη. Κατοικώ μόνιμα στον Άγιο Νικόλαο, είμαι παντρεμένη με τον Δημήτρη Καραπιδάκη, δημόσιo υπάλληλο, και μαζί έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά.

Είμαι απόφοιτος Διοίκησης και Οικονομίας Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΑΤΕΙ Κρήτης) και τελειόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Διοίκηση Μονάδων Υγείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ε.Α.Π. Κατά το παρελθόν εργάστηκα ως Γραμματέας Διοίκησης και Βοηθός Υπεύθυνου Τύπου και Επικοινωνιών στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (E.N.I.S.A.), και επί σειρά ετών ως Γραμματέας Διοίκησης σε Διεθνή Εταιρεία Συμβούλων Μηχανικών για την Υποβοήθηση του έργου της Διευθύνουσας Υπηρεσίας Ε.Υ.Δ.Ε./ Β.Ο.Α.Κ., στην υλοποίηση των έργων του Β.Ο.Α.Κ.

Από το 2013 έως σήμερα, είμαι Μόνιμη Υπάλληλος στην Οικονομική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Κρήτης, ενώ παράλληλα τον τελευταίο χρόνο, ασκώ καθήκοντα γραμματέα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Γ.Ν. Λασιθίου. Έχω παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων με θέμα τον Έλεγχο των Δημοσίων Συμβάσεων και Επενδυτικών Σχεδίων, την επιρροή της Κλιματικής Αλλαγής στη ζωή μας και την Εισαγωγή Τ.Π.Ε. στον Εναλλακτικό Τουρισμό.


Η Ελένη Κουρίνου υποψήφια με τον Μανώλη Μενεγάκη

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης το 1978. Κατοικώ και εργάζομαι στο Ίστρον Καλού Χωριού. Είμαι μητέρα του Μιχαήλ – Ταξιάρχη και της Μαρίκας και σύζυγος του Μανώλη Κάργατζη.

Υπήρξα ιδρυτικό μέλος και διετέλεσα πρόεδρος του Σωματείου “Φίλοι Παιδόπολης Νεάπολης”,  ιδρυτικό μέλος του συλλόγου ΑΜΕΑ “ΛΑΤΤΙΟΣ” κι εν ενεργεία ταμίας στο συμβούλιο του αθλητικού συλλόγου “ΠΥΡΓΟΣ” Καλού Χωριού καθώς και τοπικός σύμβουλος στο κοινοτικό κατάστημα του Καλού Χωριού .


Η Ιωάννα Κρητσωτάκη υποψήφια με τον Μανώλη Μενεγάκη

Ονομάζομαι Κρητσωτάκη Ιωάννα και διαμένω μόνιμα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Είμαι παντρεμένη με το Χαρίδημο Δρακωνάκη, με καταγωγή από την Ελούντα και έχουμε ένα γιο 13 ετών, το Μιχάλη. Πτυχιούχος του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κάτοχος πιστοποιητικού «Διοίκησης και οργάνωσης εκπαιδευτικών μονάδων» , του «Ιnternational Diploma in Travel and Tourism» από τη Vellum International και “Μarketing στην εστίαση” από τη Hoteltraining.

Έλαβα πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάνω στη «Διαπολιτισμική και Συμπεριληπτική εκπαίδευση» Γνωρίζω άριστα Αγγλικά (κάτοχος Proficiency) και υπολογιστές. Έχω απασχοληθεί στο
παρελθόν ως ωρομίσθια και αναπληρώτρια καθηγήτρια θεολόγος σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιφερειακή ενότητα Κρήτης ,παράλληλα με την καλοκαιρινή μου απασχόληση σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής όπου κατοικώ.

Έχω λάβει το “βραβείο Δασκαλάκη”, ως μια εκ των 70 καλύτερων ξενοδοχουπαλλήλων της Κρήτης το 2017, με ταυτόχρονη αρθογραφία θεολογικού περιεχομένου σε τοπικά ΜΜΕ, συμμετοχή σε εσπερίδες και ομιλίες π.χ. 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου συνεργασία Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων και Ι.Μ. Πέτρας και Χερρονήσου-Αύγουστος 2020 (διαδικτυακή επανάληψη σε συνεργασία με την Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου το Νοέμβριο 2020), συμμετοχή στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων π.χ. “Τα Πάθη τα Σεπτα”, υπό την αιγίδα του ΠΑΟΔΑΝ (2015). Πρόσφατα περάτωσα μεταπτυχιακές σπουδές στη “Σχολική Θρησκευτική Αγωγή” στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ αυτή την περίοδο απασχολούμαι ως υπάλληλου ξενοδοχείου.

Έχω διατελέσει μέλος, γραμματέας και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου, με ταυτόχρονη παρουσία ως τακτικό μέλος της ΣΕΠΕΔΑΝ(2016-2023). Τον Ιούνιο του ‘23 εξελέγην ως μέλος του Δ.Σ. Ομοσπονδίας Γονέων Κρήτης.


Η Αθηνά Κατρινάκη υποψήφια με τον Μανώλη Μενεγάκη

Ονομάζομαι Κατρινάκη Αθηνά, γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Άγιο Νικόλαο, Κρήτης. Είμαι τελειόφητη στο Τμήμα επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ παράλληλα διάβαζα και εκπαιδευόμουνα πάνω στον ασφαλιστικό τομέα.

Τα τελευταία 6 χρόνια εργάζομαι ως ασφαλιστικός πράκτορας στο δικό μας ασφαλιστικό γραφείο, ο κύριος λόγος που αγαπάω το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι ότι μου δίνετε η δυνατότητα να παρέχω ασφάλεια στους συνανθρώπους μου και με αυτόν τον τρόπο να είμαι δίπλα τους.

Τον ελευθερο μου χρόνο τον περνάω κυρίως στην θάλασσα και εκπαιδεύομαι για Open Water Diving (Πτυχίο αυτόνομης κατάδυσης). Τέλος, ένας από τους κύριους στόχους  μου είναι να συμβάλλω σε εθελοντικά περιβαλλοντικά προγράμματα για την φροντίδα και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Σχετικά άρθρα

Back to top button