Europlan

Xaritakis
Debate
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Μιχάλης Καραμαλάκης: Εστιάζει στη σχολική στέγη και στην ασφάλεια των μαθητών

BOX CAFE
Αλφαβητάρι

Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Τη στιγμή που οι βασικοί άξονες της πολιτικής του συνδυασμού «Ηράκλειο, η Πόλη μας» βρίσκονται σε διαβούλευση με την ανταπόκριση μάλιστα των δημοτών, όπως αναφέρεται, να ξεπερνά κάθε προσδοκία, ο Μιχάλης Καραμαλάκης τις τελευταίες ημέρες έχει επικεντρωθεί μεταξύ άλλων και στο μείζον θέμα της σχολικής στέγης.

Σύμφωνα με το επιτελείο του:

“IN_AND_OUT

“Η λογική της γρήγορης και συνάμα… μόνιμης λύσης των λυόμενων – πόσα παραδείγματα τις τελευταίες δεκαετίες και στο Ηράκλειο μπορεί άραγε κάποιος να αναφέρει; – απέχει… χιλιόμετρα από τη φιλοσοφία Καραμαλάκη και από την εικόνα που επιθυμεί να έχουν οι σχολικές εγκαταστάσεις στην πόλη τα επόμενα χρόνια. Η συζήτηση γύρω από την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων πρέπει να ανοίξει, όπως ταυτόχρονα και η αντίστοιχη για τον αντισεισμικό έλεγχο σε δομές προκειμένου να «τρέξουν» βελτιώσεις και επικαιροποιήσεις.

Ο ίδιος ο Καραμαλάκης σε πρόσφατη συζήτηση παρουσία δημοτών που υπηρετούν την παιδεία, τόνισε με απορία και προβληματισμό, « πώς είναι δυνατόν το 2023 να μιλάμε για επικαιροποίηση αντισεισμικών κανονισμών σε σχολεία περιαστικών περιοχών και ενδοχώρας; Κάτι το οποίο έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά-πολλά χρόνια».

Mechanical Solutions

Θέματα τα οποία και το ΤΕΕ/ΤΑΚ έχει θέσει εδώ και μήνες και μάλιστα σ’ ένα γενικότερο πλαίσιο που αφορά το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας. Είναι γνωστό, ότι το επόμενο διάστημα με πρωτοβουλία του Τεχνικού Επιμελητηρίου σε πανελλαδικό επίπεδο θα υλοποιηθεί πρόγραμμα ελέγχων σε σχολεία μεταξύ άλλων και της Κρήτης, με το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και σ’ αυτή την περίπτωση να είναι καθοριστικός. Ο Μιχάλης Καραμαλάκης, ούτε προβάλει τον εαυτό του ως… αυθεντία, ούτε ως… παντογνώστη. Γι’ αυτό ρωτάει, ζητά συναντήσεις και επιδιώκει επαφές, καταλήγοντας σε προτάσεις. Αυτή την τακτική ακολουθεί ο Καραμαλάκης και με τη σχολική στέγη”.

Όπως έγινε γνωστό, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με φορείς της πόλης που σχετίζονται με την παιδεία και τις σχολικές δομές για να μην αφήσει ούτε μία μέρα να πάει χαμένη και σ’ αυτό το μέτωπο.

«Πάμε να τρέξουμε το θέμα της σχολικής στέγης και της ασφάλειας των μαθητών μας. Μου το αναφέρουν συχνά δημότες στις περιοδείες μου και πρέπει να εστιάσουμε για να παρουσιάσουμε λύσεις. Υπάρχουν σοβαρά κενά, δεν γίνεται να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Σίγουρα έχουν γίνει κινήσεις μετά τον φονικό σεισμό του 2021 και έχουν υπάρξει έλεγχοι, δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα, ωστόσο θέλει εγρήγορση», ανέφερε ο Μιχάλης Καραμαλάκης σε συνεργάτες του, δείγμα του πόσο πολύ τον απασχολεί το θέμα.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ηράκλειο, η Πόλη μας» έχει εντοπίσει πολλά κενά στις σχολικές υποδομές και στα ζητήματα αυτά δε χωρούν άλλες αναβολές, όπως ο ίδιος επισημαίνει. Μεγάλο στοίχημα βέβαια για τον Καραμαλάκη είναι το κομμάτι των χρηματοδοτήσεων για να προχωρήσουν και οι απαραίτητες παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες του Δήμου. Καλός ο σχεδιασμός και οι προθέσεις, αλλά ένα διαχρονικό «αγκάθι» είναι τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να γίνει πράξη το όραμα.

Επισημαίνεται επίσης ότι ο Καραμαλάκης “δεν αφήνει κάτι στην τύχη. Καλή και… επικοινωνιακά δυνατή η θεωρία, αλλά με τις πράξεις η πόλη θα γίνει ακόμα πιο δυνατή και θα εξελιχθεί σ’ έναν σύγχρονο τόπο. Οπότε παράλληλα με την καταγραφή των προβλημάτων ο Υποψήφιος Δήμαρχος, έχει σηκώσει μανίκια και… τηλέφωνα για είναι απόλυτα έτοιμος την επομένη των εκλογών”.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button