Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ 2023

Μανώλης Μενεγάκης: Έχουμε όραμα και σχέδιο για να διαμορφώσουμε έναν «ιδανικό» σύγχρονο Δήμο

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Στην ερώτηση «Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν έναν «ιδανικό» σύγχρονο Δήμο, που θέλουμε να ζούμε;», απαντά ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Νικολάου κος Μανώλης Μενεγάκης:

Σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των δήμων της χώρας, ο δήμος έχει την πολιτειακή υποχρέωση της φροντίδας των του δήμου, δηλαδή του δημόσιου χώρου που ζούμε. Ο Δημόσιος χώρος αφορά, ό,τι είναι «έξω» από την πόρτα των σπιτιών μας, δηλαδή τις ζωές μας από κοινού. Και δυστυχώς, ένα κοινό χαρακτηριστικό που μοιράζονται όλοι οι δήμοι στη Χώρα μας, είναι ότι ο δημόσιος χώρος είναι σήμερα πιο ευάλωτος από ποτέ.

NOVA

Τα κριτήρια που συνθέτουν έναν «ιδανικό» Δήμο, έχουν μεταβληθεί σημαντικά σε σχέση με παλαιότερα. Σε κάθε περίπτωση, ένας σύγχρονος δήμος για να είναι θελκτικός, θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε μία σειρά χαρακτηριστικών, όπως το να είναι ζωντανός, με ελκυστικούς δημόσιους χώρους και πολιτισμό, τέχνη και δραστηριότητες, να είναι οικονομικά και οικολογικά βιώσιμος, να επιτρέπει σε όλους την πρόσβαση σε εργασία, υγειονομική περίθαλψη, στέγαση, εκπαίδευση και υπηρεσίες, να παρέχει ασφάλεια ως προς το φυσικό περιβάλλον από άποψη παραβατικότητας και τέλος πολύ σημαντικό, να προάγει την αίσθηση της κοινότητας, της συνεργασίας και της συμμετοχικότητας.

Σίγουρα βέβαια, σε αυτό το σημείο προκύπτει ένα ερώτημα: «Πώς ανταποκρίνεται ο δικός μας Δήμος σε αυτά τα κριτήρια;». Την απάντηση την γνωρίζουμε όλοι και δυστυχώς, δεν είναι θετική.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Χρειάζεται λοιπόν μια οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια, για να γίνουν τα μεγάλα άλματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Έχουμε ανάγκη από ένα Δήμο, όπου η γνώση και η δημιουργικότητα θα διακινούνται ελεύθερα. Έναν Δήμο Αγίου Νικολάου που θα καλλιεργεί ένα περιβάλλον, στο οποίο τα μυαλά των νέων θα μπορούν να «ανθίσουν» και να συνεισφέρουν στην κοινωνία, οι κάτοικοι θα μπορούν να εργαστούν αποδοτικά αλλά και να ζήσουν ποιοτικά, που θα αγκαλιάζει ένα πιο πράσινο μέλλον, θα δίνει προτεραιότητα στις αποτελεσματικές και φιλικές προς το περιβάλλον υποδομές, θα μειώνει την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τη ρύπανση και θα επενδύει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διασφαλίζοντας μια βιώσιμη πόλη για τις επόμενες γενιές.

Το σίγουρο είναι, πως για όλα τα παραπάνω αιτήματα απαιτείται οπωσδήποτε συγκεκριμένο στρατηγικό πλάνο, αποτελεσματικός σχεδιασμός, αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών δημόσιων πόρων και σταδιακή υλοποίηση όχι αφηρημένων μεγαλόπνοων προγραμμάτων, αλλά καθημερινών και μεσοπρόθεσμων πρακτικών και δράσεων.  Με την βέλτιστη αξιοποίηση του προσωπικού και των υπηρεσιών του δήμου, την κατάλληλη οργάνωση, αλλά και με την ειδική τεχνική και συμβουλευτική βοήθεια που προβλέπει ο νόμος.

Mechanical Solutions

Ο συνδυασμός μας «Ενωτική Κίνηση Πολιτών», έχει στρατηγικό πλάνο για να διαμορφώσει έναν σύγχρονο Δήμο. Πάνω απ’ όλα όμως, μοιραζόμαστε όλοι οι υποψήφιοι μία κοινή αντίληψη για τον τόπο μας. Θέλουμε όλοι οι άνθρωποι που μένουν σε αυτόν, να τον χαίρονται κάθε μέρα. Νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους και αυτό είναι το καλύτερο εφαλτήριο. Νοιαζόμαστε για την καθημερινότητά τους, το δικαίωμα τους να βιοπορίζονται με αξιοπρέπεια στον τόπο τους, να απολαμβάνουν τον τόπο τους και να μπορούν να αποφασίζουν για την ζωή τους στον τόπο τους.

Ας μην χαθεί λοιπόν άλλος χρόνος. Ας μπούμε μπροστά όλοι εμείς που αγαπάμε και νοιαζόμαστε τον δήμο μας, για να διεκδικήσουμε όσα δικαιούμαστε και μας αξίζουν. Η «Ενωτική Κίνηση Πολιτών» έχει Όραμα, σχέδιο, στρατηγική και κυρίως ανθρώπους με όρεξη να δουλέψουν. Ας μην αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να χαθεί.  Έχουμε μπροστά μας μια ολόκληρη πενταετία, για να κάνουμε πολλά για το δήμο μας. Του το οφείλουμε!

Με εκτίμηση

Μανώλης Μενεγάκης  

Επικεφαλής του Συνδυασμού «Ενωτική Κίνηση Πολιτών»

Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο