Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ 2023

Επίσκεψη της «Ενωτικής Κίνησης Πολιτών» στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Το Γενικό Νοσοκομείο Λασιθίου (Αγίου Νικολάου) επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτική Κίνηση Πολιτών» και υποψήφιος Δήμαρχος, Μανώλης Μενεγάκης, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία υποψηφίων του συνδυασμού.

Στην ενημέρωση που ακολούθησε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, παρέστησαν ο Διοικητής του ΓΝΑΝ κ. Ανδρεαδάκης Εμμανουήλ, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Κατάσος Θεόδωρος, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου κ. Καραταράκης Κωσταντίνος, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων κ. Μανουσάκης Γεώργιος, η Διευθύντρια του ΔΙΕΚ ΓΝΑΝ κα. Ανδρεαδάκη Ράνια, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου, κ. Μετοχιανάκης Δημήτριος και πλήθος προσωπικού του Νοσοκομείου.

NOVA

Ο κ. Μενεγάκης κατά την διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Νοσοκομείου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα κυρίως σε ότι αφορά τη στελέχωση σε προσωπικό όλων των κατηγοριών, Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό και τις δυσκολίες σε πρόσβαση και παρκινγκ με τα κολωνάκια που τοποθετήθηκαν αλλά και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που έχουν γίνει. Παράλληλα του μεταφέρθηκε το αίτημα ο Δήμος να στηρίξει και να ενισχύσει στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, το νοσοκομείο της πόλης και την πρωτοβάθμια φροντίδα η οποία απουσιάζει. Τέθηκαν επίσης από τους συμμετέχοντες θέματα συνεργασίας του ιδρύματος και του ΔΙΕΚ του Νοσοκομείου, με τον Δήμο, στα πλαίσια της υποστήριξης και προώθησης προγραμμάτων υγείας, προς τους πολίτες.

Ο κ. Μενεγάκης δεσμεύτηκε ότι αυτός και ο συνδυασμός «Ενωτική Κίνηση Πολιτών» θα στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, το οποίο εξυπηρετεί όχι μόνο το Δήμο μας, αλλά και πολίτες από όλη την Ανατολική Κρήτη καθώς επίσης χιλιάδες επισκεπτών που διαμένουν στα ξενοδοχεία της περιοχής.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Θεωρεί ότι Νοσοκομείο, θα πρέπει να ενισχυθεί από το κράτος ως Δευτεροβάθμια μονάδα φροντίδας και ταυτόχρονα να αποσυμφορηθεί με τη δημιουργία ξεχωριστής δομής πρωτοβάθμιας φροντίδας, στελεχωμένης με το δικό της προσωπικό όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων. Στη συνέχεια τόνισε ότι ο Δήμος στο μέλλον προβλέπεται από τον νόμο να εκπροσωπείται στο Συμβούλιο του Νοσοκομείου με ένα μέλος, κάτι που θα βοηθήσει στην περαιτέρω συνεργασία μεταξύ τους. Υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει γενναία αύξηση μισθών ώστε να προσελκύσουμε προσωπικό στα νοσηλευτικά ιδρύματα και ο Δήμος να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν στη στήριξη τους.

Σε ότι αφορά το ΔΙΕΚ του Νοσοκομείου και τον μεγάλο αριθμό εισακτέων (45) που θα έχει φέτος, ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία στα πλαίσια της προαγωγής και προσφοράς προγραμμάτων υγείας προς τους πολίτες και βοήθειας προς τους σπουδαστές που προέρχονται από άλλη περιοχή τη χώρας.

Mechanical Solutions

Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται η  πρόταση για τη δημιουργία εστίας, η οποία θα φιλοξενεί φοιτητές και σπουδαστές από όλες τις εκπαιδευτικές δομές του Δήμου μας (ΕΛΜΕΠΑ, ΑΣΤΕΚ, ΔΙΕΚ κτλ.) με σκοπό να βοηθήσουμε εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη και θέλουν να έρθουν να σπουδάσουν και ίσως να παραμείνουν μετά τις σπουδές τους στον τόπο μας ενισχύοντας την τοπική αγορά εργασίας. Η δομή αυτή θα μπορεί παράλληλα να φιλοξενεί και άτομα τα οποία έχουν ιδιαίτερη ανάγκη και στήριξη από τον Δήμο μας.

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στην ανάγκη για περαιτέρω υποδομές και επέκταση του Νοσοκομείου και σ’ αυτό μπορεί να βοηθήσει η απόκτηση από το Δήμο της διπλανής έκτασης που είναι κοινόχρηστος χώρος του Σχεδίου Πόλης και η παραχώρηση ενός μέρους για την επέκταση, με την κατάλληλη κάλυψη της απώλειας του κοινοχρήστου από άλλο σημείο της πόλης. Ο κ. Μενεγάκης στο τέλος συνεχάρη και ευχαρίστησε όλο το προσωπικό για την σκληρή δουλειά και την προσφορά τους.

Στη συνέχεια της επίσκεψης τους, τα μέλη του συνδυασμού και ο επικεφαλής, περιηγήθηκαν στους χώρους του ιδρύματος και συνομίλησαν με το προσωπικό.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button