Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ 2023

Επίσκεψη «Ενωτικής Κίνησης Πολιτών» στην ΑΣΤΕΚ

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Η ανάπτυξη μιας γόνιμης και εποικοδομητικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ανώτερη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης (ΑΣΤΕΚ) και το Δήμο Αγίου Νικολάου, τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μανώλης Μενεγάκης και μέλη του συνδυασμού, με την Διευθύντρια της Σχολής κα. Βανέσσα Σημαντηράκη.

Η κα. Σημαντηράκη ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την ανοδική πορεία που έχει η Σχολή τα τελευταία χρόνια, την κάλυψη όλων των θέσεων από υποψηφίους που την επιλέγουν ηθελημένα, αλλά και τα προβλήματα που διαιωνίζονται χωρίς λύση και αποτρέπουν την ομαλή της λειτουργία. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε αρχικά στην αλλαγή του προγράμματος σπουδών και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, καθώς επίσης και στο θέμα της ισοτιμίας του πτυχίων της σχολής με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Στη συνέχεια τόνισε το θέμα της στέγασης, των κτιριακών υποδομών και των εργαστηρίων που χρειάζεται η Σχολή καθώς επίσης και το πρόβλημα της σίτισης και στέγασης που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές. Τέλος, αναφέρθηκε στην υποστελέχωση της Σχολής σε Καθηγητές και Διοικητικό προσωπικό.

NOVA

Ο κ. Μενεγάκης με την σειρά του αναγνώρισε την ιδιαίτερη προσφορά της Σχολής στον τόπο μας, μέσω της συνεισφοράς εξειδικευμένων τουριστικών στελεχών στην αγορά εργασίας και εξήρε τη συμβολή των Καθηγητών και του Προσωπικού στη διατήρηση αυτού του υψηλού επιπέδου σπουδών.

Πρωταρχικός στόχος ανέφερε, είναι η εύρεση λύσης για τη στέγαση της Σχολής, είτε με την μεταστέγαση της σε δομές που ήδη υπάρχουν, είτε με την δημιουργία νέων, ώστε να μπορέσει η σχολή με τα εργαστήρια της να «ανασάνει» και να λειτουργήσει απρόσκοπτα. Επιβεβλημένη πρέπει να θεωρείτε η δημιουργία εστίας με σκοπό να μην εγκαταλείπουν οι σπουδαστές τις σπουδές τους, λόγω του ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο κόστος της στέγης. Για τους δυο αυτούς σκοπούς, μπορούν να αξιοποιηθούν τα ακίνητα του Δήμου στα Λακώνια ανέφερε. Η δημιουργία ενός σύγχρονου Campus στην περιοχή, σε συνδυασμό με τις εγκαταστάσεις του ΕΛΜΕΠΑ, θα αναβαθμίσει την ποιότητα των σπουδών και θα επιλύσει πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανώτατες και ανώτερες εκπαιδευτικές δομές του Δήμου μας.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Ο Δήμος προσέθεσε, θα πρέπει να είναι αρωγός των σπουδαστών σε ότι αφορά το θέμα της μεταφοράς και της σίτισης. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την επέκταση της δωρεάν συγκοινωνίας και την προσφορά γευμάτων – σίτισης μέσα από συγκεκριμένες λύσεις και προτάσεις που έχουμε συμπεριλάβει στο πρόγραμμα μας. Αναφέρθηκε επίσης στη στενή συνεργασία που θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ Σχολής και Δήμου, στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων και έρευνας, αλλά και των σχολικών μονάδων και τουριστικών επιχειρήσεων. Οι μεν μαθητές θα μπορέσουν να γνωρίσουν από κοντά τις τουριστικές σπουδές ως μελλοντικοί υποψήφιοι σπουδαστές και το προσωπικό των επιχειρήσεων να μπορεί να συμμετέχει σε προγράμματα μετεκπαίδευσης για επικαιροποίηση και πιστοποίηση των γνώσεων του.

Καταλήγοντας ο κ. Μενεγάκης, εξέφρασε στην κα. Σημαντηρακη τη δέσμευση του για στήριξη της Σχολής σε ότι αφορά τα θεσμικά θέματα που αφορούν το Υπουργείο με σκοπό την αδιάλειπτη και συνεχή λειτουργία της σχολής στα όρια του Δήμου μας. Είμαστε δίπλα σας τόνισε και θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να επιλυθούν, θέματα όπως η ισοτιμία των πτυχίων, η αναβάθμιση της σχολής στο ανώτατο επίπεδο σπουδών, η στελέχωση και η στέγαση, η μεταφορά και η σίτιση των σπουδαστών και κυρίως η εποικοδομητική και αγαστή συνεργασία μεταξύ μας.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button