Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ 2023

Αγιος Νικόλαος: Η ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Γιώργου Γουναλάκη

BOX CAFE
DROP Palermo TECH HUB

Καλησπέρα σας.

Κυρίες και κύριοι. Φίλες και φίλοι

Mechanical Solutions

Καλώς ήρθατε στην πρώτη γνωριμία μας, καλώς ήλθατε στην πρώτη εκδήλωση του Συνδυασμού μας,  ένα χρόνο ακριβώς πριν τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.

Πριν ξεκινήσουμε τη σημερινή μας πρώτη γνωριμία, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου,κ. Αντώνη Ζερβό, καθώς και τον Πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΝ κ.Χάρη Αλεξάκη, για τη Δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας για την πραγματοποίηση της αποψινής μας εκδήλωσης.

Όπως γνωρίζετε ζω στον Άγιο Νικόλαο, εδώ και αρκετές δεκαετίες έχω μία σημαντική επαγγελματική δραστηριότητα, εντός και εκτός των ορίων του Δήμου μας και  παράλληλα, ασχολούμαι με τα κοινά ως Δημότης που ενδιαφέρεται για την πρόοδο του τόπου του. Αυτή τη φορά όμως θα ήθελα να προσφέρω από μία άλλη θέση, τη θέση του Δημάρχου, ως επικεφαλής της ομάδας Διοίκησης το Δήμου μας, έχοντας μπροστά μου μια άλλη προοπτική. Μια προοπτική βιώσιμης Διοίκησης και προσφοράς, καθώς και ανάδειξης νέων στελεχών που θα μπορέσουν να διοικήσουν το Δήμο για τα επόμενα χρόνια. Για εμένα και τους συνεργάτες μου, η Διοίκηση του Δήμου θα είναι κάτι τελείως διαφορετικό από ό,τι έχετε δει ως σήμερα. Για όλους εμάς, ο Δήμαρχος θα έχει τελείως διαφορετικό ρόλο μέσα στην ομάδα Διοίκησης του Δήμου.

Ονειρευόμαστε ένα μοντέλο συλλογικής διοίκησης, χωρίς αποκλεισμούς και αξιοποιώντας όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους που έχουν  διάθεση για προσφορά, ανεξάρτητα από ποια παράταξη προέρχονται.

Ο Δήμαρχος θα είναι ο επικεφαλής και ο συντονιστής της Ομάδας Διοίκησης, η οποία θα έχει επιλεγεί από εκλεγμένους και μη, από ανθρώπους που μας στήριξαν και από ανθρώπους που στήριξαν άλλες προτάσεις. ΕΜΕΙΣ δε θα έχουμε διαχωριστικές γραμμές. ΕΜΕΙΣ θέλουμε να παράξουμε έργο και θέλουμε δίπλα μας αυτούς που έχουν όρεξη και αυτούς που θέλουν ανιδιοτελώς να προσφέρουν.

Φίλες και φίλοι, ζούμε σε ένα τόπο μικρό, πανέμορφο κι ευλογημένο. Γνωριζόμαστε όλοι καλά μεταξύ μας.

Μπορούμε να κάνουμε αυτό το τόπο, το τόπο μας , ακόμη καλύτερο και να βελτιώσουμε τη ποιότητα της ζωής συνολικά στους δημότες μας.

Η απόφαση και, η δημιουργία  της Δημοτικής Παράταξης με τίτλο Η ΔΥΝΑΜΗ του ΕΜΕΙΣ, πάρθηκε μήνες πριν και  μετά από πολλές συζητήσεις και διαβουλεύσεις με πολλούς φίλους συνδημότες, με πολλούς συνεργάτες και τέλος με πολλά από τα αυριανά μέλη του συνδυασμού μας.

Δημιουργήσαμε και παρουσιάσαμε, παραμονή Χριστουγέννων 2021, το όνομα και το λογότυπο του Δημοτικού Συνδυασμού. Σχεδόν δύο χρόνια πριν τις εκλογές, πράγμα πρωτόγνωρο για τα Δημοτικά δεδομένα. Δύο χέρια ανοικτά, στα χρώματα του Κοινοβουλευτικού τόξου και ενός κλάδου ελιάς στο κέντρο του λογότυπου. Ένας επικεφαλής  ο οποίος δεν κρύφτηκε ποτέ. Ένας συνδυασμός που αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά, μία παράταξη που έχει ενεργή παρουσία με Δελτία Τύπου που μοιράζονται ισότιμα σε όλα τα Μ.Μ.Ε. Μέσω των ενεργειών μας αυτών θέλουμε να οριοθετήσουμε τις σχέσεις μας με όλους για την επόμενη ημέρα.

Είμαι και είμαστε όλοι εδώ απόψε  και δημοσιοποιούμε με το πιο επίσημο τρόπο την  απόφαση μας να διεκδικήσουμε τη διοίκηση του Δήμου μας στις επόμενες εκλογές, ένα  ακριβώς χρόνο μετά από σήμερα.

Είμαστε εδώ και απόψε δημοσιοποιούμε τα θέλω μας:

 • Θέλουμε τοπικά Μ.Μ.Ε – και δεν είναι τυχαία η πρώτη αναφορά σε αυτά – ενωμένα να διεκδικούν αιτήματα του τόπου μας. Τοπικά Μ.Μ.Ε. με απόλυτα κριτική διάθεση έναντι μας, αλλά ενωμένα και συμπαγή την κρίσιμη στιγμή.
 • Θέλουμε μια Διοίκηση συλλογική , αποτελεσματική, παραγωγική, ευέλικτη και αποφασιστική στην λήψη αποφάσεων.
 • Θέλουμε να καταφέρουμε να ενώσουμε και όχι να συνεχίσουμε το διχασμό.
 • Θέλουμε να επαναφέρουμε την κοινωνική συνοχή.
 • Θέλουμε να αποβάλλουμε τον φόβο και να επιβάλλουμε την ελεύθερη έκφραση σκέψης.
 • Θέλουμε έναν Δήμο ανοιχτό και φιλικό στους κατοίκους και τους επισκέπτες του. Θέλουμε ανοιχτές πόρτες.
 • Θέλουμε να ενεργοποιήσουμε όλες τις υγιείς και ανιδιοτελείς δυνάμεις του τόπου μας, εντός και εκτός Δήμου Αγίου Νικολάου.
 • Θέλουμε να ζωντανέψουμε τα χωριά μας.
 • Θέλουμε να συνδέσουμε το παραλιακό και τουριστικό μέτωπο του Δήμου με τα σοκάκια και τις ιστορίες της ενδοχώρας.
 • Θέλουμε να αλλάξουμε την φιλοσοφία Διοίκησης του Δήμου και τον τρόπο άσκησης της εξουσίας.
 • Θέλουμε ένα Δήμο προσβάσιμο και φιλικό στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
 • Θέλουμε ένα Δήμο με κατανόηση στα ζώα και τις ανάγκες τους.
 • Τέλος, θέλουμε να δραστηριοποιήσουμε την νεολαία μας, η οποία είτε σταδιακά εγκαταλείπει τον τόπο μας , είτε λόγω έλλειψης ενδιαφερόντων στρέφει τα ενδιαφέροντα της σε γειτονικές μεγαλουπόλεις. Η νεολαία θα αποτελέσει την ραχοκοκαλιά του συνδυασμού μας, την πηγή ιδεών και την πηγή άντλησης ενθουσιασμού και αυθορμητισμού για την επόμενη πολύ δύσκολη ημέρα.

ΕΜΕΙΣ, δε θα ασχοληθούμε με το παρελθόν. ΕΜΕΙΣ, σκοπεύουμε να αντλήσουμε εμπειρίες και μόνο από το παρελθόν , χωρίς αιχμές και προσωπικά σχόλια.

ΕΜΕΙΣ στο διάστημα που μεσολαβεί, θα εργαζόμαστε, θα λαμβάνουμε εικόνες και απόψεις των συμπολιτών μας, θα σχεδιάζουμε το αύριο και θα οραματιζόμαστε το μέλλον.

Επειδή όμως χρησιμοποιώ πολύ τη λέξη ΕΜΕΙΣ, να δούμε σε ποιους αναφέρεται η λέξη αυτή. Η λέξη αυτή αναφέρεται σε όλους τους πολίτες του τόπου αυτού, όπου και αν πιστεύουν , όπου και αν ψηφίζουν , όπου και αν κατοικούν.

Για τον συνδυασμό μας, δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές, δεν  υπάρχουν αποκλεισμοί, δεν υπάρχουν ΑΛΛΟΙ. Για εμάς, ΟΛΟΙ θα είμαστε ΕΜΕΙΣ. Αν τώρα κάποιοι αποφασίσουν να είναι ενάντια στον τόπο τους, αυτοί θα απομονωθούν οριστικά και αμετάκλητα, όχι από εμάς, αλλά από τις εξελίξεις και από την ροή του αναπτυξιακού μας προγράμματος.

ΕΜΕΙΣ θα ακούμε τους πάντες, θα συζητάμε με όλους και θα υιοθετούμε κάθε καλή πρόταση για τον τόπο. Είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε, αναλώνοντας πολύ χρόνο, χωρίς ταυτόχρονα να χάνουμε χρόνο για την βελτίωση της καθημερινότητας. Παράλληλα είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα, που μαζί θα σχεδιάσουμε, το οποίο θα είναι βγαλμένο μέσα από τρεις λέξεις κλειδιά: ΔΟΥΛΕΙΑ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΔΟΥΛΕΙΑ

Είμαστε σίγουροι ότι όλα αυτά τα χρόνια έχετε βαρεθεί να ακούτε και να διαβάζετε προγράμματα τα οποία δεν υλοποιήθηκαν. Κάποια εξ’ αυτών, εκ των πραγμάτων δε μπορούσαν να υλοποιηθούν.

ΕΜΕΙΣ δε θα προχωρήσουμε στον ίδιο δρόμο της κεκαλυμμένης αποτυχίας. Είμαστε εδώ όχι για να σας μιλήσω και να σας εντυπωσιάσω με το πρόγραμμά μας. Είμαστε εδώ για να σας ακούσω. Να ακούσω τις θέσεις σας, τις προτάσεις σας, τις προσδοκίες σας. Είμαστε εδώ για να δεχθώ τις ερωτήσεις σας. Είμαστε εδώ για να προβληματιστούμε ΜΑΖΙ. Είμαστε εδώ για να βοηθηθούμε και να συνδιαμορφώσουμε γραμμή πλεύσης. Είμαστε εδώ για να γνωριστούμε.

Στο πλαίσιο αυτό, η σημερινή συνάντηση αποτελεί μία πρώτη γνωριμία. Είμαστε διατεθειμένοι στο διάστημα που ακολουθεί να συνομιλήσουμε με όλα τα Τοπικά Συμβούλια, με όλους τους Φορείς και με όλους τους πολίτες που κάτι έχουν να μας πουν. Είμαστε διατεθειμένοι να ακούσουμε τις απόψεις σας, είτε μας αρέσουν είτε όχι. Είμαστε έτοιμοι να συνθέσουμε, να συνεργαστούμε με απώτερο στόχο την επιστροφή του Δήμου Αγίου Νικολάου στην κορυφή.

Λυπάμαι που δε θα μπορέσουμε να υποσχεθούμε τίποτα. Η μόνιμη υπόσχεσή μας, είναι ότι θα προσπαθήσουμε σθεναρά να πετύχουμε τους στόχους μας μέσα από το τρίπτυχο ΔΟΥΛΕΙΑ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΔΟΥΛΕΙΑ. Το τρίπτυχο αυτό θα γίνει το σύνθημά μας. Θα γίνει σημαία στον αγώνα μας.

ΕΜΕΙΣ είμαστε ΕΣΕΙΣ και ΕΣΕΙΣ είσαστε ΕΜΕΙΣ. Κάπως έτσι σκεφτόμαστε, κάπως έτσι ενεργούμε και κάπως έτσι θα πορευτούμε. Θέλουμε να σας αντικρίζουμε με το κεφάλι ψηλά. Θέλουμε να δώσουμε τη χαμένη αίγλη στον τόπο μας. Θέλουμε να σας βλέπουμε με το χαμόγελο.

Σας θέλουμε συνεργάτες μας και καλοπροαίρετους κριτές μας. Ελπίζουμε να αξιωθούμε να κάνουμε πράξη τα θέλω σας, να συντονιστούμε και να λειτουργούμε σαν μία γροθιά με γνώμονα το καλό αυτού του τόπου.

Δυστυχώς, ο τόπος αυτός έχει μείνει πίσω για πολλά χρόνια. Έχει χάσει πολλά και σημαντικά «τραίνα» και δε θα θέλαμε να είμαστε επιβάτες ενός ακόμα.

Συνεπώς, προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας, η στόχευση και αργότερα, η υλοποίηση ενός οράματος που θέλει να βάλει το Δήμο Αγίου Νικολάου, τον Άγιο Νικόλαο, την πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου στη λεγόμενη pole position, δηλαδή στην πρωτοπορία μας κούρσας που αναμένουμε να διαρκέσει πολλά πολλά χρόνια.

Για εμάς θα είναι τεράστια επιτυχία να δημιουργήσουμε το όραμα και να εξασφαλίσουμε τη συνέχειά του από τις επόμενες γενεές. Για εμάς θα είναι επιτυχία να δούμε χαμόγελο στα χείλη των νεολαίων μας και χαμόγελο ικανοποίησης στα χείλη των πολιτών. Ονειρευόμαστε έναν Άγιο Νικόλαο, με ημερομηνία αρχής και χωρίς ημερομηνία τέλους.

Σας προσκαλούμε λοιπόν στη συνδιαμόρφωση των απόψεών μας, στη συνδιαμόρφωση του οράματος, στη στήριξη των νέων ιδεών στον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Για έναν Δήμο πρωταγωνιστή, όχι  έναν Δήμο κομπάρσο των εξελίξεων.

Για ένα Δήμο ηγέτη σε επίπεδο Λασιθίου.

Για ένα Δήμο ισότιμο συνομιλητή σε επίπεδο Κρήτης.

Για ένα Δήμο με πρόσβαση στα Κέντρα εξουσίας.

Για ένα Δήμο που θα σέβεται τους επαγγελματίες.

Για ένα Δήμο που θα σέβεται τους επιχειρηματίες και όλους τους εργαζόμενους.

Για ένα Δήμο που θα σέβεται τους πολίτες του.

Τέλος, για ένα Δήμο πρωτοπόρο και ένα Δήμο σαφώς εξωστρεφή.

Στον Αγώνα αυτό σας θέλουμε συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους. Στον Αγώνα αυτό σας θέλουμε ΟΛΟΥΣ παρόντες. Στον αγώνα αυτό θέλουμε να νιώθουμε ότι ΟΛΟΙ είμαστε μία γροθιά.

Ας ξεκινήσουμε από όλα αυτά που μας ενώνουν και ας ξεχάσουμε για λίγο αυτά που μας χωρίζουν.

Ας ενώσουμε δυνάμεις μας για το κοινό καλό.

Ας δούμε το μέλλον καθαρά, ας δούμε ένα καθαρό μέλλον χωρίς σκιές από το παρελθόν.

Ας θελήσουμε να ζήσουμε το όνειρο.

Ας ξεκινήσουμε από κάπου.

Ας είναι απόψε η αρχή.

Σας ευχαριστώ πολύ και περιμένω τις ερωτήσεις σας, τις τοποθετήσεις σας και την συμμετοχή σας στην προσπάθεια συνδιαμόρφωσης του προγράμματος και του οράματος μας. Όπως βλέπεται, ΕΜΕΙΣ οριοθετούμε το περίγραμμα και είμαστε έτοιμοι, ΜΑΖΙ να οραματιστούμε το αύριο και να αρχίσουμε να οργανώνουμε την καθημερινότητα μας. Θέλουμε να σας κοιτάμε στα μάτια και θέλουμε να σας πούμε ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την εμπιστοσύνη σας ως σήμερα.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button