ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ 2023

3 νέοι υποψήφιοι με τον Μανώλη Μενεγάκη

Ο Δημήτρης Αγαπητός υποψήφιο με τον Μανώλη Μενεγάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Άγιο Νικόλαο. Οι γονείς του Σταμάτης Αγαπητός και Μαρία Νικολοπούλου-Αγαπητού δραστηριοποιούνται στον Άγιο Νικόλαο από το 1975 σε τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Είναι αδερφός του Μπάμπη Αγαπητού που εργάζεται ως Manager στο Spa του ξενοδοχείου Elounda Beach στην Ελούντα. Σπούδασε Νομική στην Ιταλία και επέστρεψε στον Άγιο Νικόλαο όπου και κατοικεί μόνιμα από το 2003. Διατηρει δικηγορικό γραφείο στον Άγιο Νικόλαο από το 2006 και ασκεί μαχόμενη δικηγορία με κυριο αντικείμενο το αστικό δίκαιο. Είναι έγγαμος με την Ματινα Ρεκκα και έχει δυο τέκνα τον Σταμάτη και τον Άγγελο.

Είναι μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου ως ταμίας, αντιπρόεδρος του σωματείου Άγιος Νικόλαος Καλαθοσφαίριση, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικου Σχολείου Αγίου Νικολαου, μέλος του ΔΣ του Ποδηλατικού Ομίλου Αγίου Νικολαου και μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Λασιθίου.

Ασχολείται με τα κοινά από μικρή ηλικία και ο αθλητισμός διατηρεί περίοπτη θέση στα ενδιαφέροντα του ως αθλητής του μπάσκετ και ο ίδιος. Επι 15 συναπτά έτη συμμετείχε εθελοντικά στην διοργάνωση του Εργασιακού πρωταθλήματος μπάσκετ στον Άγιο Νικόλαο ενώ σήμερα συμμετέχει στο Εργασιακό Πρωτάθλημα μπάσκετ Ηρακλειου ως μέλος της ομάδας των Δικηγόρων.

Κάποιοι από τους στόχους του είναι να διοργανωθεί ξανά το εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ στον Άγιο Νικόλαο και να συμβάλλει στην ολοκλήρωση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ Τ10 στην Αμμουδα που εκκρεμεί από το 2004.


Ο Στερεός Ατσαλάκης υποψήφιος με τον Μανώλη Μενεγάκη

Γεννήθηκα στον Άγιο Νικόλαο το 1976, όπου συνεχίζω να ζω μαζί με τη σύζυγο μου Μαριελένη Φιορέτζη και τα δύο υπέροχα παιδιά μας, το Μιχάλη και την Άννα.

Έχω την τιμή να υπηρετώ στο Πυροσβεστικό Σώμα τα τελευταία 24 χρόνια. Από το 2019 έως και σήμερα, είμαιΔημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Αλλάζουμε τον Δήμο», μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και μέλος στο ΔΣ του ΠΑΟΔΑΝ. Διετέλεσα Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου, από το 2010 έως 2014.

Η ανησυχία μου για τα εργασιακά προβλήματα του Πυροσβέστη, με ώθησε στο να ασχοληθώ συνδικαλιστικά με τον κλάδο μας και από το 2013 είμαι εκλεγμένο μέλοςτης ΠΟΕΥΠΣ, Αντιπρόεδρος στην Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης, Εκλεγμένο Μέλος στην ΑΔΕΔΥ και Μέλος της προσωρινής Εκτελεστικής Γραμματείας Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Λασιθίου. Από το 2022, είμαι μέλος της Ερανικής Επιτροπής της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αγίου Νικολάου.

Επί πολλά έτη ήμουν Πρόεδρος της «Αθλητικής Ένωσης Λακωνίων», όπου κατά τη θητεία μου πραγματοποιήθηκε η ανακατασκευή του γηπέδου. Μαζί με τα μέλη του ΔΣ,καταφέραμε να εδραιώσουμε την Ομάδα στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Λασιθίου και να πρωταγωνιστεί σε αυτή.

Συμμετέχω ως Μέλος του ΔΣ της Ε.Π.Σ. Λασιθίου και ήμουν μέλος του Ερυθρού Σταυρού ως εθελοντής Σαμαρείτης, όπως και υπαρχηγός του Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Αγίου Νικολάου.

Δέχτηκα την τιμητική πρόταση του υποψήφιου δημάρχου Μανώλη Μενεγάκη και συμμετέχω στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Η επιθυμία μου για προσφορά και το Όραμα του Μανώλη Μενεγάκη, αποτελούν το μοναδικό κίνητρο γι’ αυτή την απόφαση. Με τον ίδιο ζήλο που εργάζομαι όλα αυτά τα χρόνια για ένα καλύτερο μέλλον του τόπου μας, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για να γίνουμε όλοι μαζί φορέας αλλαγής και εξέλιξης για το Δήμο μας.

Θα παλέψω, για το Δήμο Αγίου Νικολάου που μας αξίζει!


Ο Κωνσταντίνος Αφορδακός υποψήφιος με τον Μανώλη Μενεγάκη

Είμαι ο Κωνσταντίνος Αφορδακός 55 ετών, γέννημα θρέμμα Κριτσάς, παντρεμένος με την Κουτάντου Ξένια, πατέρας 4 παιδιών και παππούς του Αχιλλέα. Η πολιτική και κοινωνική μου πορεία ξεκινάει ως πρόεδρος του 15μελούς γυμνασίου Κριτσάς. Υπήρξα πρωταθλητής στίβου και έχω τιμήσει τη χώρα μας στα εφηβικά μου χρόνια.

Είμαι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ στη Γιουγκοσλαβία και αυτό μου δίνει το δικαίωμα να μιλώ τα Σερβο-Κροάτικα. Επίσης μου επιτρέπει να συμμετέχω στον ΑΟ Κριτσάς σχεδόν 4 δεκαετίες σαν ποδοσφαιριστής, γυμναστής, προπονητής ακαδημιών και αγωνιστικού τμήματος, κάτοχος διπλώματος UEFA C. Επίσης υπήρξα δάσκαλος παραδοσιακών χορών στο Λύκειο Ελληνίδων Αγίου Νικολάου το 1993-1994. Το βασικό μου επάγγελμα είναι πυροσβέστης στην Π.Υ. Αγίου Νικολάου. Έχω υπάρξει εθελοντής στον τόπο μας, διετέλεσα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου πολιτιστικού συλλόγου Κριτσάς, μέλος του ΔΣ και αντιπρόεδρος του ΤΟΕΒ Μιραμπέλου.

Για 15 συνετά έτη, στο ΔΣ και πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων δημοτικού και νηπιαγωγείου Κριτσάς. Υπήρξα αντιπρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κριτσάς το 2006-2010. Η ενασχόληση μου με τα κοινά και μέσα από την εργασιακή μου εμπειρία, επειδή είναι συνυφασμένη με την προσφορά, με ώθησαν στη συμμετοχή με το συνδυασμό του Μανώλη Μενεγάκη ώστε να βοηθήσω στον αθλητισμό, πολιτισμό και στον τομέα πολιτικής προστασίας, για ένα Μιραμπέλο καλύτερο, για ένα δήμο που του αξίζει κάτι περισσότερο. Με εκτίμηση, Αφορδακός Κωνσταντίνος.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο