Δευτέρα, 17 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΑΡΘΡΑΥδροπλάνα στον Άγιο Νικόλαο | του Δημήτρη Κουνενάκη

Υδροπλάνα στον Άγιο Νικόλαο | του Δημήτρη Κουνενάκη

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Μετά την ανακοίνωση των 150 λιμανιών για υδροπλάνα, με την ακατανόητη απουσία του Αγίου Νικολάου, δίνω το παρακάτω ενημερωτικό κείμενο και ελπίζω να συμμετέχει και ο Αγιος Νικόλαος. Το θέμα αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο, τους φορείς, την κοινωνία μας…

Τα υδροπλάνα θεωρούνται ιδανικά μέσα μεταφοράς για τη χώρα με τον αναπτυγμένο νησιωτικό χώρο.

mechanical adv 2021

Μπορούν να εκτελούν τα κάτωθι ήδη πτήσεων:

  • Τακτικές επιβατικές πτήσεις
  • Έκτακτες επιβατικές πτήσεις (charter)
  • Περιηγητικές – τουριστικές
  • Φορτίου (Φάρμακα, Τρόφιμα, Τύπος, Δέματα κλπ)
  • Νοσοκομειακές
  • Έρευνας και Διάσωσης
  • Πυρόσβεσης.
apostolakis adv 2

Στον ‘Άγιο Νικόλαο υπήρξε ενδιαφέρον από το 2007. Με τη συνεργασία του Λιμενικού Ταμείου και του Λιμεναρχείου, ήλθε κλιμάκιο από την ΥΠΑ, Διεύθυνση αερολιμένων, που έκανε αυτοψία για τους διαδρόμους προσθαλάσσωσης και αποθαλάσσωσης.

Με το έγγραφο ΥΠΑ/Δ3/Α/3835/902 της 30 Ιανουαρίου 2008 έγινε ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ 3 (ΤΡΙΩΝ) ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ στον Άγιο Νικόλαο.

Δύο έξω από το Λιμάνι και ένας έξω από τη Μαρίνα. Καθορίστηκαν 3 διάδρομοι για να καλύψουν τις ανάγκες σε περίπτωση αλλαγής του καιρού. Λόγω της νομικής ατέλειας που αναφέραμε δεν προχώρησε γρήγορα η διαδικασία. Άρχισε και πάλι να υπάρχει ενδιαφέρον το 2013 οπότε και εμφανίσθηκαν εταιρείες που έχουν εξειδικευθεί και ήταν διαθέσιμες για τη σύνταξη του σχετικού φακέλου για την χορήγηση της άδειας.

Το ενδιαφέρον έχει και πάλι αναθερμανθεί και ήδη το ΥΠΕΝ έχει εγκρίνει έξι αδειοδοτήσεις ανάμεσα στις οποίες και εκείνη του Ρεθύμνου. Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες αδειοδότησης και σε άλλες περιοχές ανάμεσα στις οποίες και του Ηρακλείου. Πλήρως έχει αδειοδοτηθεί το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας. Η επιτυχία των υδροπλάνων εξαρτάται από την ύπαρξη εκτεταμένου δικτύου.

Δεδομένου ότι στον ‘Άγιο Νικόλαο υπάρχουν οι χωροθετήσεις και δεν ξεκινούμε από το μηδέν, καλό θα είναι να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον μας ώστε να εξασφαλιστεί η δρομολόγηση υδροπλάνων. Τα οφέλη θα είναι σημαντικά για την κοινωνία και την οικονομία μας.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble