ΑΡΘΡΑ

Τα νέα ψέμματα ενός υπουργού που καταρρέει

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας, οι δημοσιογράφοι και οι αναλυτές που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα θα πρέπει να βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση κάθε φορά που πρέπει να ερμηνεύσουν τον Πάνο Καμμένο.

Θα πρέπει να σηκώνουν τα χέρια ψηλά σε κάθε συνέντευξη τύπου, ακόμη και στα «καψώνια» που κάνει ο υπουργός Αμυνας καλώντας τα μέσα ενημέρωσης στις 8.30 το πρωί για να ξαναπεί τα ίδια ψέματα, τις ίδιες «ψεκασμένες» απόψεις.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Όταν σε καλούν πρωί – πρωί στο Πεντάγωνο πρέπει να έχεις και κάτι να πεις και σίγουρα δεν είναι «βόμβα» το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος είπε ότι η συμφωνία για το Μακεδονικό δεν θα κυρωθεί επειδή ο ίδιος δεν θα το επιτρέψει.

Πρόκειται για μια ψεύτικη και άκρως παραπλανητική ανακοίνωση από την πλευρά του υπουργού Αμυνας. Λέει συγκεκριμένα: «Εάν έρθει η συμφωνία με 151 βουλευτές θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα αποσυρθεί από την κυβέρνηση». Τι εννοεί άραγε; Ότι πρώτα θα πάει η συμφωνία στη Βουλή, θα κυρωθεί (εφόσον βρεθούν 151 βουλευτές) και μετά θα πάει στον Προκόπη Παυλόπουλο και θα ρίξει την κυβέρνηση; Μα τότε δεν θα έχει κανένα νόημα η παρέμβασή του, αφού η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ.

Κι όταν αναφέρει ότι θα αποσυρθεί από την κυβέρνηση εννοεί ότι θα άρει και την ψήφο εμπιστοσύνης σ’ αυτήν; Γιατί άλλο είναι να αφήνεις –με πόνο και δάκρυ- τα ευρύχωρα υπουργικά γραφεία κι άλλο να καταψηφίζεις την κυβέρνηση και να οδηγείς τη χώρα σε εκλογές. Γιατί δεν ξεκαθαρίζει αν θα προσφέρει ψήφο ανοχής, ακόμη κι αν η συμφωνία για το Μακεδονικό κυρωθεί; Αυτό που είπε άλλωστε χθες ο βουλευτής του κ. Παπαχριστόπουλος.

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos

Απευθύνεται επίσης στον κόσμο που τον ψήφισε και λέει: «Αναλαμβάνω την ευθύνη ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ να μην έρθει η συμφωνία σε κύρωση χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού. Και αυτό γίνεται με δύο τρόπους είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα, εκτός αν βρεθούν 180 βουλευτές».

Κι άλλο ψέμα. Ο κ. Καμμένος απλά επιχειρεί να κερδίσει χρόνο και να επανασυσπειρώσει το διαλυμένο κόμμα του. Δεν έχει καμιά δύναμη να κάνει εκλογές ή να ζητήσει δημοψήφισμα όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή διότι τότε μπορεί να έχει δημιουργηθεί μια άλλη κυβερνητική πλειοψηφία.

Είναι απλά τα πράγματα. Αν θέλει να αποδείξει ότι πιστεύει αυτά που λέει το μόνο που έχει να κάνει είναι να οδηγήσει τώρα τη χώρα σε εκλογές παραιτούμενος και αίροντας την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση. Κι ας αναλάβει την ευθύνη ο κ. Τσίπρας να αναζητήσει νέους συμμάχους όπου υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες δεν υπάρχουν.

Ο κ. Καμμένος δεν ήταν αυτός που μόλις πριν από δύο εβδομάδες έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι είχε υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών; Ο ίδιος δεν ήταν που πήρε μέρος στο σόου της γραβάτας ωσάν να μη συμβαίνει τίποτε;

Κι ένα ακόμη ψέμα. Λέει ο υπουργός Αμυνας ότι η συμφωνία δεν ισχύει αφού στα Σκόπια δεν έχει υπογραφεί από τον πρόεδρο Ιβάνοφ. Αναφέρεται προφανώς στην αναπομπή της κύρωσης από τη Βουλή η οποία ωστόσο δεν έχει καμιά σημασία αφού μεθαύριο οι βουλευτές της γειτονικής χώρας θα ψηφίσουν ξανά υπέρ της συμφωνίας και ο πρόεδρος της χώρας δεν θα έχει κανένα δικαίωμα να την αναπέμψει. Μόνο να παραιτηθεί και να πάει σε εκλογές, όμως η συμφωνία θα έχει κυρωθεί από τη Βουλή και θα έχει οδηγηθεί στη διαδικασία της κύρωσης και από τον λαό των Σκοπίων το φθινόπωρο.

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί έκανε ο Καμμένος την έκτακτη συνέντευξη τύπου στις 8.30 το πρωί. Όχι βεβαίως για να ανακοινώσει μείζον εθνικό θέμα, ούτε επειδή ήταν ο… γαλατάς. Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Πρόκειται περί ενός πανικόβλητου πολιτικού που καταρρέει εξαιτίας των ψεμάτων του, επειδή είναι γαντζωμένος στην καρέκλα κι επειδή τον εγκαταλείπουν όλοι λόγω της αλλοπρόσαλλης τακτικής να στηρίζει την κυβέρνηση αλλά να μη δέχεται τη συμφωνία για το Μακεδονικό.

Ολο το νέο σόου που έστησε ήταν απλά για να δικαιολογήσει την παρουσία του στη σύνοδο του ΝΑΤΟ όπου θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα υποδεχθεί με ανοιχτές αγκάλες την αντιπροσωπεία της «Βόρειας Μακεδονίας» ή θα συνεχίσει την παράσταση σε ρόλο δυσαρεστημένου και στεναχωρημένου πατριώτη που κρατά τη σημαία του μακεδονομάχου.

Υπάρχει κι ένα ακόμη ερώτημα: Όλα αυτός ο ευτελισμός της πολιτικής ζωής γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού;

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button