Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ 2023

Συνεργασία Δημοτών και Ενεργειακές Κοινότητες (μια απάντηση στον κ. Μακριδάκη)

BOX CAFE
DROP Cafe Palermo TECH HUB

Αγαπητέ συνάδελφε, μόνο απογοήτευση προκαλεί το άρθρο σας, με τίτλο «Χορτάσαμε υποσχέσεις», που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της «Ανατολής», τη Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023.

Διαπιστώσαμε για ακόμα μία φορά, την αδυναμία του συνδυασμού σας, να προτάξει έστω και μισή γραμμή συγκεκριμένης προγραμματικής δέσμευσης, που να μπορεί να την υποστηρίξει και εφαρμόσει.

Mechanical Solutions

Εσείς και η παράταξή σας, έχετε επιλέξει, τη γνωστή από παλαιότερες εποχές διχασμού, πολιτική της απαξίωσης του έργου και προγράμματός του πολιτικού αντιπάλου.

Ελλείψει επιχειρημάτων, ρεαλιστικών προτάσεων και εμφανώς έχοντας χάσει την ψυχραιμία σας από τα μηνύματα που εισπράττετε από την τοπική κοινωνία, επιστρατεύετε το πολωτικό λόγο. Προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και εκφράσεις, όπως «βαρίδια», «φανφάρες», «αστεία σχέδια για ιθαγενείς», και άλλα πολλά.

Στο συγκεκριμένο άρθρο, υποπέσατε, μεταξύ πολλών άλλων, σε ένα μεγάλο ατόπημα.

Επιτεθήκατε, στο μέτρο που προτείναμε ως «Συνεργασία Δημοτών», προκειμένου να ανακουφίσουμε όσους συμπολίτες μας και νοικοκυριά, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα δυσβάσταχτα έξοδα της ενεργειακής κατανάλωσης. Προτάξατε ως στόχο την εφαρμογή της «παλαιοκομματικής» πρακτικής που έχετε επιστρατεύσει ως συνδυασμός και όχι τη σύμπραξη στα ευαίσθητα κοινωνικά θέματα.

Αλλά, αυτή είναι μάλλον η αλλαγή νοοτροπίας και λειτουργίας του Δήμου, που διακηρύσσετε, ότι θέλετε να φέρετε την «επόμενη μέρα». Αποκαλέσατε «φανφάρες», τη κοινωνική μας πολιτική και ειρωνευτήκατε τις προτάσεις μας, δηλώνοντας ότι είναι ανεφάρμοστες, αφού παρακάμπτουμε τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Είστε όμως ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ συνάδελφε και εκτίθεστε!

Βάσει της νομοθεσίας (Ν.5037/2023), οι Ο.Τ.Α. μπορούν να συν-δημιουργήσουν έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μέσω Ενεργειακών Κοινοτήτων. Τις έχετε ακουστά, κε Μακριδάκη; Η παρούσα Δημοτική Αρχή, φρόντισε να εντάξει το Δήμο στην Ενεργειακή Κοινότητα «Μινώα», που αποτελεί το εξέχον παράδειγμα συνεργασίας τόσο με Δήμους, όσο και με τη Περιφέρεια Κρήτης.

Το έργο που προτείνουμε, έχει ήδη εφαρμοσθεί στο Αρκαλοχώρι, μέσω της «Μινώα» με τη σύμπραξη του Δήμου Αρκαλοχωρίου και της Περιφέρειας, προσφέροντας σε 100 σεισμόπληκτα νοικοκυριά δωρεάν ρεύμα Επίσης εφαρμόζεται στη Καρδίτσα, μέσω της συνεργασίας του Δήμου Καρδίτσας και της Ενεργειακής Κοινότητας «ΕΣΕΚ».

Στην Ελλάδα έχουν δεσμευτεί 100 εκατομμύρια ευρώ, για τη στήριξη ενεργειακών κοινοτήτων Ο.Τ.Α., με στόχο τη δημιουργία έργων εικονικού συμψηφισμού. Αυτή είναι η τεκμηριωμένη πρότασή μας, αγαπητέ συνάδελφε, για τη συμβολή μας στη καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

Εσείς και η παράταξή σας, έχετε καμία πρόταση να καταθέσετε προς ουσιαστική ωφέλεια των δημοτών μας ή θα αναλώσετε τον υπόλοιπο λίγο χρόνο, ως τις εκλογές, προσπαθώντας να ανακαλύψετε και άλλους τρόπους να υπονομεύσετε σήμερα στη συνείδηση των πολιτών, αύριο με ενέργειες, κάθε προσπάθεια που κάνουμε ως συνδυασμός – αύριο ως πλειοψηφία – για να προσφέρουμε στον τόπο και στην κοινωνία μας;

Με εκτίμηση

Γιάννης Μαρίνος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ

Υποψήφιος Δήμαρχος

ΘΩΜΑΣ ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button