ΑΡΘΡΑ

Οι άστεγοι.. είναι μια ανοιχτή πληγή για όλους μας!

Γράφει η Άννα Βαρνακιώτη

Οι άστεγοι, οι άνθρωποι που ζουν στην Ελλάδα και κυρίως, στους δρόμους της Αθήνας όπου κοιμούνται στα πεζοδρόμια σε χαρτόκουτα, εκτεθειμένοι στο κρύο και σε διάφορους κινδύνους είναι μια ανοιχτή πληγή για όλους μας.

Οι άστεγοι. οι άνθρωποι που ζουν στην Ελλάδα, που λιμοκτονούν και ψάχνουν απεγνωσμένα μια στέγη για να ζήσουν, για να προστατευτούν από τον όποιο κίνδυνο τους απειλεί.

caffeine adv2020b

Η Αθήνα πλέον βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις με τους περισσότερους άστεγους στον κόσμο σύμφωνα με τις στατιστικές να δείχνουν ότι από τους 20.000 άστεγους στην Ελλάδα, οι 9.000 ζούνε στην Αθήνα. Ο αριθμός των αστέγων στην Αθήνα συνέχισε να αυξάνεται μετά την οικονομική κρίση του 2009.

astegos

neratzoulis neo

«Ξεσηκωμένοι» μετανάστες-πρόσφυγες στη Μόρια.

Με βάση τα τελευταία γεγονότα που βρίσκεται αντιμέτωπη η Ελλάδα, που άλλωστε πάντα βρισκόταν, αντιμέτωπη με τους «ξεσηκωμένους» μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στη Μόρια της Λέσβου, όπου προκλήθηκε μια «κόλαση» φωτιάς. Απεγνωσμένοι τόσο οι μετανάστες-πρόσφυγες όσο και οι κάτοικοι του νησιού που βρίσκονται αντιμέτωποι σε αυτήν την πληθώρα προβλημάτων.

metanastes

Διαβαζοντας άρθρα από διάφορα ΜΜΕ, η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση, ώστε να βρεθεί σημείο μετεγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών. Παραδόξως, η κυβέρνηση βρήκε σημείο μετεγκατάστασης στην περιοχή του Καρά Τεπέ.

Άνθρωποι οι οποίοι είναι στην χώρα μας παράνομα, χωρίς χαρτιά, χωρίς ταυτότητες και να δημιουργούν σε όλη την Επικράτεια είτε κοινωνικά ειτε οικονομικά προβλήματα. Βρίσκονται σε μια χώρα η οποία αντιμετωπίζει την δίκη της κρίση!

Η Ελλάδα η οποία δεν μπορεί να φροντίσει για τους Έλληνες πολίτες της, θα μπορέσει να βοηθήσει τους «εισβολείς» οι οποίοι λαμβάνουν επιδόματα και πόσο μάλλον το κράτος που τους διαθέτει παροχές ώστε να επιζήσουν;

Μετά από όλα αυτά μου δημιουργούνται τα ερωτήματα:

•Γιατί η κυβέρνηση δεν δίνει μια άμεση λύση και για τους ΕΛΛΗΝΕΣ άστεγους στην χώρα;

•Για πόσο καιρό η Ελλάδα θα είναι επιτέλους στρατόπεδο συγκέντρωσης για μετανάστες και πρόσφυγες;

ΥΓ. Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η καραμέλα από μερικούς «φιλάνθρωπους», ότι με αυτήν την άποψη είσαι «ρατσιστής» ή «φασίστας»!

Back to top button