ΑΡΘΡΑ

«Ο Αγιος Νικόλαος έχει καταντήσει ένα χωριό ανακύκλωσης της κακομοιριάς» (του Γιώργου Γουναλάκη)

Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί ποιος μπορεί να είναι ο βασικός λόγος που ο Αγιος Νικόλαος, από ένας τόπος που ουσιαστικά άνοιξε τον χορό του τουρισμού στην Κρήτη, έχει καταντήσει ένα χωριό ανακύκλωσης της κακομοιριάς που μας δέρνει.

Δυστυχώς όμως καθημερινά ανακαλύπτω και άλλους λόγους σε αυτούς που ήδη υπολόγιζα.

caffeine adv 2021

Πρόσφατα λοιπόν έλεγα σε μια μου ανάρτηση ότι δεν έχουμε μάθει να λέμε ευχαριστώ ο ένας στον άλλο, τώρα έμαθα ότι και όταν λέμε ευχαριστώ ο ένας στον άλλο, κάποιοι τρίτοι ενοχλούνται.

Είναι πολύ λυπηρά τα σημάδια αυτά. Αυτά δεν κάνουν ανηφορικό το δρόμο του αύριο της πόλης μας, τον κάνουν Γολγοθά.

neratzoulis neo

Έχω πει πολλές φορές ότι πρέπει να αναζητήσουμε όλα αυτά που μας ενώνουν και να αφήσουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν. Όμως με τέτοιες νοοτροπίες – κυρίως από νέους ανθρώπους – αυτό γίνεται ουσιαστικά αδύνατον.

Μπαίνει λοιπόν το ερώτημα “και τι κάνουμε;”. Τα παρατάμε ; Προφανώς όχι, απλά χρειάζεται παιδεία, υπομονή , γερό στομάχι και πολλά πολλά άλλα. Όσοι λοιπόν δεν τα έχουν τα χαρακτηριστικά αυτά δεν είναι χρήσιμοι στην πόλη αυτή; Όλοι είναι χρήσιμοι, απλά πρέπει να βρούμε το που και πως.

Άλλωστε δεν κάνουν όλοι για όλα, όμως υπάρχει ρόλος για τον καθένα. Δεν υπάρχει όμως κανένας ρόλος σε ανθρώπους που κατηγορούν πισώπλατα και ρίχνουν λάσπη σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν. Σε ανθρώπους που έχουν μάθει να βοηθούν όπου και αν τους ζητηθεί, χωρίς να έχουν ποτέ αξιώσει την προσωπική τους προβολή.

Ισα ισα, κάποιοι για να προστατεύσουν και τους ανεκδιήγητους, ζητούν την απόλυτη σιωπή της κοινωνίας σε όποιο επίπεδο και αν βοηθούν. Άσχετο αν αυτό δεν επιτυγχάνεται πάντα, με ευθύνη αυτών που νιώθουν την ανάγκη να το κάνουν και φυσικά δεν τους το υπαγορεύει ή δεν τους υποχρεώνει κανείς.

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button