GMG Constructions | adv


Απόψεις

Κρήτη: Η μάχη για ένα κιλό ρύζι και οι “πλούσιοι” των 7.500 ευρώ (του Λ.Βαρδάκη)

Η εξαθλίωση των Ελλήνων, η ανέχεια και η φτωχοποίηση του πληθυσμού όσο περνά ο καιρός επιδεινώνονται με απρόβλεπτες συνέπειες. Στη δύσκολη εποχή που ζούμε η κάθε είδους υλική βοήθεια σε οικογένειες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις βασικές ανάγκες για την επιβίωσή τους είναι πολύ σημαντική.

Δυστυχώς σε αυτές τις οικογένειες συμπαραστάτες και στήριγμά τους είναι οι απλοί πολίτες , που αν και εκείνοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα εντούτοις από το υστέρημά τους βοηθούν τους συνανθρώπους μας που πέραν των άλλων αντιμετωπίζουν και την αναλγησία της πολιτείας.

apostolakis adv 2

Magali-Elounda

Το ίδιο το κράτος είναι εκείνο που προσπαθώντας υποτίθεται να βοηθήσει φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα, αποκλείοντας ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος των πολιτών από την  υλική βοήθεια, προτάσσοντας τους αριθμούς μπροστά στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

mechanical adv 2021

​Γιατί πως αλλιώς μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τους καρεκλοκένταυρους που σαν άλλοι «εκτιμητές» της πείνας καθορίζουν το όριό της και αποφασίζουν με μοναδικό κριτήριο τους αριθμούς;

zuper adv 2021

Ένα τέτοιο φαινόμενο αναδείχτηκε σε όλο του το μεγαλείο στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Κρήτη όταν αποκαλύφθηκε το μέγεθος της μιας αδικίας που συντελείται εις βάρος οικογενειών που «τόλμησαν» αψηφώντας την κρίση και τις επιπτώσεις της, να φέρουν στον κόσμο παιδιά, πολλά παιδιά.

Σε αυτές τις μανάδες και τους πατεράδες που στερούνται τα πάντα για να μεγαλώσουν τα παιδιά που έφεραν στον κόσμο, η πολιτεία αντί να στέκεται αρωγός στην τιτάνια και αξιέπαινη προσπάθειά τους, βάζει συνεχώς προσκόματα ακόμα και για ένα κιλό ρύζι!

​Αυτό ανέδειξε η εκπομπή. Το παράπονο τρίτεκνων οικογενειών να λάβουν ως βοήθεια.. ένα κιλό ρύζι, λόγω του κανονισμού που μετρά την αξιοπρέπεια και την ανάγκη για τροφή όσο ένα.. κόκκο ρύζι, διότι, απέκτησαν λέει πρόσφατα τρίτο παιδί.

Ο  πρόεδρος του συλλόγου Τριτέκνων κ Μανόλης Αχλαδιανάκης ο οποίος μίλησε στην εκπομπή, σηκώνει τα χέρια ψηλά αφού ο κανονισμός του κράτους είναι … κανονισμός και ανέφερε ότι δεν είχαν το δικαίωμα να λάβουν ποσότητα ρυζιού σαν νέοι γονείς ,η οποία σημειωτέων εκκρεμούσε από το 2013.

Παρενέβη και ο Γιώργος Βιδάκης πρόεδρος της  περιφερειακής ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Κρήτης προτείνοντας να δοθεί στους δικαιούχους λιγότερη ποσότητα για να λάβουν τη βοήθεια και εκείνοι που πρόσφατα έγιναν τρίτεκνοι.

Εκεί έφτασε η κατάσταση, να γίνεται λόγος για ένα κιλό ρύζι στην Ελλάδα του 2015 με τους νόμους κάθε άλλο παρά να υποστηρίζουν το σωστό και δίκαιο ,αλλά αντίθετα να εξωθούν τους περισσότερους στον αναθεματισμό του λεγόμενου κράτους δικαίου.

Αποκορύφωμα αυτού του παραλογισμού όπως είπε ο κ. Αχλαδιανάκης είναι οι τελευταίες αποφάσεις για μείωση των δικαιούχων επισιτιστικής βοήθειας αφού το εισοδηματικό όριο από τα 17 χιλιάδες ευρώ έπεσε στα 7.000 για να μπορεί κάποια τρίτεκνη οικογένεια να λάβει αυτή τη βοήθεια.

Δηλ. με λίγα λόγια μια οικογένεια με τρία παιδιά ή ένας πολύτεκνος μπορεί να ζήσει τα παιδιά τους με 17.000 με 15.000 ή με…7.500 χιλιάδες ευρώ, να πληρώνει φόρους,χαράτσια φουσκωμένους λογιαριασμούς ΔΕΗ ,δάνεια κ.α.

Αν σήμερα θεωρείται πλούσιος κάποιος που έχει εισόδημα 8.000 ευρώ το χρόνο τότε δυστυχώς το τρένο μας έχει προσπεράσει να ιλιγγιώδη ταχύτητα και εμείς απλώς καουνάμε το μαντήλι.

Πάντως για να ολοκληρώσω το ρεπορτάζ δίνοντας και μια νότα αισιοδοξίας ,στο τέλος οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να παρέμβουν από κοινού για να βρεθεί λύση και για τους «νέους τρίτεκνους».

Μένει να συμφωνήσουν οι «παλιοί». Αντί να λάβουν 40 κιλά ρύζι δέχονται τα 38 και τα υπόλοιπα να δοθούν στους νέους?

Εσείς τι λέτε θα δεχθούν?


Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button