Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ 2023

Εργαζομένη γυναίκα – Συνδικαλισμός

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Έχοντας πολυετή εμπειρία από την ενασχόληση μου με τα κοινά ως Γεν. Γραμματέας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Λασιθίου, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και αναπληρωματική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό, επιθυμώ να συνδράμω με όλες τις δυνάμεις μου, με τη θέληση που διαθέτω και την αγάπη για τον τόπο μας στην επίλυση προβλημάτων που διαχρονικά ταλανίζουν τον Δήμο μας με τον συνδυασμό “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ” του υποψηφίου Δήμαρχου κ. Θωμά Χαριτάκη.

Στόχος η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του Δήμου μας και της θέσης των εργαζομένων, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου η έλλειψη προσωπικού είναι εμφανής σε όλους τους τομείς της απασχόλησης.

NOVA

Στην προσπάθεια μου αυτή η ψήφος σας θα είναι τιμή μου.

Η πορεία της κοινωνίας απέδειξε πως η γυναίκα μπορεί να σταθεί σε κάθε χώρο εργασίας , αρκεί να είναι ικανή και ενημερωμένη επαρκώς για τη συγκεκριμένη θέση. Προϋπόθεση για τη σταδιοδρομία της γυναίκας στον επαγγελματικό χώρο είναι οι ικανότητες, η εκπαίδευση και η εξειδίκευση, προϋποθέσεις εντελώς ίδιες με αυτές που απαιτούνται για τον άνδρα.

Mechanical Solutions

Ένας ολόκληρος μύθος έχει καταρρεύσει, που αφορούσε στην υπεροχή του ισχυρού φύλου και η γυναίκα άρχισε να κατακτά υψηλές θέσεις και να πρωτοστατεί στον χώρο της επιστήμης, της τέχνης, της παραγωγής.

Η αντίληψη γυναικείων και ανδρικών επαγγελμάτων τείνει να εξαλειφθεί με την πάροδο του χρόνου και σ’ αυτό βοήθησε η σωστή αγωγή, η διαπαιδαγώγηση, η πλήρης νομοθετική και ουσιαστική κατοχύρωση της ισοτιμίας των δύο φύλων.

Μέσα από τους πολλαπλούς ρόλους που επιφυλάσσει το μεγαλείο της ζωής στη γυναίκα, ως μάνα, σύντροφο, εργαζόμενη, δραστηριοποιημένη και συνειδητοποιημένη αγωνίστρια, η γυναίκα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων και στις λύσεις προβλημάτων που βελτιώνουν τη ζωή και την κοινωνία μας.

Η γυναίκα συνδικαλίστρια τονίζει τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια του γυναικείου φύλου, αγωνίζεται μέσα στα πλαίσια των ορίων, χωρίς να θεωρεί τον άνδρα ανταγωνιστή αλλά φίλο και συνεργάτη. Δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση του φεμινιστικού κινήματος για πολιτικούς, ωφελιμιστικούς ή άλλους σκοπούς.

Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων συντελείται σε ανεπτυγμένο πολιτιστικό επίπεδο με στόχο μόνο τις πραγματικές διεκδικήσεις.

Γι’ αυτές τις διεκδικήσεις επιβάλλεται να συνεχίσουν να αγωνίζονται, με συνέπεια και σθένος, όλες οι γυναίκες που ασχολούνται με τα κοινά από όποια θέση έχουν κατακτήσει με πλήρη επίγνωση της αποστολής τους.
Η δυναμικότητα της συνδικαλίστριας γυναίκας πρέπει να περιβάλλεται από αξιοπρέπεια, σεμνή περηφάνεια, ανθρωπιστικά αισθήματα και κυρίως αίσθημα ευθύνης και χρέους απέναντι στους συναδέλφους της.

Οφείλει να προσφέρει αυθόρμητα και ανιδιοτελώς τη βοήθεια της σε όσους έχουν ανάγκη. Η αυθόρμητη προσφορά της, ενός απλού ανώνυμου ανθρώπου, αποδεικνύει έμπρακτα τη μεγαλοσύνη του ανθρώπου.

Οι συνδικαλιστές οφείλουν να έχουν ρεαλιστική αντίληψη των κοινωνικών καταστάσεων, σεμνότητα και ισορροπία, αίσθηση του μέτρου και αποφασιστικότητα. Δεν υπάρχει διαφορά δράσης άνδρα- γυναίκας, γιατί και οι δύο αγωνίζονται για το κοινό καλό. Αξία έχει ο αγώνας που θα φέρει θετικό αποτέλεσμα και θα δικαιώσει την προσπάθεια τους. Είναι ανάγκη οι συνδικαλιστές να βρίσκουν μέσα από γόνιμο διάλογο και επικοινωνία, με προτάσεις εφαρμόσιμες και αποτελεσματικούς τρόπους για τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων.

“Συνεργασία Δημοτών” είναι η λέξη κλειδί που θα ενώσει τις φωνές όλων μας για τη διεκδίκηση αυτών που δικαιούμαστε.

Με καλή διάθεση και πίστη στους ανθρώπους που θα πλαισιώσουν το νέο δημοτικό συμβούλιο υπόσχομαι να συμβάλω με όλες τις δυνάμεις μου εάν εκλέγω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Θα αγωνιστώ για τα συμφέροντα του Δήμου και θα διεκδικούμε περισσότερα από την Κυβέρνηση για την καλύτερη ποιότητα ζωής των Δημοτών και των επισκεπτών μας.

Τιμή μου η ψήφος των Δημοτών και τους ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

Μαρία Μαρκάκη – Φαζού

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ

Υποψήφιος Δήμαρχος

ΘΩΜΑΣ ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button