ΑΡΘΡΑ

Η Αριστερά που δεν ήθελε την Παραπαιδεία, μας εξωθεί στην Μαύρη Παιδεία

Θα μπορούσε να εκφραστεί και ως ειρωνική η δήλωση του νέου υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ο οποίος θα έπρεπε να πει την αλήθεια αντί να λέει απίστευτες δικαιολογίες για το άδικο μέτρο της επιβολής  ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, που ήδη πλήττει κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα και το οποίο είναι καθαρά μέτρο… ΣΥΡΙΖΑ.

Το εν λόγω μέτρο, που ήταν και στο πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος προεκλογικά και επέβαλε με μεγάλη ευκολία η κυβέρνηση επί υπουργίας Μπαλτά και για το οποίο προσπάθησαν να πείσουν τους πάντες ότι θίγει μόνο τα υψηλά εισοδήματα και τα μεγάλα ιδιωτικά σχολεία είναι πέρα για πέρα άδικο.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Λες και θίγεται μια πλούσια οικογένεια στην Εκάλη ή στη Βούλα από το μέτρο, που στο κάτω-κάτω τα έχει ή θα τα βρεί τα χρήματα για να δώσει το κάτι παραπάνω στο παιδί τους και όχι μια οικογένεια στο Περιστέρι ή στο Κέντρο της Αθήνας, που δεν μπορεί να παρέχει στο παιδί τους όλα εκείνα τα εχέγγυα, για να μπορέσει να σπουδάσει και να σταδιοδρομήσει σε μια καριέρα στο μέλλον.

Ήδη ο κόσμος έχει αρχίσει και διαπιστώνει το πρόβλημα είτε στην τσέπη του ως γονιός, που στέλνει το παιδί του στο φροντιστήριο (και όταν λέμε φροντιστήριο δεν εννοούμε μόνο τις ξένες γλώσσες αλλά όλα ανεξαιρέτως τα φροντιστήρια) ή στο ιδιωτικό σχολείο  είτε ως εργαζόμενος, αφού ήδη έχουν επιβληθεί περικοπές σε δεκάδες φροντιστήρια, κυρίως της Αττικής, στις αποδοχές των καθηγητών, ορισμένοι εκ των οποίων σημειωτέον δουλεύουν για 3 ή 4 ευρώ την ώρα…

Τώρα λοιπόν έρχεται ο κ. Φίλης και λέει ότι «το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι θέμα γενικότερα της οικονομικής πολιτικής» και ότι «αναζητούνται ισοδύναμα». Στην ερώτηση ποια είναι τα ισοδύναμα ο υπουργός είπε πως «όταν ολοκληρωθούν δύο-τρεις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, θα βρεθούν τα ισοδύναμα, προκειμένου να μην επιβληθεί το ΦΠΑ στα σχολεία».

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos

Μάλλον… πλάκα κάνει ο κ. Φίλης! Εδώ δεν έχουν πιάσει 2-3 μεγάλους φοροφυγάδες τόσα χρόνια, τώρα θα τους πιάσουν μέσα σε λίγες ημέρες, για να μην προλάβει να ισχύσει ο ΦΠΑ στην Εκπαίδευση…;

Πάντως, ο κ. Φίλης αποδέχθηκε τουλάχιστον ότι «η ιδιωτική εκπαίδευση αφορά όχι μόνο τις εύπορες, αλλά και τις λαϊκές οικογένειες». Εκείνο, που δεν είπε όμως είναι πως αφορά κυρίως τις λαϊκές οικογένειες και εκείνο που δε λέει κανείς είναι πως εκτός από τις απολύσεις εκπαιδευτικών ή τις εξευτελιστικές αμοιβές, η φοροδιαφυγή με αυτό το μέτρο θα «χτυπήσει» κόκκινο! Γιατί; Διότι ο γονιός, που δεν μπορεί να πληρώνει φροντιστήριο πολύ απλά θα βρει ένα φθηνό ιδιαίτερο, όπου κανείς δεν θα του κόβει απόδειξη και το «μαύρο χρήμα» θα ρέει άφθονο.

Εν ολίγοις, η ίδια η Αριστερά που ήθελε να καταπολεμήσει την «κακή» Παραπαιδεία, ωθεί τους γονείς και τους μαθητές στην… Μαύρη Παιδεία!

Εξάλλου, επί του θέματος έδωσε Συνέντευξη Τύπου και η Συντονιστική Επιτροπή Γονέων, όπου τονίστηκαν οι επιπτώσεις που θα έχει η επιβολή ΦΠΑ στα παιδιά τους, αλλά και στον κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Μάλιστα, όπως είπε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Γονέων Ιωακείμ Καλλιβρούσης, «αναμένεται να φύγουν περί τα 20.000 παιδιά», καλώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του για κατάργηση του ΦΠΑ.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button