Αγροτικά

Μολυσμένα φρούτα και λαχανικά γεμάτα επικίνδυνες ουσίες

Μολυσμένα φρούτα και λαχανικά γεμάτα επικίνδυνες ουσίες εισάγονται στην Ε.Ε. Σχεδόν 3.000 φορές σήμανε τη χρονιά που πέρασε συναγερμός στις ευρωπαϊκές υγειονομικές Αρχές για επικίνδυνα φρούτα και λαχανικά, τα οποία εισάγουν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η ιταλική συνομοσπονδία αγροτών συγκέντρωσε και δημοσιοποίησε τη μαύρη λίστα των πιο μολυσμένων εισαγόμενων τροφίμων, όπως αυτή συντάχθηκε μετά τους -για την ακρίβεια- 2.967 εντοπισμούς επικίνδυνων τροφίμων.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Πρόκειται για φρούτα και λαχανικά, στα οποία διαπιστώθηκε η παρουσία μυκοτοξινών, χρωστικών ουσιών και πρόσθετων χημικών ουσιών που ξεπερνούσαν τα επιτρεπτά όρια που έχει θεσπίσει η Ε.Ε. Τα μπρόκολα από την Κίνα είναι το λιγότερο ασφαλές προϊόν διατροφής, καθώς στο 92% των δειγμάτων που ελήφθησαν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες. Μάλιστα, από το σύνολο των αναφορών για ακατάλληλα τρόφιμα που έφτασαν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης από διάφορες χώρες μέλη, οι 386, που αντιστοιχούν στο 15% του συνόλου, αφορούσαν κινεζικά τρόφιμα. Την πρώτη τριάδα της μαύρης λίστας συμπληρώνουν ο μαϊντανός που εισήχθη από το Βιετνάμ, με το 78% των δειγμάτων να βγαίνει θετικό σε απαγορευμένες ουσίες, και ο βασιλικός από την Ινδία με το 60%.

Ακολουθούν ρόδια από την Αίγυπτο, με το 33% από αυτά να περιέχει ουσίες που υπερέβαιναν τα επιτρεπτά όρια. Εκτός ορίων ήταν επίσης το 11% από τις αιγυπτιακές φράουλες και το 5% των πορτοκαλιών. Από την Ταϊλάνδη οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης εισάγουν καυτερή πιπεριά, με το 21% να αποδεικνύεται μολυσμένο, ενώ από την Κένυα εισήχθησαν μολυσμένα μπιζέλια σε ποσοστό 10%. Τέλος, στη λίστα υπάρχουν ακατάλληλα πεπόνια και καρπούζια από τη Δομινικανή Δημοκρατία (σε ποσοστό 14%), ενώ μολυσμένο ήταν το 15% της μέντας που εισήχθη από το Μαρόκο.


kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button