ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ηράκλειο: Αγρια επίθεση των ΜΑΤ σε αγρότες κατά την επίσκεψη Βορίδη (video)Ένταση με χρήση δακρυγόνων και βία από την πλευρά της αστυνομίας επικράτησε έξω από το Επιμελητήριο Ηρακλείου, όπου αγρότες “υποδέχθηκαν” με συγκέντρωση διαμαρτυρίας τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.

Οι συγκεντρωμένοι αγρότες αρχικά πέταξαν ελιές μπροστά από το κτίριο του Επιμελητηρίου, σε μια συμβολική κίνηση για τις ζημιές που έχουν υποστεί στην παραγωγή τους και την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του εισοδήματός τους.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στη συνέχεια επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο του Επιμελητηρίου, με σκοπό να παραδώσουν ψήφισμα στον υπουργό. Η αστυνομία απαγόρευσε την είσοδο στους διαδηλωτές και όταν αυτοί επέμειναν τους απώθησαν βίαια, κάνοντας παράλληλα και χρήση δακρυγόνων.

Τηγ ίδια ώρα, επί της 25ης Αυγούστου βρίσκεται ισχυρή δύναμη των Ματ καθώς στο σημείο υπάρχουν συγκεντρωμένοι αντιεξουσιαστές.

swell adv 2021

Στο κάλεσμα που εξέδωσαν οι αγρότες, για την διαδήλωση διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη Βορίδη στην Κρήτη, αναφέρουν:

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

«Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Επιτροπές Αγώνα αγροτών που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων απευθύνουν σε κάθε παραγωγό κάλεσμα την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 11 πμ στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο σε κινητοποίηση με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, από τον οποίον θα απαιτήσουμε αποζημίωση για τις καταστροφές από τον δάκο, εξασφάλιση τιμής παραγωγού που να μας επιτρέπει να μείνουμε στη γη μας.

Απαιτούμε:

– Άμεση καταγραφή και οριζόντια αποζημίωση στο 100% της καταστροφής της παραγωγής για την απώλεια εισοδήματος λόγω δάκου, για την οποία δεν ευθυνόμαστε, για το σύνολο των παραγωγών, όχι μόνο των ασφαλισμένων, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

– Κατώτερη εγγυημένη τιμή για το λάδι που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και αφήνει εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας. Άμεση πληρωμή κατά την παράδοση, όχι στο αίσχος των «ανοιχτών τιμών». Φτηνό προϊόν για τις λαϊκές ανάγκες.

– Εξασφάλιση την επόμενη χρονιά ενιαίας πανελλαδικής, ολοκληρωμένης επιστημονικά άρτιας και ασφαλούς εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, άμεση πρόσληψη στις αρμόδιες υπηρεσίες όλου του απαραίτητου προσωπικού, με πλήρη ασφαλιστικά/μισθολογικά δικαιώματα, εξασφάλιση μέτρων προστασίας.

– Να σταματήσει να ανατίθεται σε εργολάβους (είτε μέσω ιδιωτών είτε μέσω Δήμων) το πρόγραμμα δακοκτονίας, που έχει τραγικές επιπτώσεις στους μικρομεσαίους παραγωγούς.

– Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία, να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους παραγωγούς.

– Απαλλαγή πληγέντων παραγωγών από φόρους/εισφορές/χαράτσια (δημοτικά τέλη, άρδευση).»


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button