ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Επιχείρηση στην Κρήτη εξήγαγε 12,5 τόνους ελαιολάδου με παραπλανητική ένδειξη «ΠΟΠ»Περισσότεροι από 12 τόνοι ελαιολάδου που έφεραν καταχρηστικά την ένδειξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΠ» διακινήθηκαν από ελληνική εξαγωγική εταιρεία στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αυτό προέκυψε από τους ελέγχους που διενήργησαν οι υπηρεσίες του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, βάσει σχετικών πληροφοριών, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στη διοικητική διερεύνηση των καταγγελιών ότι το συγκεκριμένο προϊόν δεν πληρούσε τις απαραίτητες προδιαγραφές και πραγματοποίησαν επιτόπιους ελέγχους στις εγκαταστάσεις της.

Από τα στοιχεία που προέκυψαν, τόσο από τη διοικητική διερεύνηση του θέματος, όσο και από τους επιτόπιους ελέγχους, διαπιστώθηκε ότι διακινήθηκαν 12.531 κιλά ελαιόλαδου, που έφεραν καταχρηστικά την ένδειξη  «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΠ».

swell adv 2021

Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, με βάση τα ευρήματα, ο ΕΛΓΟ προχώρησε σε ανάκληση της Πιστοποίησης της επιχείρησης, που έχει έδρα την Κρήτη, για τη δραστηριότητα της συσκευασίας με σκοπό την εμπορία ελαιόλαδων ΠΟΠ/ΠΓΕ, ενώ της ζητήθηκε να προβεί άμεσα σε ανάκληση όλων των προϊόντων που αντιστοιχούν στην ποσότητα των 12.531 κιλών που έφεραν καταχρηστικά την ένδειξη «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΠ».

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Η υπόθεση θα διαβιβαστεί στην πρωτοβάθμια επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών και Παραβάσεων του ΥΠΑΑΤ για επιβολή κυρώσεων.


Πηγή
Οικονομικός Ταχυδρόμοας

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button