Πέμπτη, 17 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑΧερσόνησος: Συνάντηση της δημοτικής αρχής με τους πληγέντες αγρότες

Χερσόνησος: Συνάντηση της δημοτικής αρχής με τους πληγέντες αγρότες

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Άμεσα ανταποκρίθηκε η δημοτική αρχή Χερσονήσου στην αγωνία των παραγωγών που οι καλλιέργειές τους καταστράφηκαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά δεν εμπίπτουν στις διατάξεις των ζημιών που καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ, καθώς είτε δεν προβλέπεται η ένταξή τους στο σύστημα αποζημιώσεων, είτε για διάφορους λόγους, δεν δίδεται η δυνατότητα να ασφαλιστούν.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο δημοτικό κατάστημα Χερσονήσου μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου, Γιάννη Σέγκου, παραβρέθηκαν επαγγελματίες αγρότες, οι οποίοι έχουν υποστεί ολοκληρωτική ζημιά σε παραγωγικές καλλιέργειες, όπως υπαίθριες μπανάνες, αλόη, πατάτες, ανθοκομικά φυτά (γαρύφαλλα), αλλά και σε θερμοκήπια. Βασικό τους αίτημα είναι να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών, σε μια προσπάθεια αρχικά πιστοποίησης από επίσημο φορέα των ζημιών και στη συνέχεια στήριξής τους με ενεργοποίηση του μηχανισμού αποζημιώσεων.

mechanical adv 2021

Ο Δήμαρχος, ο οποίος δήλωσε ότι στηρίζει το δίκαιο των αιτημάτων τους, δεσμεύτηκε ότι θα τα μεταφέρει άμεσα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μ. Βορίδη. Ο κ. Σέγκος εξέφρασε την πεποίθησή του  ότι απαιτείται ειδικά για φέτος η αποζημίωση της πληγείσας παραγωγής των αγροτών, εν μέσω μιας εξαιρετικά δύσκολης χρονιάς, λόγω πανδημίας, οικονομικής συγκυρίας, αλλά και έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

apostolakis adv 2

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Περιβάλλοντος, Εμπορικών Δραστηριοτήτων και Πρωτογενούς Τομέα, Δημήτρης Μπάτσης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Καρακατσάνης και ο γεωπόνος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου, Γιώργος Χρονάκης.

zygos gif 2020b
cna stream
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...