Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μανόλης Πεπόνης | Η αδιαφορία των ξενοδόχων αφήνει χωρίς εκπροσώπηση τον τουρισμό στο Μεραμπέλλο

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Λυπάμαι που ακούγονται απόψεις από νέους επιχειρηματίες του τουρισμού, των οποίων οι οικογένειες είναι από τους πρωτοπόρους του τουρισμού στο Μιραμπέλλο και οι οποίοι δραστηριοποιούνται και σε πανελλαδικής εμβέλειας φορείς, ότι αιτία για το ότι δεν δραστηριοποιείται ο Σύνδεσμος ξενοδόχων είναι το ότι κάποιοι ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι απαράδεκτοι.

Θέλω να επισημάνω ότι η βαριά βιομηχανία της περιοχής μας είναι ο τουρισμός και όλοι πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, γιατί δεν αφορά μόνο μια μερίδα τουριστικών επιχειρηματιών η ένα μεγάλο κομμάτι εργαζομένων.

NOVA

Αφορά όλη την κοινωνία δεδομένου ότι ο τουρισμός είναι κοινωνικό αγαθό και τα οφέλη του πρέπει να αντανακλούνται σε όλη την κοινωνία.

Η ύπαρξη θεσμικού οργάνου των ξενοδόχων, λανθασμένα ή εξ επίτηδες συγχέεται με την τοπική συλλογική σύμβαση των εργαζομένων, ένα κεκτημένο δεκαετιών που μόνο οφέλη προσέφερε προς όλη την Λασιθιώτικη κοινωνία.

Mechanical Solutions

Όμως ο σκοπός ενός θεσμικού οργάνου, ειδικά σε μια τόσο σημαντική για την περιοχή μας οικονομική δραστηριότητα, έχει πολλαπλούς σκοπούς τόσο προς τα μέλη του όσο και προς την περιοχή και το γενικότερο κοινωνικό σύνολο.

Ευελπιστώ ότι αυτή η «αδιαφορία» σημαντικών και αξιόλογων επιχειρηματιών της περιοχής μας στο χώρο των ξενοδοχείων, θα μετατραπεί σε ενδιαφέρον τόσο προς το τόπο στον οποίο δραστηριοποιούνται και που οι οικογένειες τους υπήρξαν πρωτοπόρες, όσο και προς τους ανθρώπους του τόπου αυτού, που χωρίς τον επαγγελματισμό και την αγάπη για τη δουλειά τους, πολλά δεν θα είχαν επιτευχθεί.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button