Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έδωσε «απαντήσεις» από το Ηράκλειο

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Στο Ηράκλειο βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος πραγματοποίησε μία ανοιχτή συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου. Ο επικεφαλής της παράταξης για τις ευρωεκλογές «Ποτάμι» βρέθηκε μαζί με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του δίπλα στο καφέ Μαρίνα.

Εκεί συνομίλησε με το πλήθος των Ηρακλειωτών που είχαν καταλύσει από νωρίς το χώρο και έλυσε απορίες σε πολίτες, εθελοντές και δημοσιογράφους.

NOVA

Μάλιστα, οι Ηρακλειώτες εμφανίστηκαν άκρως ενημερωμένοι ενώ δεν δίστασαν να του θέσουν και «καυτά» ερωτήματα όπως για το τί θα κάνει το Ποτάμι εφόσον δεν εκλεγεί στην Ευρωβουλή αλλά και πώς τυγχάνει να υπάρχει τόση μεγάλη τηλεοπτική κάλυψη πάνω του.

Το cretapost βρέθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου και σας παρουσιάζει την συζήτηση του Σταύρου Θεοδωράκη με τους Ηρακλειώτες.

Mechanical Solutions

42 πρόσωπα από την… παραγωγή

Μέσα στο ψηφοδέλτιο του «Ποταμιού» για τις ευρωεκλογές βρίσκονται σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη φρέσκα άτομα που δεν είναι κομματικά στελέχη αλλά προέρχονται από την παραγωγή.

«Τα 42 άτομα που σας προτείνουμε», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκη σε απάντηση ενός Ηρακλειώτη, «είναι κανονικοί άνθρωποι. Στην Ευρώπη τα παλιά κόμματα έστελναν δύο ειδών ανθρώπους. Είτε πρώην υπουργούς – για να πάρουν μία καλή αμοιβή και να ξεκουραστούν – είτε κάποια κομματικά στελέχη που δεν τα θέλουν στα πόδια τους. Απουσιάζουν λοιπόν οι άνθρωποι της παραγωγής, όπως οι αγρότες. Εμείς σας παρουσιάζουμε ένα ψηφοδέλτιο που έχει μέσα ανθρώπους της παραγωγής. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι έχουμε 5 αγρότες υποψήφιους στο ευρωψηφοδέλτιό μας».

«Δεν συντασσόμαστε με καμία ομάδα – Πρώτα διαπραγματευόμαστε»

Μία απορία πολλών είναι με ποια ομάδα στην Ευρωβουλή θα συνταχθεί το «Ποτάμι». Αυτή ήταν και μία ερώτηση που απευθύνθηκε στον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδοράκης τόνισε:

«Πήγα στην Ευρώπη, είδα τους σοσιαλιστές, είδα τους φιλελεύθερους και τους Πράσινους. Ο Σουλτς δήλωσε μάλιστα σήμερα ότι χαίρεται που ένα καθαρό, καινούργιο κόμμα προσελκύει τόσους πολλούς ανθρώπους και χαίρεται που αυτό το κόμμα δίνει μάχη για να είναι τρίτο Κόμμα. Εμείς είπαμε ότι δεν είμαστε με κανέναν. Συζητάμε και με τις τρεις ομάδες γιατί έχουν μία συγγένεια με μας. Αλλά ένα κόμμα τριών μηνών αυτό που το ενδιαφέρει δεν είναι να κουρνιάξει σε μία ασφαλή αγκαλιά μίας ομάδας. Εμείς πήραμε το ρίσκο να είμαστε μόνοι μας, για να διαπραγματευτούμε για την Ελλάδα γιατί πρέπει οι Έλληνες πολιτικοί να μάθουν ότι πριν ζητήσουν την καρέκλα, υπάρχει κάτι πολύ σημαντικότερο. Να διαπραγματεύονται για τη χώρα. Αυτό κάναμε», επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης.

«Θέλουμε να τ’ αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα»

Ένα σημαντικό θέμα ήταν αυτό της Χρυσής Αυγής. Ένας από τους Ηρακλειώτες εξέφρασε τον φόβο του και την αγωνία του έτσι όπως την βιώνει στη ζωή του και δήλωσε στον Σταύρο Θεοδωράκη ότι δεν αντέχει κανέναν πλέον και σκέφτεται σοβαρά να ψηφίσει Χρυσή Αυγή.

Μάλιστα ο πολίτης είπε χαρακτηριστικά: «Προτιμώ τη συμμορία Χρυσή Αυγή παρά τη συμμορία με τα κοστούμια».

Τον λόγο πήρε ο Σταύρος Θεοδωράκης επισημαίνοντας: «Δεν πολεμάς το σύστημα επιλέγοντας μία συμμορία. Δεν πολεμάς το σύστημα επιλέγοντας ένα σύστημα που αν επικρατήσει δεν θα υπάρχει ούτε καν η δυνατότητα να λες τις απόψεις σου.

Υπάρχει τρόπος να πολεμήσεις το σύστημα. Ο δημιουργικός θυμός και όχι ο θυμός που τα γκρεμίζω όλα. Οι χώρες που πάνε μπροστά είναι που σταματάνε το θυμό και τον κάνουν δημιουργική πρόταση. Το Ποτάμι λοιπόν, λέει ακριβώς αυτό σήμερα. Θέλουμε να τ’ αλλάξουμε όλα αλλά η κουβέντα δεν τελειώνει εδώ, θέλουμε να τ’ αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα γιατί πρέπει να ξέρετε ότι επί ερειπίων δεν χτίζεις».

Το Ποτάμι θα σταματήσει ή όχι σε περίπτωση μη εκλογής του

Ερωτηθείς για το αν το Ποτάμι θα σταματήσει ή όχι την πορεία του σε ενδεχόμενο μη ένταξης στο ευρωκοινοβούλιο ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε:

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Αν το Ποτάμι δεν πάει καλά στις ευρωεκλογές δεν θα συνεχίσει. Δεν έχουμε κανένα λόγο να κατσικοθούμε στο σβέρκο κάποιου.

Για μας είναι ξεκάθαρο. Εμείς αφήσαμε τη ζωή μας για να φτιάξουμε μία καλύτερη ζωή. Είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό που κάνουμε. Κανένας δεν μας πίεσε. Είναι πολύ ωραίο να δημιουργείς κάτι από το μηδέν. Είναι ωραίο να θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο. Αν αυτό δεν γίνει αντιληπτό από τον κόσμο να μην συνεχίσουμε και δεν θα επιμένουμε. Θα πρέπει κάποιοι άλλοι να αναλάβουν την ανανέωση του πολιτικού συστήματος»

Πώς υπάρχει τόσο μεγάλη τηλεοπτική κάλυψη στο Ποτάμι

Ένας Ηρακλειώτης, άκρως ενημερωμένος, δεν δίστασε – με κομψό πάντα τρόπο – να ρωτήσει τον Σταύρο Θεοδωράκη πώς και υπάρχει τόσο μεγάλη τηλεοπτική κάλυψη στο «Ποτάμι».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε:

«Το Ποτάμι όταν βγήκε έσκασε σαν είδηση μεγάλη. Ξαφνικά ένας άνθρωπος που έκανε την πρώτη εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση γίνεται πλέον πολιτικός. Δεν το ήξερε κανείς. Εμφανίστηκα, ανακοίνωσα το Ποτάμι, πήρα το καπελάκι μου κι έφυγα. Αμέσως έγινε το πιο ενδιαφέρον θέμα στην κοινή γνώμη. Όλοι συζητούσαν για το Ποτάμι και όχι με θετικό τρόπο τις περισσότερες φορές. Άλλοι έλεγαν «μα είναι τρελός ο Θεοδωράκης;», άλλοι πάλι έλεγαν ότι «ο Θεοδωράκης είναι άνθρωπος του Μπόμπολα», κάποιοι άλλοι έλεγαν «μαγκιά του». Το αποτέλεσμα ήταν να γίνεται κουβέντα και να υπάρχει ένα σούσουρο. Μάλιστα, κάποιοι δημοσιογράφοι με καταγγείλανε ότι κρυβόμουν. Υπήρχαν πολλοί λοιπόν, που έβριζαν το Ποτάμι, ολόκληρο το σύστημα, έβριζε το Ποτάμι. Ήταν στα παράθυρα της τηλεόρασης εκπρόσωποι από τα 4 κόμματα και μας βρίζανε. Όλα αυτά διόγκωσαν το Ποτάμι και το έκαναν πρώτο θέμα παντού. Αυτό ήταν που μας έδωσε και τη δημοσιότητα».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button