Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Οροπέδιο Λασιθίου: Ολοκληρώνεται η μεγαλύτερη σήραγγα της Ευρώπης (video)

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε αποκλειστικά η ΚΡΗΤΗ TV στη μεγαλύτερη σήραγγα της Ευρώπης, αυτή στο Οροπεδίου, μέσω της οποίας θα εκτρέπονται τα πλημμυρικά νερά του Οροπεδίου Λασιθίου στο Φράγμα Αποσελέμη, το οποίο σήμερα είναι σχεδόν άδειο από νερό.

Πρόκειται για ένα έργο κομβικής σημασίας για την Ανατολική Κρήτη, ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο σχεδιάστηκε για να δώσει λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας, καθώς στοχεύει να συμβάλει στη πλήρωση του Φράγματος Αποσελέμη με νερό από το Οροπέδιο Λασιθίου και σε ποσοστό 50%.

NOVA

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο πέρασε από σαράντα κύματα.

Η σύμβαση του έργου υπεγράφη το 2012, ενώ οι εργασίες ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2014, οπότε υπερσύγχρονο μηχάνημα ολομέτωπης κοπής που έφτασε από την Ινδία, εγκαταστάθηκε στο εργοτάξιο για τις ανάγκες διάνοιξης της σήραγγας.

Mechanical Solutions

Στη πορεία, υπήρξαν διάφορα εμπόδια και ενστάσεις για το επίμαχο έργο, το οποίο όπως εκτιμάται αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018.

Η σήραγγα έχει μήκος 3,5 χιλιομέτρων και κλίση 15% για τη μεταφορά των αντιπλημμυρικών νερών του Οροπεδίου στο φράγμα Αποσελέμη. Αν και πρωτοποριακό έργο, αυτό θα κριθεί από το νέο έτος και σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button