Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
ΔΙΕΘΝΗ

Πόσο και γιατί άλλαξε ο παγκόσμιος πληθυσμιακός χάρτης

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Ο κόσμος το 1950 ήταν πολύ διαφορετικός από το πώς είναι σήμερα . Η Ευρώπη ήταν το σπίτι για το 22%  του συνολικού πληθυσμού και στην ήπειρο ζούσαν  2,5 δισ. άνθρωποι. Μάλιστα,  Γερμανία,  Βρετανία,  Ιταλία και  Γαλλία συγκαταλέγονται μεταξύ των 12 πιο πυκνοκατοικημένων χωρών του πλανήτη.

NOVA

Όμως, η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη στην Ασία σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά γονιμότητας στην Αφρική συνέβαλαν σε μια μεγάλη περιφερειακή μετατόπιση του παγκόσμιου πληθυσμού.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση για τις Προοπτικές Πληθυσμού του ΟΗΕ, ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται  να αυξηθεί από 7,2 δισεκατομμύρια σήμερα, σε 9,6 δισεκατομμύρια το 2050.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Από τους επιπλέον 2,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους , περισσότεροι από τους μισούς θα ζουν στην  Αφρική ενώ ο πληθυσμός της  Ινδίας θα αγγίξει τα  1,6 δισεκατομμύρια- θα πλησιάσει απειλητικά το “ρεκόρ” της Κίνας μέχρι το 2028.

Ο πληθυσμός της Κίνας θα κορυφωθεί το 2030 και της Ινδίας το  2063.

Mechanical Solutions

Μέχρι το 2100,  ο ΟΗΕ προβλέπει ότι ο πλανήτης θα φιλοξενεί 10,9 δισ. ανθρώπους -και ο πληθυσμός θα εξακολουθεί να αυξάνεται.

Επίσης, ο μέσος όρος ηλικίας θα αυξηθεί στα  41 έτη,  από 29 σήμερα, και περίπου το 28% του πληθυσμού (σχεδόν 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι) θα είναι πάνω από 60 ετών.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο