Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Βγήκε από τη ΜΕΘ η 4χρονη που κατάπιε φιστίκι

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Βγήκε από τη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ έπειτα από περίπου δύο εβδομάδες το 4χρονο κοριτσάκι που είχε καταπιεί φιστίκι και του σφηνώθηκε στον πνεύμονα.

Το 4χρονο κοριτσάκι νοσηλεύεται στην Παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

NOVA

«Είναι άγνωστο πότε θα πάρει εξιτήριο το παιδί ωστόσο τα δύσκολα πέρασαν» είπε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ και χειρουργός Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Το κοριτσάκι παρουσίασε πνευμονική ανεπάρκεια και από την πρώτη στιγμή η κατάστασή της κρίθηκε ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Επί 16 ημέρες έδωσε σκληρή μάχη για την επιβίωσή της.

Mechanical Solutions

Στις 6 Δεκεμβρίου οι γιατροί κατάφεραν να «ξυπνήσουν» το παιδί με επιτυχία και να αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη. «Η κατάσταση της υγείας της εμφανίζει σημάδια βελτίωσης. Η 4χρονη αποσωληνώθηκε ωστόσο παραμένει στην Εντατική» είχε δηλώσει τότε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν στη Σαντορίνη, όταν το παιδί ξαφνικά είχε δυσχέρεια στην αναπνοή του μπροστά στα απελπισμένα μάτια των γονιών της, έπειτα από κατάποση φιστικιών.

Σύντομα στήθηκε επιχείρηση αεροδιακομιδής, με το 4χρονο κορίτσι να μεταφέρεται στην Κρήτη και να διασωληνώνεται από τον γιατρό της αεροδιακομιδής άμεσα, με την άφιξη του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Το ίδιο βράδυ της Τρίτης 29 Νοεμβρίου υποβλήθηκε σε κατεπείγουσα χειρουργική επέμβαση για την ενδοσκοπική αφαίρεση των φυστικιών που είχαν αποφράξει τον δεξί της πνεύμονα (δεξιό στελεχιαίο βρόγχο).


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button