Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΔΙΕΘΝΗ

WSJ: Το Instagram συνδέει ένα τεράστιο δίκτυο παιδόφιλων!

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Το Instagram βοηθά να συνδεθεί και να προωθηθεί ένα τεράστιο δίκτυο λογαριασμών που είναι ανοιχτά αφιερωμένο στην παροχή και αγορά υλικού παιδικής πορνογραφίας, σύμφωνα με έρευνες της Wall Street Journal και επιστημόνων των πανεπιστημίων του Στάνφορντ και της Μασαχουσέτης Amherst.

Οι παιδόφιλοι διαχρονικά χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, αλλά σε αντίθεση με φόρουμ και υπηρεσίες μεταφοράς φακέλων, για ανθρώπους που ενδιαφέρονται για παράνομο περιερχόμενο, το Instagram δεν φιλοξενεί απλά αυτές τις δραστηριότητες. Οι αλγόριθμοί του τις προωθούν, επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα.

NOVA

Η πλατφόρμα που ανήκει στη Meta συνδέει παιδόφιλους και τους κατευθύνει σε πωλητές περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας, μέσω συστημάτων προτάσεων, που διαπρέπουν στο να συνδέουν εκείνους που μοιράζονται εξειδικευμένα ενδιαφέροντα, διαπίστωσε η αμερικανική εφημερίδα και οι ερευνητές.

Παράλληλα, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως το Instagram επιτρέπει σε ανθρώπους να ψάχνουν πορνογραφικά hashtags όπως #pedowhore και #preteensex και τους συνδέει με λογαριασμούς που χρησιμοποιούν τους όρους αυτούς για να διαφημίσουν σεξουαλικό υλικό παιδιών προς πώληση.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Οι λογαριασμοί του Instagram που προσφέρουν προς πώληση παράνομο σεξουαλικό υλικό σε γενικές γραμμές δεν το αναρτούν ανοιχτά, αλλά ποστάρουν «μενού» περιεχομένου. Συγκεκριμένοι λογαριασμοί καλούν τους επίδοξους αγοραστές να ζητήσουν συγκεκριμένες πράξεις. Κάποια «μενού» περιλαμβάνουν τιμές για βίντεο με παιδιά που κάνουν κακό στον εαυτό τους και «εικόνες ανηλίκων σε σεξουαλικές πράξεις με ζώα», διαπίστωσαν οι ερευνητές του Stanford Internet Observatory. Με το κατάλληλο ποσό, τα παιδιά είναι διαθέσιμα για «συναντήσεις» από κοντά.

Instagram: Τι διαπίστωσαν οι ερευνητές

Στο πλαίσιο της έρευνας, ανοίχτηκαν δοκιμαστικοί λογαριασμοί στο Instagram, που η πλατφόρμα τους κατεύθυνε μέσω προτάσεων σε φερόμενους πωλητές και αγοραστές πορνογραφικού περιεχομένου παιδιών, όπως και λογαριασμούς που συνδέονται με ιστοσελίδες- εκτός πλατφόρμας- για αγορά τέτοιου υλικού.

Mechanical Solutions

Επίσης, το Stanford Internet Observatory χρησιμοποίησε hashtags που συνδέονται με σεξ ανηλίκων, για να βρει 405 πωλητές πορνογραφικού υλικού παιδιών. Οι λογαριασμοί υποτίθεται ότι ανήκαν σε παιδιά και κάποιοι ανέφεραν ότι ήταν ακόμη και 12 ετών. Από αυτούς, οι 112 λογαριασμοί είχαν αθροιστικά 22.000 μοναδικούς followers.

Η ομάδα του Στάνφορντ βρήκε στο Twitter 128 λογαριασμούς που πρόσφεραν προς πώληση υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, λιγότερο από το ένα τρίτο εκείνων που εντοπίστηκαν στο Instagram. Το Twitter δεν πρότεινε τέτοιους λογαριασμούς στον ίδιο βαθμό με το Instagram και τους «κατέβασε» ταχύτερα, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η απάντηση της Meta

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Wall Street Journal, η Meta παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στην επιβολή της νομοθεσίας ανέφερε ότι έχει συστήσει μια εσωτερική ομάδα για να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα. «Η εκμετάλλευση παιδιών είναι ένα φριχτό έγκλημα. Διαρκώς διερευνούμε τρόπους για να αμυνθούμε ενεργά απέναντι σε αυτή τη συμπεριφορά», ανέφερε ακόμη η εταιρεία στην απάντησή της.

Η Meta σημείωσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει «κατεβάσει» 27 δίκτυα παιδεραστών και σχεδιάζει περισσότερες τέτοιες κινήσεις. Από τη στιγμή που έλαβε τα ερωτήματα της εφημερίδας, η εταιρεία ανέφερε ότι μπλόκαρε χιλιάδες hashtags που σχετίζονται με σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών. Ακόμη, έβαλε περιορισμούς στα συστήματά της, προκειμένου να μην προτείνουν σε χρήστες την αναζήτηση όρων που είναι γνωστό πως συνδέονται με τη σεξουαλικό κακοποίηση. Τέλος, η εταιρεία ανέφερε ότι εργάζεται προκειμένου τα συστήματά της να μην προτείνουν σε εν δυνάμει παιδόφιλους να συνδέονται μεταξύ τους ή να αλληλεπιδρούν ο ένας στο περιεχόμενου του άλλου.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button