ΔΙΕΘΝΗ

Το «Δέντρο της Χρονιάς» είναι μια βελανιδιά 500 ετώνΌπως μετέδωσε η βουλγαρική ραδιοφωνία, ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του δέντρου που θα εκπροσωπήσει τη Βουλγαρία υπό την ονομασία «Ένα δέντρο με ρίζες» είχε ως κυρίαρχο στοιχείο την ανάδειξη δέντρων που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά και τους ενώνουν.

Τέτοια είναι τα συνολικά 24 δέντρα που εγκρίθηκαν για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, από τον οποίο ανεδείχθη νικήτρια, η βελανιδιά, από το χωριό Νόβο Σέλο κοντά στο Βέλικο Τάρνοβο. Η βελανιδιά, σε σύνολο 3.000 ψήφων, έλαβε 1.073, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του διαγωνισμού.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο δήμαρχος του Νόβο Σέλο, Χρίστο Χρίστοφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή την εξέλιξη και ευχαρίστησε όσους υποστήριξαν την υποψηφιότητα της βελανιδιάς.

«Παρακολουθούμε αυτόν τον διαγωνισμό για αρκετά χρόνια και θέλαμε να συμμετάσχουμε» δήλωσε ο κ. Χρίστοφ, προσθέτοντας ότι η βελανιδιά έχει μία ενδιαφέρουσα ιστορία.

swell adv 2021

«Πριν από πολύ καιρό το χωριό μας είχε χτιστεί αρχικά περίπου 2 με 3 χιλιόμετρα μακριά από τη θέση που βρίσκεται σήμερα, σε έναν πολυσύχναστο δρόμο που συνέδεε το Σβίστοφ (στον Δούναβη) με την την Κωνσταντινούπολη περνούσε από το χωριό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλές φορές οι κάτοικοι του χωριού να πέσουν θύματα απατεώνων. Τότε μία θαρραλέα γυναίκα αποφάσισε να χτίσει το σπίτι της στο δάσος που είναι γεμάτο βελανιδιές. Την ακολούθησαν και άλλοι. Η βελανιδιά αυτή ήταν κατά κάποιο τρόπο το κέντρο του νέου χωριού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Σημείωσε δε, ότι, για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η βελανιδιά θα έχει ξεχωριστή θέση, αφού, γύρω απ’ αυτήν, θα στηθούν γιορτινά τραπέζια, στα οποία νέοι και ηλικιωμένοι θα μάθουν όχι μόνο την ιστορία του χωριού που έχει… ριζώσει γύρω από τη βελανιδιά, αλλά θα κρατήσουν στις καρδιές τους την ιστορία τους.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button