ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στη Νότια Αφρική για το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊούΣε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές στη Νότια Αφρική, μετά τη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, που οφείλεται σε μεταλλαγμένο στέλεχος.

Ο πρόεδρος Σιρίλ Ραμαφόζα αναμένεται ότι θα ανακοινώσει νέους περιορισμούς, σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την αύξηση των μολύνσεων κι ενώ έχει ήδη σκγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου που είναι αρμόδιο για τη διαχείριση του κορωνοϊού.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Πλέον, η Νότια Αφρική μετά πάνω από 1 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ το νέο στέλεχος είναι πιο μεταδοτικό κι έχει γίνει κυρίαρχο σε πολλές περιοχές. Η μετάλλαξη θεωρείται ότι προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και μεταδίδεται από τη μία χώρα στην άλλη.

Λόγω της αυξημένης πίεσης στα νοσοκομεία της χώρας, ο Ραμαφόζα αναμένεται να ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα, με τους επιδημιολόγους να ζητούν αλλαγές στη συμπεριφορά των πολιτών για να πάψει το στέλεχος να μεταδίδεται. Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί καλούν τους πολίτες να αποφύγουν τις κοινωνικές επαφές σε κλειστούς χώρους.

swell adv 2021

Η Νότια Αφρική έχει συνολικά 1.004.431 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 και 26.735 θανάτους.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Κι ενώ το σύστημα υγείας δέχεται πίεση, οι εμβολιασμοί στη Νότια Αφρική δεν έχουν ξεκινήσει. Ο Ραμαφόζα υποστήριξε ότι εκτιμά ότι τους πρώτους μήνες του 2021, το 10% του πληθυσμού των 60 εκατομμυρίων κατοίκων θα έχει εμβολιαστεί.


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button