Τρίτη, 18 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΗ σπατάλη τροφίμων σοβαρό περιβαλλοντικό και οικονομικό πρόβλημα

Η σπατάλη τροφίμων σοβαρό περιβαλλοντικό και οικονομικό πρόβλημα

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Την ίδια ώρα που εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν σταθερή πρόσβαση σε τροφή, εκατομμύρια τόνοι φαγητού καταλήγουν στα σκουπίδια, καθιστώντας την σπατάλη τροφίμων ένα από τα σοβαρότερα σύγχρονα περιβαλλοντικά και οικονομικά προβλήματα. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα βρετανικού οργανισμού, το ένα τρίτο όλων των τροφών που παράγονται στον πλανήτη δεν καταναλώνονται ποτέ, με το κόστος της σπατάλης τροφίμων να φτάνει έως και τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Μειώνοντας τη σπατάλη κατά 20 με 50 τοις εκατό παγκοσμίως θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση 120 με 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο, αναφέρει η έρευνα της οργάνωσης WRAP.

mechanical adv 2021

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν μία από τις χώρες με τη μεγαλύτερη σπατάλη τροφίμων, η οποία εκτιμάται στους 60 εκατομμύρια τόνους το χρόνο, με κόστος 162 δισεκατομμύρια δολάρια.

apostolakis adv 2

Από αυτά τα τρόφιμα, 32 εκατομμύρια τόνοι καταλήγουν σε δημοτικές χωματερές, επιβαρύνοντας τις τοπικές αρχές με έξοδα 1,5 δισεκατομμυρίου ετησίως.

«Η σπατάλη τροφίμων είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, και η αντιμετώπισή της αποτελεί προτεραιότητα», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Σουάνελ, διευθυντής βιώσιμων συστημάτων τροφίμων της οργάνωσης.

«Η δυσκολία συχνά έγκειται στο να ξέρουμε από πού πρέπει να ξεκινήσουμε και στο πώς να επιτύχουμε τα μέγιστα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη», πρόσθεσε.

Τα τρόφιμα που απορρίπτονται από εμπόρους λιανικής και καταναλωτές στις πιο αναπτυγμένες χώρες είναι αρκετά να υπερκαλύψουν τις ανάγκες και των 870 εκατομμυρίων ανθρώπων που μαστίζονται από την πείνα, σύμφωνα με στοιχεία της Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών.

Ωστόσο το πρόβλημα σπατάλης εκτείνεται ακόμα και σε χώρες της Αφρικής, και κυριότερα τη Νότια Αφρική.

Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί όσο αυξάνεται ο παγκόσμιος πληθυσμός και η μεσαία τάξη, καταλήγει η έκθεση. Συγκεκριμένα εκτιμάται πως το 2030 η σπατάλη τροφίμων θα κοστίζει 600 δισεκατομμύρια το χρόνο.

Τα περισσότερα τρόφιμα καταλήγουν σε χωματερές, όπου αποσυντίθενται και εκπέμπουν μεθάνιο, ένα επιβλαβές αέριο του θερμοκηπίου. Συνολικά τα αποσυντιθέμενα τρόφιμα δημιουργούν 3,3 δισεκατομμύρια τόνους αερίων του θερμοκηπίου ετησίως, περίπου το 7 τοις εκατό των συνολικών εκπομπών.

«Η ευαισθητοποίηση για τη σπατάλη τροφίμων έχει αυξηθεί, αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να μετατραπεί η ευαισθητοποίηση αυτή σε δράσεις», δήλωσε ο Σουάνελ.

zygos gif 2020b
wind one adv
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble